Yahya Hassan hittad död

DANMARK. Yahya Hassan, född 19 maj 1995 i Århus, död 29 april 2020 i Århus, var en palestinsk poet som under sin livstid utgav under sin livstid två uppmärksammade diktsamlingar.

Yahya Hassan

Yahya Hassan var med på bloggen år 2013, läs nedan. Han har kritiserat den muslimska miljön och islam där han växte upp och blev rikskändis.

Hassan ställde upp i Folketingsvalet 2015 som fristående kandidat, han fick 944 röster och det krävdes 20.000 för att komma in.

Yahya Hassan blev i september 2016 dömd till 1 år och 9 månaders fängelse för att bland annat att ha skjutit en 17-åring i benet med ett illegalt vapen efter att han hamnat i bråk på en pizzeria i Århus. En tid efter frisläppandet erkände han ytterligare 42 brott – inklusive misshandel, hot och skadegörelse – och dömdes till psykiatrisk vård på på obestämd tid.

Polis misstänker inget brott bakom dödsfallet på 24-åringen.

***TIDIGARE 2013-11-19. Terrordömd överföll poet i Danmark

KÖPENHAMN. Den unge kontroversiella diktaren Yahya Hassan i Danmark överfölls på en perrong vid Köpenhamns Hovedbanegård på måndagskvällen. Han fick slag i ansiktet, men den 18-årige diktaren skadades inte allvarligt.

På tisdagen häktades en 24-årig man misstänkt för överfallet, han dömdes 2007 till sex års fängelse för försök till terrorbrott. Mannen erkänner att han slagit Yahya Hassan, men förnekar att överfallet skulle ha en politisk koppling. Motivet är ännu oklart, enligt polisen.

Yahya Hassan har blivit rikskändis i Danmark med sina dikter som bland annat kritiserar den muslimska miljön i en förort som han själv är uppvuxen i. Diktarens uppgörelse med fadern och religionen har rört upp känslor i hela Danmark. Samtidigt har diktsamlingen blivit en riktig storsäljare.

-Pettersson tycker namnet på den misstänkte – Isaac Meyer – inte låter som en terrordömd men han kanske är undantaget som bekräfta regeln men det visar sig att 2007 dömdes bara en för terrorbrott i Danmark och den mannen som dömdes då var den 17-åriga Abdul Basit Abu-Lifa. Han dömdes för planering terrorism i Glostrup affären.

Så allt var som vanligt så när som att en muslim tagit ett judiskt namn för att förvilla…

Ekstrabladet 

4 thoughts on “Yahya Hassan hittad död

  1. Och inte ett ord om hans mycket grova kriminalitet från Sveriges autonoma och skattefinansierade propagandaorgan SR.

Kommentera