Familjepolitiken i Ungern en stor framgång…

FAMILJEPOLITIK. Ungern är starkt kritiska till invandring, kanske för att ungrarna har erfarenhet från muslimsk ockupation, som ett alternativ till invandring från dysfunktionella länder för Ungern en familjepolitik som gynnar familjer att skaffa barn.

Ungerns familjeminister, Katalin Novák, skriver på Twitter att Ungerns familjepolitik nu börjar ge utdelning. I fredags förmiddag berättade hon att barnafödandet och äktenskapen ökat kraftigt samtidigt som aborterna sjunkit med mer än en tredjedel. Läs mer HÄR.

I februari 2019 presenterade premiärminister Viktor Orban en sjupunktsplan för att skydda landets familjer som ett svar på det demografiska problemet med minskad befolkning. Planen inkluderade fördelaktiga lån till kvinnor under 40 som gifte sig, lån för att köpa bostad, skattelättnader eller om kvinnan uppfostrar fyra barn eller mer – livstids inkomstskattefrihet.

De erbjöd även motsvarande omkring 300.000 kronor till par som får tre eller mer barn.

I Sverige och av hela Europas vänster kritiseras Ungerns politik för att den egna befolkningen ska öka, till skillnad från västländerna som föredragit massiv invandring från Afrika och Mellanöstern.

En del politiker och journalister har till och med kallat politiken nazistisk.

Den f.d. socialförsäkringsministern, Annika Strandhäll (S), hävdade den 12 februari 2019 att Ungerns familjepolitik ”osar 1930-tal” – och länkade samtidigt till en artikel på Aftonbladets ledarsida som jämförde den ungerska familjepolitiken med Nazitysklands. Detta kritiserades bland annat av Håkan Boström på GP:s ledarsida.

-Pettersson tolkar Annika Strandhälls twittrande som att socialdemokraternas flerbarnstillägg, extra semestervecka för barnfamiljer, med mera är nazistisk politik som osar 1930-tal. 

Ungerns premiärminister Viktor Orbáns Fidesz-parti som fick makten i valet 2010 har numera efter flera val super-majoritet i parlamentet, vilket innebär mer än 2/3 av parlamentsledamöterna, det använder Orbán till att begränsa invandringen, protestera mot EU.s inflytande och till att gynna ungrarna och det är inte populärt i Sverige eller EU.

– Pettersson säger Heja Ungern, Heja Orbán…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Familjepolitiken i Ungern en stor framgång…

 1. Annika Strandhäll är extremt korkad, kan ingen tala om för henne att hon gör det bästa intrycket när hon håller foderintaget stängt, för vad har hon
  bidragit med under sin tid i regeringen utöver dumma uttalanden som detta? Ja så har hon visserligen suttit och nickat instämmande som en papegoja när statsministern talat! Sen åkte hon ifrån den tjänsten,
  men nu har man det dåliga omdömet att ge henne en ny ministerpost,
  och det säger mycket om hur fattigt det är i den regeringen på dugligt folk!

 2. Varför vill vettiga länder som Ungern Polen och Tjeckien vara med i EU, av rent ekonomiska skäl eller?

 3. Det är nog logiskt att ett land, som prioriterar och stödjer sin egna befolkning kommer att bli framgångsrikt. Man främjar utveckling på alla plan. Utbildning, innovationer, kultur, ekonomi, minskad kriminalitet osv osv.

 4. I stället för att som är i Sverige prioritera utländskt kompetensregn framför inhemsk inhemsk utbildning så vore det på sin plats att känna till skillnaden mellan antalet inhemska och kompetensberikande nobelpristagare.

 5. UNGERN 🇭🇺
  ☀️☀️☀️☀️☀️

  Landet där ansvar, förstånd och stolthet över sitt land och sin egna befolkning råder.

  Raka motsatsen mot de landsförrädare som styr Sverige.

 6. Sopan Annica Strandhäll begriper ingenting.
  Det är skillnad på att vistas i Ungern och Sverige. Gatubilden är helt annorlunda. Gissa hur?

Kommentera