Sju fuskande pilotelever med bakgrund i Mellanöstern stängs av

FLYGSÄKERHET. Transportstyrelsen beslutade i februari 2019 att stänga av sju elever vid en pilotskola i Nyköping från att skriva teoriprov, eftersom de ansågs ha fuskat. Kammarrätten har nu bedömt att det var rätt att stänga av eleverna. Inför teoriprov för trafikflygarexamen (ATPL) som skulle avläggas i januari 2019, bedömde Transportstyrelsen att det fanns risk för fusk och satte därför in extra kontrollåtgärder. I efterhand har myndigheten bedömt att ett systematiskt och utbrett fusk har förekommit, skriver Kammarrätten i ett pressmeddelande

Stockholm-Skavsta flygplats utanför Nyköping. CC-licens

De avstängda eleverna hade enligt Transportstyrelsen försökt att få en otillåten fördel genom att ta med mobiltelefoner till provet eller genom att föra ut provfrågor ur provlokalen. Avstängningstiden för eleverna bestämdes till 18 månader. De underkändes också på sina tidigare godkända delprov.

Eleverna överklagade besluten till Förvaltningsrätten i Linköping. Förvaltningsrätten upphävde avstängningarna i fyra av fallen och avslog de övriga tre elevernas överklaganden. Alla domarna från förvaltningsrätten överklagades till kammarrätten, som nu har bedömt att det var rätt att stänga av samtliga elever. För en av eleverna sänktes avstängningstiden dock till tolv månader.

– Kammarrätten hade en annan uppfattning än förvaltningsrätten om vad det innebär att avslöjas med att fuska. Det var främst därför som kammarrätten inte dömde på samma sätt som förvaltningsrätten, förklarar kammarrättslagmannen Ola Holmén.

 • Kammarrättens domar kan överklagas till Högsta förvaltningsdomstolen. Ovanstående avser Mål: 2941-2947-19

-Pettersson har inte så mycket att tillägga mer än att de sju eleverna lystrar till förnamnen nedan och att de kan göra ett nytt försök om 18 månader i syltryggarnas land. Jag undrar också varför elevernas bakgrund inte nämns av TT och deras följa John-gäng?

 • Shaymaa
 • Shahad
 • Hussein
 • Mohammad
 • Abdullah
 • Hussein
 • Osamah

Nu säger jag inte att flickorna och pojkarna ovan är blivande terrorister, men piloter som fuskar sig genomutbildningen känns inte så trygg och vi kan också påminna om att kaparna i attackerna den 11 september 2001 var 19 män anslutna till terrororganisationen al-Qaida. Femton av de 19 var medborgare i Saudiarabien, två var från Förenade Arabemiraten, en från Libanon och en från Egypten. Kaparna organiserades i fyra lag, var och en ledd av en pilotutbildad kapare med tre eller fyra andra, som utbildades för att hjälpa till att dämpa piloterna, passagerarna och besättningen. De förberedde sig under flera år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

16 thoughts on “Sju fuskande pilotelever med bakgrund i Mellanöstern stängs av

 1. “ Mustafa Al-Behadili har också slutat på skolan. Han berättar att han betalat drygt 600 000 kronor i skolavgifter och att han gick på skolan i 19 månader utan att få möjlighet att ta ett certifikat.

  – De har tagit våra pengar och vi har inte blivit piloter, säger han.

  Pilotskolans verksamhetschef Bertil Lagerqvist säger så här om kritiken:

  – Om vi talar om tidsaspekten utgår det från deras egen förmåga att lära in den utbildning vi förser dem med”

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=6871083

 2. Varsin flygande matta , från Tusen Och En Natt , skulle kunna vara något för dessa ” elever ” . Mvh Sjöström

 3. Försök förstå att så länge kontraktet som socialdemokraterna
  har med muslimerna gäller så kommer detta att leda till att
  muslimerna tar över Sverige med en inledande ”9/11”!

  – Och med alla ”kontraktsbundna” muslimer, som ska rösta
  på LANDSFÖRRÄDARNA så finns det inte längre något
  hopp för Vårt Fosterland!

  Sverige blir nästa Syrien!

  Grattis alla ni som är yngre och får ”uppleva lyckan” att
  få rätta er efter koranen och sharialagar!

  => jag, 80 får inte så mycket ”glädje” av den tillvaron!
  – och mina barn förstår inte – och barnbarnen får inte
  veta något om sin framtid!
  Så jag skiter i att de kommer att drabbas!

  Lycka till! Ingen verkar ta mitt råd att skapa ”källarklubbar”
  under rubriken, Grannsamverkan mot våld!

  Vi skulle kunna ”hjälpa våra myndigheter” att städa
  i Vårt Fosterland!
  => Håll Sverige rent!

  Men akta er för SÄPO för de stöttar kontraktet, som
  socialdemokraterna har med muslimerna!
  (SÄPO har inte ”upptäckt” LANDSFÖRRÄDERIET
  på 20 år!) …………….? – varför? Du har själv svaret!

 4. Ja våra myndigheter jobbar på för sina medborgares säkerhet eller… De fuskande flygeleverna ska förstås vara diskvalificerade från yrkesinriktade persontransporter någonsin? Lämpligheten finns inte där. Undrar just hur högt mörkertalet är.

 5. Fr.o.m. lågstadiet, alternativt ankomst till Sverige, har det blivit en vana/förmån.

 6. Inget förvånar mig längre. Sluta jamsa runt nu regeringen, ge bort landet direkt så vet vi vad som gäller, det här är ju barockt minst sagt.

 7. Pilotskola !! de måste ha hamnat fel, förmodligen på grund av bristande läskunnighet, skulle nog varit kursen för kamelryttare.

  De där skäggiga pajasarna hör helt enkelt inte hemma i vår kultur, skicka tillbaks dem till sanddynerna omedelbart !!!

  //Gunnar

 8. Var ska dom få jobb som piloter då? Störting Airlines. Jag har läst men kan inte hitta artikeln igen om att det rekord intresse bland somalier i Borlänge att ta jägarexamen.
  Självklar lades artikeln fram som något väldigt positivt.

 9. Och dessa sju känner naturligtvis inte till varandra, eller?
  Ergo: Om du skall flyga….se till att piloten inte har skägg

Kommentera