Stäng

Gamla tar sina liv

Förra veckan kunde vi i media läsa om en 90-årig man som tog sitt liv när han nekades plats på ett särskilt boende i Eslöv.

Givetvis en skrämmande vittnesskildring av en svensk välfärd som är på väg att haverera.

Idag läser vi i lokaltidningen att en 70-årig kvinna nyligen tog sitt liv när hon skulle vräkas från sin bostad. Kvinnan hade sedan länge vädjat om att få flytta till en plats som passade hennes behov och kvinnans barn hade förgäves tryckt på för att detta skulle ske.

Även detta är en skrämmande läsning om en svensk välfärd i kris.

Samtidigt som våra gamla nekas plats på äldreboenden eller vräks från befintliga lokaler, väljer nu allt fler kommuner att inhandla nya bostäder till nyanlända där de nästintill får bo gratis.

Det här är inte de nyanländas fel, hur mycket vi än ogillar Sveriges migrationspolitik. Det är mot de styrande politikerna vi ska vända vår kritik. Det är de på riksdagsnivå som skapat denna situation och det är de på kommunal nivå som gör prioriteringar när de ska reda ut eländet.

I september 2018 kan vi väljare göra våra prioriteringar och det kommer vi att göra.

21 reaktioner på “Gamla tar sina liv

 1. Regeringen bryr sig inte alls om dom sparar pengar dom kan ge till araber och ännu bättre om man inte behöver betala innarbetad pension.

  1. Jag tycker det är konstigt att inte alla som kommer i deras närhet tar chansen och med alla medel försöker döda dem.

 2. Stefan jag har inte SN idag. Men bruka få den av en granne. När jag läste om fallet med den 70-åriga kvinnan i Nyköping förstod jag att det var en bekant till mig. Myndigheterna kan inte hantera såna här människor. Visst hon var även psykiskt sjuk men borde kunnat få en bostad i ett gruppboende eller liknande. Hon var jobbig helt klart. Vi tappade kontakten för över tio år sedan. Det är inte första gången psykiskt sjuka som lever i misär avslöjas. I Oxelösund bor hennes förre man, jag och flera släktingar så hit ville hon inte. Ska det vara så jäkla svårt att lyssna o förstå besvärliga människor? Vi är ett U-land vad psykisk ohälsa belangar,

 3. Som arbetarkille kan jag bara konstatera att vår sittande regering, är en regering utan trovärdighet.

  Detta anser även Finanspolitiska rådet, som är en myndighet, vars uppgift är att göra en oberoende granskning av regeringens finanspolitik. Den kom idag.

  Sittande regering gillar tydligen inte opartiska bedömningar av sin egen politik.

  Därför föreslår man detta. Taget ur dagens rapport från Finanspolitiska rådet.

  Nomineringen av ledamöter till Finanspolitiska rådet , punkt 28.

  ”Regeringen avser att inrätta en valberedning bestående av bland andra ledamöter från riksdagens finansutskott. Vi anser att detta riskerar rådets oberoende och i varje fall att skada förtroendet för dess oberoende. Om regeringen väljer att genomföra förslaget är det angeläget att ledamöter från finansutskottet inte utgör en majoritet i valberedningen samt att ordföranden för valberedningen inte är en riksdagsledamot.”

  Regeringens politik får sedan rätt hård kritik på många punkter . Tar bara några exempel ur rapportens sammanfattning.

  ”15. Om inte de nyanländas integration på arbetsmarknaden förbättras avsevärt kommer asylinvandringen att innebära en långsiktig belastning på de offentliga finanserna.

  16. Pensionsåldern behöver gradvis höjas för att de offentliga finanserna ska vara långsiktigt hållbara och den statliga inkomstpensionen ha en acceptabel nivå. Normen att gå i pension vid 65 års ålder behöver brytas. Sysselsättningen och arbetslösheten.

  17. Huvudproblemet på svensk arbetsmarknad gäller de stora skillnaderna i sysselsättning och arbetslöshet mellan personer födda i Sverige och utomeuropeiskt födda. Rådet föreslog redan i förra årets rapport fortsatta satsningar på utbildning och subventionerade anställningar, men också att arbetsmarknadens parter öppnar för enkla jobb med lägre löner än dagens minimilöner.

  18. Vi bedömer att regeringen inte kommer att nå sitt mål om att Sverige ska ha lägst arbetslöshet inom EU år 2020. Detta beror bl.a. på att heltidsstuderande och samtidigt jobbsökande ungdomar står för en jämförelsevis stor andel av arbetslösheten i Sverige och på den bristfälliga integrationen av invandrare på arbetsmarknaden. ”

  http://fpr.sv.internetborder.se/download/18.23a06a2115bf5bc807e3d90d/1494791177682/Sammanfattning+av+Svensk+finanspolitik+2017.pdf

 4. Feministregeringen, FI, kommunisterna och PK och MIG vill gärna veta var denna man bodde så man snarast kan ge hans boende till ngn behövande från vår nya adel. Tackar samtidigt på förhand gör speciellt, Mona, Maria, Jonas, Schyffert, Malena samt alla i PK eliten och tipsar samtidigt alla andra Svenskar att göra likadant. För det är bara vi som kostar samhället ENORMA pengar.

 5. Hoppas dom ledande Socialdemokraterna i framtiden får smaka på sin egen medicin.
  Jag har länge tyckt att man skulle genomföra en insamling för att köpa någon lämplig fastighet i anslutning till Statsministerns sommarställe. Där man kunde starta någon kulturberikning.

