Socialdemokrater vill öka asyl- och anhöriginvandringen

ISLAM & INVANDRING. Ulf Bjereld är sedan 2015 ordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet och därmed också adjungerad ledamot av Socialdemokraternas verkställande utskott. Nu skriver Bjereld på sin blogg, ”Hur ska Sverige – som ett av världens allra rikaste och välmående länder – på bästa sätt kunna hjälpa fler människor som befinner sig på flykt? Som socialdemokrat tycker jag att den frågan självklart bör stå i förgrunden när vi diskuterar flyktingpolitik och migrationsfrågor”.

Alltför ofta handlar debatten om att Sverige ska ta emot ännu färre flyktingar, hur vi ska göra för att färre människor på flykt ska söka sig till Sverige för att få hjälp. Det är bakvända världen.

Därför är det med stor glädje jag berättar att Socialdemokrater för tro och solidaritet idag presenterar sitt program för en hållbar, rättssäker och human flyktingpolitik. Vi vill hjälpa fler, inte färre. Och vi vill ge dem som ska stanna i Sverige – vårt växande hem – bättre och tryggare förutsättningar att etablera sig i vårt samhälle.

  1. Återinför permanenta uppehållstillstånd som huvudregel
  2. Stoppa alla utvisningar till Afghanistan
  3. Amnesti för ensamkommande unga som varit i Sverige över ett år
  4. PUT åt människor som inte kunnat utvisas på fyra år
  5. Gör patriarkalt förtryck till ny skyddsgrund
  6. Återinför synnerligen eller särskilt ömmande omständigheter samt övriga skyddsbehövande som skäl för uppehållstillstånd
  7. Fördubbla mottagningen av kvotflyktingar
  8. Integrera barnperspektivet i hela asylprövningsprocessen
  9. Ta bort försörjningskravet vid familjeåterförening
  10. Familjeåterförening: Värna den sista länken!
  11. SFI från dag ett
  12. Uppdatera dagersättningen för asylsökande
  13. Bättre samordning för att skydda asylsökandes psykiska hälsa
  14. Stoppa användandet av medicinska åldersbedömningar i asylärenden, utveckla nya metoder för åldersbedömning och ompröva tidigare beslut
  15. Särskilt skyddsbehövande ska bara prövas av handläggare med adekvat utbildning
  16. Stärk rättssäkerheten i förvarsärenden
  17. Stärk rättssäkerheten i asylprövningen
  18. Agera för att skära ner handläggningstiderna av asylärenden
  19. Förtydliga Migrationsverkets utredningsansvar för att säkerställa ordnat mottagande i hemlandet
  20. Förtydliga Migrationsverkets utredningsansvar för att säkerställa ordnat mottagande i hemlandet
  21. EU-bonusar till länder som tar ansvar för det gemensamma flyktingmottagandet
  22. Ta bort begreppet ”kärnfamilj” i EU:s familjeåterföreningsdirektiv
  23. Avskaffa transportörsansvaret och ID-kontroller som syftar till att försvåra för asylsökande
  24. Öka de internationella sök- och räddningsaktionerna på Medelhavet
  25. Inför sanktioner mot EU-medlemsländer som drar sig undan sitt ansvar i flyktingpolitiken
  26. Bygg en frivillig koalition mellan de stater som vill  ta ansvar och gå före
  27. Villkora Schengen-samarbetet med efterlevnad av gemensamma normer för flykting- och asylmottagande
  28. Ingen förlängning av överenskommelsen med Turkiet

-Pettersson säger att det är 28 förslag för ökad invandring men inte ett enda med ökande krav på migranter och anhöriga från Stefan Löfvens parti, tänk på det…

Ulf Bjereld är professor i statsvetenskap men verkar fullkomligt ovetande om att vi har 100.000-tals arbetslösa, flera hundratusen fattigpensionärer, kronan sjunker som en sten, majoriteten av utrikes födda blir aldrig självförsörjande, osv, osv…

Efter att ha varit världens samvete sedan 1975 så räcker det nu, och muslimer går inte att integrera…

Ulf Bjereld. pressbild socialdemokraterna

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

SOCIALDEMOKRATER & ISLAM. – Petterssons blogg har i många år kritiserat islam och de krafter som tillåter islam att breda ut sig i Sverige. Socialdemokraterna har i en skriven överenskommelse lovat Sveriges muslimska råd, SMR, att få in muslimer på riksdagslistor, landstingslistor och kommunala fullmäktigelistor som vi publicerat flera gånger tidigare men gärna påminner om. 

