Gymnasielagen har blivit för dyr

INVANDRING. Gymnasielagen har blivit för dyr, det menar moderaterna som riktar skarp kritik mot regeringen. Moderaterna vill inte att man ska ge efter för påtryckningar från Vänsterpartiet och Centerpartiet som vill lätta på rådande regelverk, enligt TV4.

Steget efter om ensamkommande och gymnasielagen

Gymnasielagen drevs igenom av S, MP, C och V, de godkände en lag som gav ljugande unga män utan asylskäl en extra möjlighet att få stanna i Sverige. Lagen var dessutom kraftigt underfinansierad, regeringen uppgav en kostnad på under tre miljarder och nu påstår moderaterna som låtit riksdagens utredningstjänst titta på kostnaden att det fattas närmare två miljarder.

Konsekvenserna av gymnasielagen blir nu allt tydligare. De så kallade ”ensamkommande flyktingbarnen” som fick specialtillstånd att stanna, har nu hamnat i nästa fas. Många har inte klarat skolan bra. Har det gått hyfsat är det ändå svårt att få ett fast heltidsarbete som var kravet för att få stanna och det finns inga fungerande ordningar för att ta hand om konsekvenserna.

-Pettersson säger att alla kan göra misstag, det går inte att förutse allt och lagstiftning slår ibland  fel. Men i det här fallet är att inget är oförutsett. Allt som sker nu varnades det för innan lagen klubbades igenom. Inget är en överraskning.

  • Lagen i sig gick över gränsen för det acceptabla påpekade Lagrådet.
  • Det kommer att bli dyrare än beräknad varnade många.
  • Majoriteten av de ”ensamkommande” kommer inte att klara kraven osv.

Ändå klubbades lagen igenom och nu står vi där. Det enda rätta är att skicka hem männen till Afghanistan och Iran, annars dyker nya problem upp…

  • 0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
  • 0 procent har tappat sina mobiler som de har för kontakt med släkten.
  • 99,4 procent är män.
  • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
  • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
  • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
  • 52 av de c:a 9000 är kvinnor.
  • Varför inte följa Dublin-förordningen om första asylland?
  • Varför inte följa Sveriges lagar?
Merit Wager Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Gymnasielagen har blivit för dyr

  1. Ta studenten, hitta lägenhet, skaffa arbete! Vi vanliga skattebetalare vet att :
    skaffa bostad o ordna arbete har redan
    100 000 tals invandrare redan misslyckats
    med. Nu drar vi på oss ytterligare miljarder
    med ” gymnasielagen” Hjälp svenskar som
    har det svårt först.Arma land

  2. Att ge utbildning och uppehälle till 9000 afghaner i åratal kostar mycket mer än 3 miljarder, det borde någon av de tusentals anställda i kanslihuset klara att räkna ut.

    330 000 per afghan räcker väl ungefär till den direkta kostnaden för gymnasieplatsena. Den verkliga totalkostnaden är åtminstone runt 10 miljarder.

  3. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Tur att inte våra stora bolag sköts lika illa som landet Anarkia.
    All möda som lagts ned av våra förfäder kommer snart fullständigt ha förspillts, vi är om dessa makthungriga får fortsätta dömda till utplåning.
    Inga idéer finns hur nergången ska brytas, endast en och annan utredning hålls vid liv av en f.d. politiker.
    Etablissemanget fortsätter oförtrutet hävda att alla är lika mycket värda och att vårt land är en humanistisk stormakt och att lönsamheten finns, men kommer att visa sig först i framtiden.
    Efter corona-pandemin kommer, har jag hört, pensionsåldern att höjas till 75 år för svenska män och kvinnornas till 80, kvinnornas pension skall sänkas till hälften av männens. För en smidigare övergång till nytt lagsystem vilket beräknas komma på plats 2032.
    Däremot kommer alla utan svenskt medborgarskap få sänkt åldersgräns till 30 år eftersom de ändå är arbetslösa, detta eftersom det då blir mindre betungande administration för myndigheterna.
    Riksdagsledamöternas antal skall höjas med 10% av partiernas nuvarande representation förutom SD, detta för att öka demokratin.

  4. Men jag har för mig att Centerpartiets Partikassa lär
    vara ganska maffig, beter man sig korkat så ska det
    min själ kosta pengar med, istället för att lasta över det
    på skattebetalarna.så UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUt, har
    dom inte skäl att stanna så ska dom inte göra det heller

KommenteraAvbryt svar