Snö är det gott om i norr

VÄDER. Det är extrema mängder snö på Vildmarksvägen i västra Västerbotten och södra Lappland – nu ska vägsträckan på 50 mil till området Stekenjokk röjas fram. Bertil Fjellström och sonen Felix Fjellström plogar i tvåskift. Delar av vägen har haft fem meter snö och på sina ställen kan det vara så mycket som sju meter, enligt Länsstyrelsen i Västerbotten

Vildmarksvägen, bilden från 2019 i år är det mer snö. Foto: Fjällströms Entreprenad AB

– Vi får gå tillbaka till 80-tal, kanske sent 70-tal för att få den här typen av snömängder, säger Bertil Fjellström. Länsstyrelsen varnar nu skoterförare för att de branta kanterna ner till vägen är förenade med livsfara.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Snö är det gott om i norr

 1. Framförallt kommer våra myndigheter och stollarna i regeringen vara helt oförberedda.

 2. Om Gretas rådgivare bara läst bondepraktikan, så
  hade många saker varit givna!!
  men Greta kan ju hjälpa bönderna i sommar och plocka jordgubbar mm
  det hade kanske gjort henne mer psykiskt stark inför den ” kommande” katastrofen

 3. Det var väl tur för klimat Greta att hon fick corona viruset att bry sig om. Mycket snö finns det och mer kommer det att bli när lilla istiden slår till.
  Då är våra myndigheter och stollarna i regeringen lika frågande o naiva. Hur skall vi hinna producera mat när det inte gror pga kyligare klimat. Och EU länderna som vi matat med så mycket pengar har vi inte heller någon nytta av, de kommer inte att sälja sina livsmedelsprodukter. Försök att försörja 2 miljoner till med vårt viltbestånd, men invällarna kan väl gnaga på skalbaggar och kryp.

 4. Enligt SMHI så har Sverige den mest ökande värme förändringen, rena Bahamas värmen inom kort, om man vill tro på amsagor. Tror mer på att det efter ca trettio år med lite varmare, kommer nu en period med lite kallare. Klimaten kommer och går, liksom vädret, som det gjort i miljoner år.Hysteriska alarmister är som Jehovas vittnen, den nya Gehenna dagen flyttas framåt alltefter som den visat sig vara fel. Vad är det kvar från Gretas senaste förintelse dag ca fem sex år, eller har vi återigen fått en tidsfrist. Svammel är svammel, om än upprepat av många och inlindad i fagra ord.
  Solen och jordens vinkel mot den och jordbanans avstånd runt den, avgör temperaturen på jorden, och vindarna för nederbörden, enligt bondförnuft från gammalt tillbaks.

 5. Men, lillgreta säger ju att vi håller på att översvämma haven för att det är så varmt.
  Stämmer inte det eller ?? 😄😄👍👍

 6. Ahh, det måste vara klimatkrisen, när det blir varmt smälter isen i polartrakterna och då blir det kallt…
  Åtminstone var det det klimathysterikerna påstod när det blev lite snö i vintras.

Kommentera