I det  skriftliga dokumentet finns också specificerat vilka politiska frågor som S-föreningen Tro och solidaritet ska hjälpa SMR att få igenom – bland annat lagstiftade:

Medlemmar i socialdemokratin är där för att de är socialdemokrater. Då kan man inte ha en politisk utgångspunkt som är religiöst avsnävad. Man kan inte var islamist och socialdemokrat, precis som man inte kan vara kristdemokrat och socialdemokrat, sade Peter Weiderud, ordförande i Tro och Solidaritet, företrädare till Ulf Bjereld då.

Men det finns en överenskommelse mellan Tro och solidaritet och Sveriges muslimska råd, SMR, som skrevs redan 1999.

I dokumentet framgår det tydligt att Tro och Solidaritet ska hjälpa Sveriges muslimska råd att få inflytande över svensk politik. Man anger ett detaljerat mål för hur många listor över förtroendevalda Socialdemokrater som ska innehålla muslimer.

I överenskommelsen står det: ”Under kommande mandatperiod ska muslimers delaktighet i socialdemokratin utvecklas så att: 2002 ska bland socialdemokratiska förtroendevalda finnas muslimer på 15 kommunala fullmäktigelistor, 5 landstingslistor och på riksdagslistorna i minst fem län.”

De bägge parterna skriver också i dokumentet att man ska ”aktivt föra fram muslimer för uppdrag i styrelser och nämnder”.

En av de värsta islamkramarna är Bjereld (S), ordförande i Socialdemokrater för Tro och Solidaritet.

Bjereld har trots att han knappast kan kallas opartisk arbetat åt den socialdemokratiska regeringen som utredare om skattebidrag för religionsutövning. Som exempel kan nämnas att Jehovas vittnen inte får en krona medan olika muslimska församlingar får miljoner.

Socialdemokrater för tro och solidaritet hette tidigare ”Broderskapsrörelsen kristna socialdemokrater”, namnbytet öppnade upp för fler trosinriktningar. Ni får själva gissa vilken/vilka.

– När Broderskapsrörelsen grundades förekom inte muslimer i den svenska religionsstatistiken, men successivt har vårt land blivit mer likt världen i stort. Det finns 200 000 muslimer i Sverige, fastslog förbundsordförande Peter Weiderud, företrädare till Ulf Bjereld. Märkligt nog har det inte varit aktuellt med namnbyte tidigare trots att judarna funnits längre än socialdemokraterna i Sverige.

Nåväl, det har säkert inget med att muslimer till 70 % röstar på S och att elaka tungor påstår att mussarna har svårt att skilja på socialdemokrat och socialbidrag.

Ännu mycket värre var att det i den kristna jämlikhetsparagrafen i Broderskapsrörelsen stod det att ”Vi strävar efter en värld […] utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning”, men i det muslimska manifestet är ”sexuell läggning” borttaget.

Vi måste ge muslimerna tid säger Socialdemokrater för tro och solidaritet. Likadant låter det från många håll om runt om i världen, vi måste ge islamisterna tid i Egypten, Tunisien, Iran, Jemen osv. 1400 år är tydligen inte tillräckligt.

Om Bjereld kan man säga mycket. På hans blogg kan vi läsa att han är starkt emot den restriktiva flyktingpolitik hans eget part infört. Socialdemokratiska Ledarsidorna beskriver Bjereld som en person som tittar bort när muslimska förbundsstyrelsekamrater hänger sig åt antisemitism. Bjereld tillsattes nyligen som ordförande för socialdemokratiska Tro & Solidaritet. I sitt öppningstal på Tro & Solidaritets förbundsårsmöte sa Bjereld bl.a. följande:

”Vårt förbund har gått i täten i motståndet mot en restriktiv flyktingpolitik – och vi tänker fortsätta att göra det…//…se till att den restriktiva politiken avvecklas så snart som möjligt…//…vi säger ja till en stark asylrätt och till en inkluderande flyktingpolitik…

…//…de hatiska männen – de som påstår sig värna kvinnor…//…Rasistiska medborgargarden som tar till våld…//…Därför säger vi nej till islamofobi och rasism – vi säger ja till feminism och kamp för kvinnors lika rättigheter…

…//…Det är inte feminism att förvägra en kvinna att uttrycka sin religion, till exempel genom att bära hijab. Det är tvärtom förtryckande och inskränkt…

…//…Vi ser en förvridning av debatten där argsinta, auktoritära, populistiska röster – från Donald Trump i USA till Sverigedemokraterna i Sverige – vill vrida klockan tillbaka…//…Rasismens fula tryne dyker upp igen – i form av antisemitism, islamofobi och hat mot människor med annan hudfärg eller mot de människor som sitter på gatorna och ber om pengar.”

