Jonas Sjöstedt är fräck nog att vilja förstatliga svenskt näringsliv

FÖRETAGANDE. I förra veckan sa finansmarknadsminister Per Bolund att han kunde tänka sig att ställa buffertkrav på företagare så att de är mer förberedda för kommande kriser. Uttalandet väckte en kritikstorm där såväl opposition som näringsliv ilsknade till. Bolund tvingades backa och be om ursäkt. 

Nu tycker vänsterledaren Jonas Sjöstedt att det pågår en fräck kampanj från Svenskt Näringsliv som, enligt Sjöstedt, vill att staten ska ösa in enorma summor i företag där ägarna har mycket pengar, skriver Expressen.

-Pettersson undrar vem som är fräck? Varken Sjöstedt, Bolund eller någon annan politiker vet hur det är att vara företagare , att dra in 1000 kronor och lämna bort 700 till staten eller att få avstå från lön vissa månader.

Visst det finns företag som går bra och ägare som har gått om pengar. Sjöstedt glömmer dock att många företag ägs delvis av småsparare och pensionsfonder. Menar vänsterledaren att svenska folket ska gå in med sina pensions pengar?

Det verkar som Jonas Sjöstedt är fräck nog att bedriva en kampanj för att socialisera svenskt näringsliv, han är säkert nöjd med hur det gått i Kuba, Sovjet och Venezuela.

Trots facit vill Vänsterpartiet fortfarande införa kommunism i landet.

Nazismen kan summeras i dessa punkter:

 • Nazisterna ansåg att demokrati och kapitalism var misslyckade.
 • Nazisterna var uttalade anti-kapitalister och socialister.
 • Nazisterna kontrollerade alla företag.
 • Nazisterna bedrev sin socialistiska politik med höga skatter.
 • Nazister var fientligt inställda mot kyrkan.
 • Nazisternas ”rasfiender” var bl.a. judar och homosexuella.
 • Nazisterna ansåg att judar var skyldiga till kapitalismen och därför måste judarna utrotas.

”Vi är socialister, vi är fiender i dagens kapitalistiska ekonomiska system för exploatering av de ekonomiskt svaga, med sina orättvisa löner, med sin ojämn utvärdering av ett människa i enlighet med rikedom och egendom i stället för ansvar och prestanda, och vi är fast beslutna att förstör detta system under alla förhållanden. ”- Adolf Hitler (1927)

Det är här SVT, SR och de andra får problem. De är vänster och socialister. Inom högern och högerextremismen är man motståndare till socialism, där faller argumentet att högerextremismen skulle vara nazistisk.

Så här står det i Vänsterpartiet partiprogram reviderat maj 2016 på sidan 31 ”De rättigheter som springer ur ägandet måste begränsas och ägandet i sig övergå till gemensamma former”.

Det innebär i klarspråk att vänsterpartiet vill avskaffa allt privat ägande och vi har sett många exempel på hur det gått i länder som försökt. Resultatet har blivit hundratals miljoner döda.

Hur kan vänsterpartiet vara rumsrent? 

1917 Socialdemokratiska Vänsterpartiet bildas av bland annat Zeth Höglund, Carl Winberg och Karl Kilbom, som lämnat socialdemokraterna. Partiledarskapet delas av Höglund och Winberg.

1918 Ernst Åström och Karl Kilbom blir partiledare.

1919 Socialdemokratiska Vänsterpartiet ansluter sig till Komintern, den kommunistiska internationalen.

1919 Zeth ”Zäta” Höglund blir partiledare, igen.

1921 Partiet byter namn till Sveriges Kommunistiska Parti.

1924 Sveriges Kommunistiska Parti splittras. Zeth Höglund och ”höglundarna” går tillbaka till socialdemokraterna.

1924 Nils Flyg blir partiledare. (Nils Flyg blir efter några år nazist; se nedan.)

1929 Partiet splittras, i ”sillénare” och ”kilbommare”, anhängare av Hugo Sillén resp. Karl Kilbom. Kilbommarna, däribland före detta partiledarna Karl Kilbom och Nils Flyg, bryter sig loss och kallar tills vidare även det andra partiet för Sveriges Kommunistiska Parti.

1929 Sven Linderot blir partiledare.

1934 Det andra Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Socialistiska Partiet. Ledare är Karl Kilbom och Nils Flyg, vilka alltså bägge två är före detta ledare för det ursprungliga Sveriges Kommunistiska Parti.

2014-01-15_2009

1937 Före detta kommunistledaren Karl Kilbom lämnar Socialistiska Partiet och går (efter tjugo år) tillbaka till socialdemokraterna.

1937 Under ledning av före detta kommunistledaren Nils Flyg utvecklas Socialistiska Partiet till ett nazistiskt parti.

1939 Molotov-Ribbentrop-pakten ingås. Sveriges Kommunistiska Parti är under två år allierat med Nazityskland.

1940 Sveriges Kommunistiska Parti stöder Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark. (Hitler och Stalin är ännu allierade.) Dagen efter Tysklands invasion av Norge och Danmark skriver partiorganet Ny Dag:

”Det är de små staternas beskyddare England och Frankrike, som med sin flagranta kränkning av Norges suveränitet framkallar detta läge.”

1941 Molotov-Ribbentrop-pakten spricker.

1941 Sveriges Kommunistiska Parti försvarar Sovjetunionens invasion av Baltikum och Finland.

1951 Hilding Hagberg blir partiledare. Hagberg är en man som i alla lägen försvarar Sovjetunionen och dess diktator Josef Stalin.

1953 Stalin dör. Centralkommittén för Sveriges Kommunistiska Parti skriver:

”En stor och smärtsam förlust har drabbat hela den framstegsvänliga mänskligheten. Stalin är död. Vår tids störste folkledare och statsman, den socialistiska samhällsvetenskapens geniale mästare, kommunismens banérförare har gått ur tiden.”

Vid en minneshögtid över Stalin i Medborgarhuset i Stockholm den 9 mars 1953 håller C-H Hermansson (blivande partiledare) ett hyllningstal till den bortgångne diktatorn:

”Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.”

1956 Sveriges Kommunistiska Parti får order från Sovjetunionen, där Krustjev är ny ledare, att Stalinkulten måste upphöra omedelbart.

1964 Carl-Henrik Hermansson (som höll hyllningstalet till Stalin elva år tidigare 1953) blir partiledare.

1967 Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Vänsterpartiet Kommunisterna.

1967 Maoistiska och stalinistiska ungkommunister bryter sig loss och bildar KFML, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, som senare byter namn till SKP, Sveriges Kommunistiska Parti.

1970 Några extra mycket maoistiska och stalinistiska medlemmar av KMFL/SKP bryter sig loss en gång till och bildar KFMLr, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna, som senare byter namn till KPMLr, Kommunistiska Partiet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna (eller nåt sånt).

1975 Lars Werner blir partiledare.

1989 Berlinmuren faller i november. (Anses som den mest symbolladdade händelsen i samband med öststatskommunismens fall.)

1991 Sovjetunionen upplöses, och Vänsterpartiet Kommunisterna byter namn till Vänsterpartiet.

1993 Före detta medlemmen av MLK, Marxist-Leninistiska Kampförbundet, Gudrun Schyman blir partiledare. Orsaken till att partiet byter ledare är att Lars Werner anses dricka för mycket!!! Snacka om att gå från askan in i elden.

2004 Blir Lars Ohly partiledare, han har bland annat sagt ”Jag representerar allt det som Sverigedemokraterna är emot”. Ljugit om att han spelat fotboll mot Nacka Skoglund, gjort klipp på bostadsrätt i Stockholms innerstad, haft barnen i privatskola och låtit sig opereras privat.

2012 efterträds Ohly av Jonas Sjöstedt, en man som är emot privata vinster i välfärden men själv inte hade något emot att som fullt frisk 40-åring softa för skattebetalarnas pengar i New York under 2,5 år. Sedan flyttade han hem och bosatte sig på Östermalm!!!  Som han tyckte var en hemsk tråkig stadsdel och han hoppades att familjen så småningom kan flytta till en annan stadsdel.

– Pettersson mejlade herr Sjöstedt den 9 januari 2012 och frågade om han inte ville byta sin hemsk tråkiga lägenhet på Östermalm mot en liknande i det mångkulturella Rinkeby men Jonas har inte haft tid att svara…

Nåväl ett parti med den historien av kommunism, nazism och som idag flörtar med izlamister ska vara väldigt försiktiga med att kalla andra nazister…

Vänsterpartiets historia HÄR och HÄR 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Jonas Sjöstedt är fräck nog att vilja förstatliga svenskt näringsliv

 1. Buffert? Dom är ju redan beskattade upp till hårfästet.
  Svenskarna kan inte längre skaffa ”buffert” utan att krocka med rättvisan.

 2. Sprunget ur kommunismens dunkel tar denne Jonas S. avstånd från SD och tror i sin enfald på att ännu mer vänstertankar och suddiga idéer om att samhället skall äga produktionsapparaten. Genast skulle ex.vis personer som han och Dinamarca leda våra stora bolag.
  Ett litet anarkistiskt-kommunistiskt land i Norden fullt med capos ur klanen, piskande arbetare till högre höjder. Vilket hades liknande paradis!

 3. Ett bra sätt att få fart på svenskt näringsliv vore att företag som har det svårt men ändå framtiden för sig, att göra nyemission. För över pengarna från migrationsmyndigheter, ulandsbiståndet och framförallt SIDA till Pensionsmyndigheten som kan handla de nyemitterade aktierna till våra pensioner. Halvkommunism, men ändå en bra lösning. Pensionsfonderna lägger sig inte i styrelsearbetet i aktiebolagen de äger, vad jag vet.

 4. Jag står långt från vänstern, har gjort mina 2 år som medlem i KFML(r) tidigt 70-tal. Men jag tycker att Jonas har en poäng. Varför ska staten ge bidrag till ett företag som ger utdelning till aktieägarna. Det här påminner mig om tiden då sågverken var många i Sundsvall. Efterfrågan på sågat virke var lågt så arbetarna fick liten eller ingen lön, så staten gick in med pengar så att arbetarna skulle få pengar. Men pengarna kom aldrig arbetarna tillgodo utan träpatronerna satt på sina verandor och söp, eller var på Knaust och åt galamiddagar. Arbetarna fick inget av de pengar som staten betalade ut. Nu riskerar arbetare att bli utan jobb medan arbetsgivarna blir rikare på våra skattepengar.

 5. I Sverige betalar ju företagare ca 32% arbetsgivaravgifter för varje anställd utöver löntagarens brutto inkomst- det är en buffert svenska företagare betalat under många år.
  Hur var det nu Löfven sade- det blir en vinst lite längre fram eller gäller det bara utländska bidragstagare?

 6. Stödet till näringslivet syftar till att behålla anställda istället för att friställa. Det som kan ifrågasättas är stödet till den så kallade kultursektorn. Det är snarare hobbyverksamhet än företagande.

 7. Nu passar de på att dra stora växlar på Coronaviruset. Otäckt!
  Det är bara att titta på tv-serien Deutschland 86 som går på SvtPlay just nu. Alla nya avsnitt ligger uppe och det är bara att binge-kolla och inse att vi inte ska dit, till Sozialismus av någon anledning. Även om ordet Värdegrund och dess funktion är en otäck försmak av det.

 8. Det är märkligt att det talas aldrig om kommunisternas rötter och hur många miljoner människor de har mördat utan det är hela tiden Nazisterna det skall fokuseras på.

 9. Jaha är kommunisten igång igen. Han som inte hade problem med att valla ungarna i NY på min bekostnad, ca 50’/mån, de kan de röda! slår de inte ihjäl folk på en gång så svälter de oss långsamt med hårt skattetryck. Upp till kamp.. de lär visst vara kompisar med Allan följarna, speciellt nu när nazisterna inte har så stort i flytande och makt.

 10. Hitler hade säkert inte tyckt han ledde ett ytterkantsparti heller.
  Strävar man efter att ta bort privata företag och möjligheten till framgång, så krossar du alla som tror på sina idéer.

Kommentera