Kommunisten från New York har kommit till Almedalen


POLITIK. Idag är det Vänsterpartiets och dess ledares Jonas Sjöstedts dag i Almedalen. Jonas tillhör dem som vill ha höga skatter och tvekar inte om att höja dem ytterligare för världens högst beskattade folk. Han tycker att höga skatter behövs för solidariteten med de svaga och vård, skola och omsorg. Själv har han inget emot att utnyttja systemet trots att han är ung, stark och frisk.

Sjöstedt har knappast gått i täten för att göra något åt de politiker som utnyttjar det minst sagt generösa systemet, där vänsterpartister är värst.

För er som inte vet är kommunism ett system där ledarna talar om jämlikhet och att staten ska driva och bestämma allt för alla utom dem själva, likt den tidigare V-ledaren Lars Ohly som köpte och sålde bostadsrätt i Stockholms innerstad med rejäl vinst, hade barn i privatskola och lät sig opereras privat för att slippa köer.

Jonas Sjöstedt har efter att han bott i New York bosatt sig på en av Stockholms exklusivaste adresser, Karlavägen på Östermalm, där han tycker det är väldigt tråkigt, efter det har han flyttat till Gärdet men det är fortfarande Östermalm, så långt från dem han företräder som möjligt, långt, långt från den mångkultur de påstår sig älska men där det bor gott om överklass och journalister varav två procent röstar på V. Vid valet 2014, mörkade den gode Jonas sin bostadsadress på valsedlarna.

Kommunisten softar i New York för skattebetalarnas pengar

Kommunisten softar i New York för skattebetalarnas pengar

Under tiden oktober 2006 till februari 2009 gick han omkring och softade i New York, bodde på Park Aveny och hade det allmänt trevligt. Det är väl egentligen inget att säga om det om det inte vore för att han som 40-åring levde på skattebetalarnas bekostnad och hade en statlig inkomstgaranti på drygt 38 000 i månaden sedan sin tid i riksdagen. Anledningen enligt Sjöstedt själv var att han inte hittade en dagisplats och tyckte att fler politiker borde prova att ta en paus från hetluften.

Att det i New York inte skulle gå att hitta en dagisplats eller en barnvakt är nog en nödlögn från herr Sjöstedt, han tyckte det var bekvämare att leva på andra än att försörja sig själv. Det är därför Sjöstedt och andra gillar höga skatter.

I sammanhanget kan nämnas att vänsterpartister som i valen får runt 5 % av rösterna utgör 22 % av de politiker som lever på skattebetalarnas bekostnad.

Källa: Pettersson som av andra vänsterpartister för några år sedan blev beskylld för att vara ärekränkande mot herr Sjöstedt. Vid förfrågan till herr Sjöstedt så blånekade Jonas till att han levde på skattebetalarna men efter kontakt med statens pensionsverk fick Pettersson rätt, dessutom erkände en betydligt ödmjukare Sjöstedt att han misstagit sig. Dock ska sägas att detta inte var olagligt utan enligt reglerna som allt för många utnyttjar och struntar i att försöka förändra.

I dag när det är Jonas Sjöstedts dag i Almedalen, lovar han som vanligt allt till alla. Bland annat 250 miljoner till fattiga (läs invandrare) barns sommarlov för att bidra till minskat segregation. Där finns feministiska reformer (vad det har med feminism att göra) som mer pengar till äldreomsorgen, höjt underhållsstöd och glasögonbidrag till alla barn. Där finns också stora satsningar på välfärden, bland annat till förlossningsvården.

Mycket är bra förslag men någon ska betala och V vill inte minska asylinvandringen.

-Pettersson ser inget förslag om att minska förmånerna för politikerna så de kan fortsätta att softa i New York på skattebetalarnas bekostnad. Jonas tillhör dem som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…


30 responses to “Kommunisten från New York har kommit till Almedalen

 • Vänsterledaren Jonas Sjöstedt vägra fördöma ung vänster sabotage av andras möten | Petterssons gör skillnad!

  […] Sjöstedt pratade också om skattehöjningar och det är inte så konstigt när man vet att han gillar att leva på skattebetalarnas pengar…Kommunisten från New York… […]

  Gilla

 • Fredrik

  Han bodde inte på Park Avenue.
  Han bodde inte ens på Manhattan.
  Rätt skall vara rätt.

  Däremot ligger Svenska Konsulatet där:
  Consulate General of Sweden
  445 Park Avenue, 19th floor

  Där arbetade hans fru.

  Gilla

 • Jag är för demokrati men..

  Just en snygg kommunist.. Eller som indianer ”over there” skulle säga. -Han pratar med dubbel tunga.

  Gilla

 • pappasvenpappasven

  Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
  Allt åt alla! 2miljarder lever på 10kr/dag i Sverige lever vi på 1.000kr/dag totalsumma på 2.01miljarder blir faktiskt 15kr/dag om vi delar lika . . . vilka får den största förändringen?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Jonas har ju idag skickat ett bra och uppriktigt SMS till en partikamrat.

  Riksdagsledamoten Linda Snecker från Vänsterpartiet väljer att pausa sin föräldraledighet under sommaren, när riksdagen har stängt. Därmed får hon 61.000 kronor i månaden under sommaruppehållet.

  ”Jag förväntar mig att hon arbetar heltid”, kommenterar V-ledaren Jonas Sjöstedt.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/v-ledamot-pausar-foraldraledighet-nar-riksdagen-stanger/

  Gilla

 • Synonymen

  Kommunisten som sympatiserar med allsköns massmördare och andra människoplågare Jonas Sjöstedt har minderåriga barn. (rätta mig om jag har fel)

  Kommer dessa barn att gå i skolan i Rågsved, Rinkeby eller någon annan mångkulturell skola? Det tror jag varken den lille kommunisten eller hans fru ”diplomaten” vill utsätta sin barn för.

  Hycklare!

  Gilla

 • Farbror Melker

  Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt är en HYCKLARE och LEVER INTE SOM HAN LÄR!!
  BOSTADSRÄTTEN PÅ ÖSTERMALM, KARLAVÄGEN SÄGER ALLT….!! Man kan inte predika massinvandringens lov och samtidigt fly från mångfalden/mångkriminaliteten till det trevliga Östermalm….Nu har dock exempelvis tiggarna sökt sig dit men inte så många, de sitter strategiskt utanför Fältöversten och vid bankomaterna….En bostadsrätt på 3 ROK kostar c:a 10miljoner kronor, det är enormt mycket pengar, funderar om Sjöstedt hyr eller köpt….gissar på det senare….
  Det finns något som heter RÄTT och FEL, de flests etniska svenskar kan skilja på det, – det finns något som heter SAMVETE och MORAL, ETIK också….
  Det är OMORALISKT att leva på statens pengar och smita från att söka jobb som Sjöstedt gjorde i New York, – 38,000:-kr i månaden är mycket pengar och det är många som gör som Jonas….
  En annan av Sveriges dödgrävare heter Fredrik Reinfeldt, han får 140,000 i månaden för 8 år vid makten då han bara förstörde Sveriges ekonomi….GJORDE DET NÅGOT RÄTT BORDE DE STOPPA DESSA ARBETSFRIA INKOMSTER!!!!

  Gilla

 • Mimi N.

