Abbas vill stanna trots tre avslag på asylansökan och en extra chans…

PROPAGANDA. Den skattefinansierade propagandaorganisationen SVT publicerar en kampanj för så kallade ensamkommande flyktingbarn med syftet att de ska få stanna i Sverige trots avsaknaden av asylskäl. 

Det är SVT Skåne som rapporterar om migranten Abbas Amini som invandrade till Sverige hösten 2015 och sedan dess fått avslag tre gånger på sin asylansökan men räddades kvar av den hårt kritiserade gymnasielagen som S, Mp, V och C drev igenom.

Abbas har nu några månader kvar på sin gymnasieutbildning. Sedan har han sex månader på sig att säkra ett arbete för att få stanna i landet. Annars är det återvandring till hemlandet Afghanistan som gäller. SVT menar att Abbas bara ”är en av runt 7 500 ungdomar som omfattas av lagen”.

Abbas Amini säger att han inte växt upp i Afghanistan och inte har någon familj där, SVT frågar eller inte var han växt upp och var han har familjen eller vad han skrev i sin asylansökan som fått tre avslag eftersom han saknar asylskäl.

SVT ger Abbas utrymme att beklaga sig över att Sverige ger honom för lite tid för att hitta en tillsvidareanställning som varar minst två år framöver. – Det är helt omöjligt att skaffa ett fast jobb inom sex månader, hävdar han för SVT.

-Pettersson noterar att Abbas varit i Sverige i snart fem år så jag tycker inte han behöver mer tid att förbereda hemresan, han har ljugit eftersom flyktingar får asyl. Åk hem Abbas…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Abbas vill stanna trots tre avslag på asylansökan och en extra chans…

 1. Ingen behöver vara orolig Abbas får stanna, regeringen hittar på nya ursäkter, var så säker.

 2. Så han ljög om att han kom från Afghanistan och när han skickas tillbaka dit gnäller han om att han inte har sina anhöriga där. Han var alltså ingen flykting från något krigsområde. Min gissning är att han, som 90% av alla afghanska ”flyktingar”, kommer från Iran.

  Som vanligt stället SVT inga kritiska frågor utan bedriver sina vänstervridna snyftreportage samtidigt som de stjäl dina skattepengar.

 3. Det som politiker vid det här laget borde fatta, är att folk i allmänhet INTE gillar när regler och lagar hela tiden ändras för att passa en viss grupp.

  Då faller ju ”allas lika värde” som man annars är så mån om.

  Först skapades en helt ny lag, som fick massiv kritik från alla håll.

  Denna lag kom ENBART till för att en viss grupp skulle få bryta mot de regler som annars gäller vid asylansökan.

  Alltså de skulle få stanna fast de inte hade asylskäl.

  Och nu, när det är dags att söka jobb (vilket var ett kriterie enligt den nyskapade lagen) nej då vill vissa att lagen/reglerna ska ändras igen, bara för att göra så att denna grupp ska gå stanna.

  Fattar inte politiker och ”de goda” att en sådan särbehandling bara skapar hat mot denna grupp?

  Det är jättekonstigt att gång på gång ändra regler och lagar bara för att en grupp utan asylskäl ska få stanna. Ingen vettig människa kan acceptera det i längden.

 4. Dom borde vara nöjda med att dom fått en utbildning och uppehälle under tiden. Nu har dom hela världen att söka jobb i.

 5. Skall bli väldigt intressant och spännande att följa slutet på denna följetong, när batikhäxor, aktivister, miljöfascister, tidigare stalinister inom S, tysk ärkebiskop, galna rödskrikan och övrig sekt samlar sig till ett amnestikrav om S och M kan hålla emot.

 6. Att reportern är asylaktivist lyser klart igenom i reportaget.
  Det är snart dags för sanningens minut när det gäller amnestilagen så det märks att alla asylaktivister samlar sig nu för en massiv påverkan.
  Tre överklagande en möjlighet som endast lagvrängarna har glädje av.

Kommentera