Att vända ryggen åt de gamla

Sveriges pensionärer är de som verkligen byggt upp det här landet och man har gjort det med hjälp av blod, svett och tårar. Idag vänder politikerna dem ryggen.

Jag talar inte om coronakrisen, utan hur folkvalda politiker tar chansen att nedprioritera gamla människor som inte orkar stå på barrikaderna för att protestera och hur denna grupp utgör en allt mindre viktig del av väljarkåren.

Stockholm Direkt berättar om ett servicehus i huvudstaden som ska bli bostäder till nyanlända. Det handlar inte om att pensionärerna vräks för att individer från Afrika och Mellanöstern ska få plats, utan om ett hus som ska genomgå renoveringar nästa höst. Det intressanta är varför de gamla inte fick bo kvar tills dess och varför inte några av Stockholms tusentals hemlösa pensionärer gavs chansen? Beror det på att Stockholms politiker ser nyanlända som en viktigare grupp än hemlösa pensionärer? Bara de själva vet.

Petterssons har genom åren tagit upp en mängd fall där svenska pensionärer tvingats kliva åt sidan när folkvalda politiker gjort sina prioriteringar. Här är några av dem.

 • 27:e september 2013: 103-åring vräks från sitt hem, äldre makar tvingas isär och 84-åring tog sitt liv när hennes make nekades plats.
 • 11:e november 2013: Strängnäs kommun vräker gamla från ett äldreboende för att ha råd med en villa till en stor somalisk familj.
 • 15:e november 2015: Äldreboende i Älmhult läggs ned för att ge plats till ensamkommande.
 • 18:e december 2015: Äldre i Fagersta beviljas plats på äldreboenden men tvingas vänta i månader när pengarna inte räcker till.
 • 28:e januari 2016: Besparingar gör att äldre nekas plats i servicehus.
 • 10:e februari 2016: 92-åring tvingas flytta när ett servicehus delvis ska göras om till hem för ensamkommande.
 • 19:e mars 2016: Äldreboende läggs ned och lokalerna planeras bli hem för asylsökande.
 • 29:e mars 2016: Allt fler äldre nekas plats på äldreboenden trots tagna beslut.
 • 17:e augusti 2016: Svårt sjuk 89-åring nekas plats på äldreboende.
 • 15:e maj 2017: Gamla människor tar sina egna liv när de nekas plats på äldreboenden eller vräks från lägenheter.

Det finns självklart nya fall att redovisa, men dessa har ni säkert i färskt minne. Det jag vill visa är att svenska pensionärer behandlats illa redan innan asylkaoset slog till 2015, så allt handlar inte om att ”nya svenskar” ges det våra föräldrar, far och morföräldrar nekas. De gamla som byggt Sverige är helt enkelt inte prioriterade längre, förmodligen för att de utgör en allt mindre och allt mer ointressant väljargrupp.

10 thoughts on “Att vända ryggen åt de gamla

 1. F.d statsrådet Strandhäll se nu sin våta dröm går i upplevelse, de gamla och äldre som var orsaken till havererad välfärd dör nu ut i snabb takt. Därmed frigörs resurser till en fortsatt massinvandring.

 2. Samma tanke, som Kenth Andersson framför, har slagit mig att staten ser en enorm besparing på att gamla människor dör. Ni kan ju räkna ut vilka summor det handlar om även om det är fattigpensionärer!

 3. Man kan nästan tro att svenska makthavare tycker att Coronaviruset är en skänk från ovan det blir en naturlig utrensning av gamla och sjuka som bara kostar en massa skattepengar som landsförrädarna istället vill slösa på en fortsatt totalt okontrollerad massinvandring av på sikt lönsamma raketforskare.

  • Det är en skänk från ovan för politikerna. Nu kan dom roffa åt sig till att ge till inporterade skiten utan att någon protesterar. Miljarderna kommer rulla i åratal.
   Svenska arbetare kommer att få betala.

 4. Under senare delen av 1990-talet ”lånade” våra politiker med Göran Persson och Carl Bildt i spetsen SEK 258 miljarder ur AP-fonderna och SEK 100 miljarder ur änkepensionsfonden.
  Det lovades dyrt och heligt att allt skulle betalas tillbaka krona för krona.
  Än idag år 2020 har inte en endaste krona återbetalats.
  En av Sveriges genom tiderna största stölder.

 5. ”Den slutgiltiga lösningen” ekar fortfarande som ett mantra iband de som vill skapa ett samhälle som styrs av rädsla och förtryck. Det är en medveten politik som dräper våra äldre. Detta är bara början, vi kommer att få uppleva något mycket värre när politikernas riktiga agenda visar sig.

 6. Det är mycket mer lönsamt att inhysa ”flyktingar” i husen än att gamlingarna ska få bo kvar.
  Dessutom så är kommunerna tvingade av regeringen att ta emot nybyggarna.

 7. Det märks att dom känner sig pressade när dom blir påminda om det,
  Vem minns inte den snorkige ordföranden i en stadsdel i Stockholm
  som kastade ut gamla människor från deras trygghet, med lögner om att avloppsstammen skulle bytas ut i ett knappt 40 års fastighet, detta var bara båg och mycket riktigt blev det sen fylld med nyanlända unga o friska
  barn/vuxna? Eller är det en markering från myndigheterna att dom kommer att bli livstids försörjda, så det är lika bra att flytta in dem direkt på ålderdomshem?

  I Vilket fall som helst blev snorkpelle väldigt upprörd när Swebb Tv ställde lite obekväma frågor om ändamålet med flytten!

 8. Det bästa som människorna i Sverige ( alltså SVENSKARNA) kan göra är att kasta ut regeringens medlemmar från deras bostäder NU.

 9. Det värsta straff vi kan ge dessa quislingar och femtekolonnare är att tvinga dem att bo och leva i deras utopiska ”paradis”. Man brukar säga att Donald Trump är den enda multimiljardären i USA som inte är socialist. Det är naturligtvis inte så, det finns ett fåtal till, men ser man till livsstil och förmögenhet hos dem som säger sig representera de svagaste i samhället så är dubbelmoralen det första man ser.

  Det är inte bara hög tid att vi gör oss av med de politiska broilerns utan även lättar moder Svea på hennes lik i lasten. Förslagsvis kan vi skicka båda sorterna till Långtbortistan.

Kommentera