  1. Det finns massor med ”Folkets hus” med Per Albin på väggarna som står tomma, dit borde i första hand alla ZZåZZarna flytta för att frigöra boenden till sina nya härskare.

 6. Jag fattar inte, det finns inte plats på äldreboende,våra ungdomar får inte lägenhet,dom är hänvisade till dyrare andrahandsmarknaden.Men flyktingar och ensamkommande ”barn” får gå före i kön,får boende ,försörjning osv.Därför har jag jobbat i 50 år,byggt upp landet.Tack svetsarn att du raserat det som duktiga svenskar har byggt upp i generationer.Att sossarna inte skäms det är en gåta för mig.Tack en en gång tack,Mvh Adolf

 7. Den 70-åriga kvinnan ”Elsas” nu aktuella fall i Nyköping är långtifrån unikt. Det händer tyvärr om och om och om igen … alltför ofta numera – i sossestyrda kommuner.

  I Nybro (som då också styrdes av sossarna, liksom Nyköping) inträffade det här tragiska självmordsfallet år 2006.

  Delcitat

  ”Här dränkte sig Stina, 91
  Stina tog sin rollator och gick fyra kilometer till närmsta sjö och dränkte sig.

  NYBRO/KALMAR. Stina Nykvist, 91, tog sin rollator och gick fyra kilometer till sjön Rismåla Göl. Hon lade sina kläder i rollatorns korg. Ovanpå lade hon sina glasögon och ringar. Sedan gick hon i ner sjön och avslutade sitt liv.

  Stina Nykqvist.
  Stina orkade inte längre vädja om en plats på äldreboendet Gläntan, orkade inte skicka fler ansökningar och ta emot fler avslag. Stina Nykvist var länge en ovanligt pigg åldring. Hon var mycket social och trivdes bäst när hon hade mycket folk omkring sig och många att tala med. De senaste åren hade dock blivit allt tystare och ensamma. – Stina var min svägerska och jag hälsade på henne så mycket jag hann, berättar Britt Svensson.
  ‘Skicka aldrig hem mig’
  Stinas brorsbarn besökte henne också nästan varje dag. Men mellan besöken upplevde Stina att tystnaden och tomheten i hemmet blev allt tyngre. Hon kände sig ensam. – När Stina ramlade en gång skadade hon knäskålen och hamnade på sjukhus. Där var hon riktigt lycklig. – Här finns alltid någon att tala med och skulle jag trilla får jag hjälp direkt. Skicka aldrig hem mig, vädjade Stina.”

  Slut delcitat

  Läs hela reportaget på länken nedan:

  https://unvis.it/expressen.se/nyheter/har-drankte-sig-stina-91

  I sossestyrda Piteå (S styrde med egen majoritet) låste personalen in de dementa gamlingarna hela nätterna UTAN NÅGON SOM HELST TILLSYN AV NÅGON VÅRDPERSONAL under hela natten.

  Och sosseriets företrädare fortsätter att trumpeta ut sitt genomfalska mantra.

  ”Vi värnar vård skola & omsorg”

  Och sosse-frälsta Mia här på Petterssons blogg känner sig förstås jättestolt.

  1. Mitt mycket cyniska, bittra och sorgsna svar är att detta ger staten/samhället fasen i. Där räknas det bara en pension mindre, en utgift mindre och pengarna kan föras över till ”våra flyktingar”. Tyvärr – det som tidigare var vårt samhälle struntar nu fullständigt i oss.

 8. Det är inte alls konstigt ! Dom kanske skulle ha levt i dag om dom konverterat till islam och bytt namn. Det är ju så att man måste vara muslim om man skall få någon hjälp i Sverige i dag.

 9. Och i Oxelösund är inte en 93-årig rullstolsbunden kvinna kvalificerad för ett äldreboende som hon själv vill. Hon känner sig otrygg. Vad säger Pettersson om fallet som körs i alla lokala medier just nu? Ska vi behandla våra äldre på detta viset? Jag skäms o skräms över utvecklingen.

  1. Det är nästan så man önskar att äldre skulle ha samma rättigheter som ”djur” har i lagstiftningen.
   Tex. man får inte ha en häst ENSAM ….
   det finns flera lagar gällande djur som är mera humana än de som gäller de äldre……
   Jag skäms å mina förfäders ära som byggt upp landet

  2. Jag hittade det här videoklippet på SVTPlay som visar rullstolsbundna 93-åriga Tyras stora besvikelse över att ha blivit nekad plats på ett äldreboende i Oxelösund.

   93-åriga Tyra har blivit fot- & underbens-amputerad på vänster sida. Inslaget kommer c:a 5 min 20 sek. in i videon.

   https://www.svtplay.se/video/13688592/svt-nyheter-sormland/svt-nyheter-sormland-15-maj-18-30?start=auto&tab=senaste

   Åldringsfientliga Oxelösunds kommun styrs av sossar så klart.

 10. Orkade inte förstöra en söndagskväll med att lyssna på Öppna Förskolan i SVT eftersom det känns meningslöst att bevittna spelet för gallerierna mellan aktörer (med ett undantag) som tycker likadant. Under tiden har man srälkt portarna vid gränsen på vid gavel och tror att vi ska vara intresserade att lyssna på käbblet. Vi har passerat point-of-no-return där det krävs extraordinära åtgärder för att kunna påvörja reparationen av landet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: