Coronasmitta bland asylsökande i Finland

PANDEMI. Migrationsverket Migri rapporterar om trettio fall av coronasmitta på mottagningscentralerna. På sex av landets fyrtio mottagningscentraler har coronasmitta uppdagats – det flesta av dem i Nyland, rapporterar Svenska Yle

Landskapet Nyland

– Vid centralen vid Knektbron i Esbo inleder man nu en mer omfattande testning av de asylsökande som bor där, säger Olli Snellman vid Migri.

Migri planerar också på utrymmeslösningar som kunde möjliggöra karantän och isolering vid behov. Centralerna har också uppmanats införskaffa skyddsutrustning.

Städningen på mottagningscentralerna har effektiverats och fritidsverksamheten begränsats. Besök av utomstående personer har också förbjudits tillsvidare.

Totalt bor 4.400 personer på mottagningscentraler runt om i Finland för närvarande. I dagsläget görs inga förflyttningar av personer mellan centralerna, uppger Migri.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

3 thoughts on “Coronasmitta bland asylsökande i Finland

  1. I Sverige är väl rapporteringen till allmänheten nedfryst för asylmottagningarna medan smittan flödar fritt. I Sverige prioriteras enstaka asyl-sökares bekvämlighet före hundratal svenskars liv och hälsa. Jag kan inte ens förstå att det är lagligt. Asylsökare kommer inte från mena-länder till norden för att de måste. När det är dags för säsongarbete måste Sverige ändå varje år skicka efter arbetare från Asien och vissa baltländer. Jag längtar till den dagen det här skruvade internationella asyl- och arbets-spelet avslöjas, stoppas och omvandlas till gagn och rättvisa för alla utan mörkläggning mot allmänheten.

  2. Synd så synd att de öppnade upp gränsen till Nyland.
    Eller kanske de stängde den när de upptäckte att det var så många sjuka som hade hämtats.
    Mig veterligen hämtar Finland kvinnor och barn i första hand, undrar vad som har hänt?

KommenteraAvbryt svar