  Sjösteds tal han höll i Almedalen sommaren 2014 övertygade mig att denna varelse är en kommunist fanatiker. Han sa utan skam att svenska näringslivet skulle grunda sig på kooperativsystemet för att hindra stora som småföretagsägare att ha någon vinst alls. Folket ska ha hela kakan. Särskilt ute på landet skall kooperativ vara aktuella så snart som möjligt.
  I Rumänien redan på 50-talet fick Sovjet kolchosmodellen föras i mitt land MED TVÅNG. Fribönderna med egen gård, jord och boskap blev kulak-förklarade och allt konfiskerades. Mina mor- och farföräldrars många hektar av bördiga jord och vingårdar togs av kooperativet.
  På rumänska kallades kolchos ”cooperativa agricola de productie” eller CAP. Innan dess var Rumänien känd som ‘Europas huvud veteleverantör’, landet exporterade spannmål av hög kvalité i hela Europa. Kolchoserna havererade hela jordbruket. Bönderna arbetade utan övertygelse på åkrar som inte längre var deras. Däremot zigenarna kom på natten, även under dagen, och lastade kärrorna med vete och majs. Ingen som brydde sig om ingens egendom. Därför gråter zigenarna efter kommunismens kollaps: om de stjäl skörden på privatägda åkrar idag blir de gripna och straffade.
  Gott folk, tro inte på Sjösteds griller om kooperativ om han törs ta om idén i dagens tal.
  Karlen är röd in i benmärgen – men det vet ni redan.
  Och denna röda råtta bor på Östermalm !

  Gilla

  • Fredrik

   Sandhamnsgatan, Gärdet. i en HR.

   Gilla

   • Peter Skoglund

    Som ligger på Östermalm.

    Gilla

   • Fredrik

    Varför skal inte han kunna bo där?

    Gilla

   • Peter Skoglund

    Jonas får bo vart han vill för mig. Inga problem.

    Däremot ska även Jonas kunna tala om det ,när frågan ställs. Vilket han inte var så intresserad av vid det tillfället.

    Du själv skriver ju ut hans adress, som ligger på Östermalm.

    Vad är så svårt med den upplysningen?

    Gilla

  • Fredrik

   Inte en aning. Han kanske skäms? Han har ju trots allt sin adress sökbar nu.

   Gilla

 • Trynbald

  Politiker som lever tvärs emot vad dom förkunnar är och förblir ohederliga hycklare.

  Gilla

 • Tony

  Den gamle kommunisten Lars Ohly var ju stark motståndare
  till privata Skolor, när han fick frågan om varför då hans egna
  barn gick just på friskolor sade han ” att det var deras egna
  beslut” ? Men det förmenar denne kommunist andra att
  göra? I hans fall verkar barnen vara klokare än han själv.

  Gilla

 • Tony

  Precis som Sossarna, så står hyckleriet högt på dagordningen,
  vi har ett helt koppel av avdankade Riksdagsmän, företrädesvis
  V, S, MP märkta som trots att dom inte jobbar i riksdagen så
  uppbär dom feta månadslöner av skattemedel därför skaffar
  dom inga jobb som andra människor . Troligtvis är där
  heller ingen arbetsgivare som vill ha dem, men ett
  alternativ hade ju varit att dom placerat bland dom andra
  tiggarna på gator och torg. Vad är det dom brukar säga,
  ” man kan inte lagstifta bort fattigdom” ? Fast det går bra
  att lagstifta om livstidslön från staten? Konstigt!

  Gilla

  • Pensionären

   Sossarna Ylva Johansson och maken Åsbrink säljer nu sin tjusiga våning på Norr Mälarstrand med utgångspris på 25 miljoner.

   Gilla

 • BH

  Renlevnads kommunist kan man endast vara om ekonomien är i ordning, jämnför med Wolter och andra superkommies. Millionäre har lättare att vara ärkebolchevikker.

  Gilla

 • Galten

  Det är en förbannad smilfink med ett illmarigt framträdande.

  Gilla

 • Geronimo!

  Sjöstedt äcklar mig å det grövsta!

  Gilla

 • ossie

  Typisk lyxkommunist.

  Gilla

 • Joy

  Dubbelmoral betyder dubbelt så bra! Klokrent! Mitt nya ordspråk, tack för det!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: