Afrikan får sänkt straff för mord och utvisas ej

BROTTSLIGHET. Tingsrätten dömde Ibbe Ishimwe till fängelse i 15 år för ett mord i Andersberg utanför Gävle, nu sänker Hovrätten för Nedre Norrland sänker straffets längd till 14 år. Hovrätten anför att situationen var sådan att rwandiern insåg att det fanns en mycket hög sannolikhet för att den man han attackerade skulle avlida av knivhugget.

När mannen låg på golvet efter händelsen gick afrikanen lugnt från platsen trots att han med hänsyn till skadans omfattning och det blod som fanns där måste ha insett att mannen var allvarligt skadad.

Angreppet var typiskt sett ägnat att orsaka en persons död och Ibbe Ishimwe beteende efter händelsen att inte på något sätt värna om mannen innebär att han var likgiltig till att mannen skulle dö. Även hovrätten dömer 23-åringen för mord.

När det gäller påföljd går hovrätten igenom HD-praxis och anför att i herr Ishimwes fall finns det varken några tydligt försvårande eller förmildrande omständigheter.

Det går visserligen att utgå att 23-åringen i viss mån har planerat gärningen eftersom han tog med sig en kniv från hemmet och letade efter mannen. Men händelseförloppet har varit hastigt och utredningen ger inte stöd för att mannen med hänsyn till det snabba händelseförloppet kände stark dödsångest…

Ibbe Ishimwe har åtta avsnitt i belastningsregistret, det saknar dock betydelse för val av påföljd. Han har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som resulterat i att han ej led av en allvarlig psykiatrisk störning vid gärningstillfället och att han inte är i behov av rättspsykiatrisk vård.

-Pettersson undrar varför Ibbe Ishimwe inte utvisas på livstid, han har dubbla medborgarskap, i Sverige och i Rwanda. Varför görs inte lagen om så indraget svenskt medborgarskap och utvisning blir möjligt. Det lovade regeringen Reinfeldt att göra inför valet 2010, socialdemokraterna har också lovat detsamma men inget händer.

TIDIGARE 2020-02-27. Rwandier döms till 15 års fängelse för knivmord i Andersberg, Gävle

BROTTSLIGHET. I dag dömdes Ibbe Ishimwe, född 1997, för att ha knivdödad en jämnårig man i stadsdelen Andersberg i Gävle. Herr Ishimwe dömdes till 15 års fängelse och ska dessutom betala närmare en kvarts miljon kronor i skadestånd till offrets anhöriga.

Afrikanden dömdes för mord, olaga hot, hot mot tjänsteman, misshandel och försök till stöld. Dock ingen utvisningen eftersom Ibbe Ishimwe är medborgare i Rwanda och Sverige.

-Fick Pettersson bestämma skulle det svenska medborgarskapet var indraget på 10 sekunder och Ibbe på väg hem för att avtjäna straffet där…

TIDIGARE 2019-09-26. Man knivmördad i Andersberg, Gävle

BROTTSLIGHET. En man dödades vid centrumgallerian i Andersberg i Gävle i förmiddags. Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Polisen vill inte gå ut med hur mannen har dött men utreder händelsen som mord.

En misstänkt person greps kort därpå. Ett område kring centrumet spärrades av. Polisen är fåordig om händelsen och vill inte lämna några detaljer.

-Pettersson noterar att Andersberg är ett av 7-Klöverns mångkulturella paradis…

Polisen

Om Andersberg på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Afrikan får sänkt straff för mord och utvisas ej

 1. Skraplott på Tv i morse gav 5 miljoner till en afrikan.
  Dags att lotterna blandas öppet så vi ser. Jag tror nämligen att det fuskades, för ser aldrig att en trött svensk arbetare får 5 miljoner.
  Vem bevakar lotteriet?
  Möjligheten att få 5 miljoner är minimal.Hur kommer det sig att just en afrikan hade den turen?
  Ni får skälla på mig om ni tycker att jag är fel ute.
  Jmf med Melodifestivalen.Vinnarlåten har nog inte spelats då jag aldrig hör det, vet inte ens hur det låter. Svenska Bulletproof med Dotter spelas sönder men hon skulle naturligtvis varit den rättmätiga vinnaren.
  Även där fuskas det .Alla förstår det.

 2. Man orkar ju knappt inte läsa sånt här. Blir illamående direkt. pga hur gärningsmän av den här kategorin fungerar och hur systemet hanterar det hela. Avskyvärt.


 3. adoptera barn under 5 år, om nu ngt skall adopteras
  (överhuvetaget) är någotsånär o.k…är kottarna 15 å
  därutöver är de präglade av sin uppväxtmiljö och
  dessa uppväxtmiljöers förutsättningar…har det vatt
  mkt bom och pang där de kommer ifrån så tar de
  me sig traditionen dit de kommer…ju mer bom å
  pang, desto mer pang å bom där de landar…som
  exempel kan vi ta hundar, de kan till synes va hur
  nuttiga å söta som helst… har de fått rumpsmisk
  som småvovvar läka aldrig såren, de förblir folk-
  ilskna å komma hata pekpinnar hela jävla livet…är
  nya matten/hussen dessutom mjäkig å korkskallig
  går hämden från tidigare misshandlar ut över den
  nya fodervärden…vassego, spotta å skölj

 4. Denne på sikt lönsamma importerade raketforskare är efter avräknad häktestid och frigivning efter 2/3 av tiden på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell snart ute och kan fortsätta att rädda landsförrädarnas Folkhem !
  Sveriges rättsväsende består och styrs idag av en korrumperad vänstermaffia med 7 klöverns goda minne.

 5. Egentligen ropade hon “Jag blir vansinnig på dig” när han gjorde något hon inte gillade.

 6. Vansinn !

  Jag säger som min 4-årige son sade: Vansinn ! när hans moder blev förpannad! och han härmade henne.

 7. Ny lag ang brottet ”mord” i sverige. Nu kan INGEN dömas för mord i Sverige längre.

  För att det ska räknas som ”mord” så måste dödandet vara noggrant planerat INNAN man begår mordet. Så du måste ha en färdig mordplan skriftligt eller berättat om mordplaner muntligt för någon. Så om du ”råkar” impulsmörda någon är det inte mord för du kan ju inte planera en plötslig impuls eller om du ”råkade” mörda någon. Saknas det en 50 sidors detaljerad mordmanual hur du exakt ska göra så är det inget planerat mord.

  Mordet måste präglas av förslagenhet. Vad betyder då förslagenhet?

  Synonymer till förslagenhet :

  list, listighet, slughet, finurlighet, fyndighet, klipskhet, smartness, bakslughet, illfundighet, illistighet, illmarighet, klurighet

  Så det måste vara ett listigt planerat mord med finess ala Ted bundy seriemördare? Mördaren måste ha hollywood film IQ och vara klipsk och slug. Har du lågt IQ och bara råkar avrättar någon eller skär av någons hals ala slakthus splatter är det ju inte en ”föreslagenhet”.

  Mordet ska syfta att främja eller dölja annan brottslighet. Så om du bara lustmördar så är det inget ”mord”. Du måste vilja dölja något annat brott du begått eller ska begå i framtiden. Typ du måste ha en dagbok där du skrivit ned alla brott du vill begå i framtiden och en data på alla brott som du begått som du inte åkt fast för som du vill dölja.

  Mordet måste även inneburit svårt lidande för offret och mordet måste vara särskilt hänsynslös. Så då måste man långsamt tortera och lemlästa och massakera brottsoffret när man mördar. Att bara skjuta någon eller strypa någon eller dränka någon är ju inte så särskilt hänsynslöst eller?

  Så har du inte en lång roman på hur du ska mörda någon PLUS att mordet måste vara listigt utfört PLUS att du måste dölja tidigare brott eller framtida brott som måste kunna bevisas PLUS att du måste mörda särskilt hänsynslöst så kan du INTE bli åtalad för mord i Sverige.

  Hur vida brottsoffret blir mindre ”mördad” eller inte framgår inte av den nya lagen. Bara vi gör som vanligt…..BARA lägger fokus på förövaren……och skiter i brottsoffret blir alt bra i sozzarnas Sverige.

  ””Lagändringen innebär att det i straffbestämmelsen om mord anges att det som skäl för livstids fängelse särskilt ska beaktas om gärningen föregåtts av noggrann planering, präglats av särskild förslagenhet, syftat till att främja eller dölja annan brottslighet, inneburit svårt lidande för offret eller annars varit särskilt hänsynslös. Syftet med lagändringen är att livstidsstraffet ska kunna komma i fråga i betydligt större utsträckning än tidigare.””

  Ändring: Brottsbalken – Beslutsunderlag: Prop. 2018/19:138 Straffet för mord – SFS: 2019:805 – Ikraftträdande: 1 januari 2020

  https://www.regeringen.se/artiklar/2019/12/nya-lagar-och-forordningar-mot-gangkriminalitet-fran-2020/

 8. Afrikaner ska vara i Afrika. Det är ju därför dom kallas afrikaner – eller hur ? 😄😄😄

 9. Ja, mina vänner! Jag föreslår att svenska rättssystemet och systembolaget går samman och därmed uppnår skalfördelar, det blir: svenska rättssystembolaget. Då kan alla pensionärer som anmäls av djurexperter och andra krakar få en drink eller snaps under rättegången.

  Det här är ett vanligt förfaringssätt bland svenska myndigheter. De slår i hop 2-4 myndigheter och så kommer någon pajas fram till dig när du besöker dem och frågar vad han eller hon kan hjälpa till med. Naturligtvis inget, eftersom personen inget kan. De hänvisar till en kö med en “specialist”, och när det är din tur får du återigen veta att specialisten inte heller kan något.

  Den optimala lösningen blir naturligtvis att alla (nästan) myndigheter omvandlas till genusavdelningar med käpphästhoppning. Där inne kan den politiserade och inkompetente myndighetspersonen hoppa och utreda skitfrågor.

  Skattebetalarna kan finanserna detta om de lovar hålla sig inomhus och att inte göra något annat än hoppa och utreda genusfrågor, dvs. det de är bäst på. Inga kontakter med samhällsmedborgarna är tillåten. Ett villkor är naturligtvis att utredningsresultatet och dess tillämpning inte lämnar hoppinstitutets väggar och att det bara används internt.

  Det går att fästa rosa band på käpphästarna för en extra visuell effekt.
  De flesta myndighetspersoner är tjocka kärringar så det är viktigt att de hoppar lugnt i början.

Kommentera