Vi ser alltså en ordförande för socialdemokratiska Tro & Solidaritet som verkar ha svårt att se baksidorna med islam och som på fullt allvar hävdar att muslimska kvinnor bär heltäckande för att de själva valt det som ett inslag i deras självbild. Socialdemokraten Bjereld är alltså tillsatt att utreda statliga bidrag till muslimska organisationer och detta är väl ett lika illa val som när Mona Sahlin valdes till att utreda extremism.

Om Ulf Bjereld på bloggen

Pressmeddelande från regeringen: Utredning tillsatt för att utreda statens stöd till trossamfunden (2016)

En socialdemokrat, eller rättare sagt före detta socialdemokrat är den före detta riksdagsledamoten Carina Hägg (S), från Värnamo, hon har varnat för islamisternas inflytande i Sverige i flera år. – De finns i alla partier, på universiteten, studieförbunden och i kyrkan. Det är en liten grupp av islamister som vill bygga ett kalifat i förorterna, säger hon.

Carina Hägg fick betala ett högt pris när hon varnade för att extremister hade letat sig in i Socialdemokraterna.

Hon var öppet kritisk till att Omar Mustafa i Islamiska Förbundet valts in i partistyrelsen hos Socialdemokraterna. Han hade, enligt Hägg, bjudit in antisemiter och homofober till konferenser.

Det ledde till att hon blev utsparkad från riksdagslistan av sitt parti i länet inför valet 2014. Carina Hägg hade suttit i riksdagen sedan 1995, men till slut valde hon själv att lämna politiken.

Numera driver Carina Hägg en tankesmedja ihop med terroristforskaren Magnus Norell och kulturskribenten Johan Lundberg.

De jobbar bland annat med ämnen som rör politisk islam, eller islamism.

Carina Hägg menar att det är en grupp av islamister med koppling till Muslimska brödraskapet som försöker få inflytande i Sverige via politiken. – Jag känner igen de här personerna och organisationerna, jag har mött flera av dem. Muslimska brödraskapet är en centralstyrd rörelse med samma strategi i hela världen, man är där makten är, förklarar hon.

– Den svenska grenen av Muslimska brödraskapet har hög status i Europa. I Sverige söker man sig till föreningsliv och politiska partier för att bygga nätverk och få inflytande. Det är en liten grupp som fått ett stort utrymme.

I Sverige kan man nu sett att islamistiska krafter kräver separata badtider för män och kvinnor i simhallar. Och att muslimska kvinnor knappt kan röra sig utomhus i vissa förorter om de inte döljer håret, enligt Carina Hägg.

– Muslimska brödraskapets mål i Sverige är att jobba långsiktigt för att införa kalifat och sharialagar i förorterna. Men redan nu väljer de ut vissa ideologiska frågor som de vet att de kan driva i Sverige, som separata badtider, menar Carina Hägg.

Läs mer på VN.se och om Carina Hägg tidigare på bloggen HÄR.

För att det är inlägger inte ska bli tjockt som en bok får den intresserade följa länkarna:

Läs mer om Sveriges Muslimska råd på bloggen…

Om Muslimska brödraskapet på bloggen…

Och kanske det mest intressanta ett samarbetsavtal från 1999 mellan Socialdemokraterna och Sveriges Muslimska råd. Läs hela Sveriges Kristna socialdemokrater, Broderskapsrörelsen och Sveriges muslimska råd. Rapport 4/99. 

-Pettersson säger bara att om ni vill att islam ska breda ut sig ännu mer i Sverige så rösta på S och Stefan Löfven i höstens val. Själv tycker jag att de muslimer som inte kan hålla sin ideologi privat ska flytta till något av de drygt 50 muslimska länderna…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

26 thoughts on “Socialdemokrater vill öka asyl- och anhöriginvandringen

  1. ”The proud swede”!

    Intressant att se någon mer än jag som
    vågar hänvisa till verkligheten.

    Sedan tidiga skolåldern har min syn
    på verkligheten speglat verkligheten
    runt mig.
    Jag ställde konsekvent kritiska frågor
    till ”kristendomslärarna” men fick aldrig
    något realistiskt svar.

    En av mina frågor brukade vara vem
    Jesus sekreterare var och var
    dokumentationen finns?
    Om han/hon hackade in allt den där
    Jesus sade på stentavlor borde dessa
    finnas kvar.
    Är det därifrån ”stenografi” kommer?

    En annan fråga var: Hur kunde de veta
    att den där Marias otrohetsaffär skulle
    skapa en ”gud”?
    När bärjade han ”mässa”?

    Var i alla religioner finns något som
    inte är en ren bluff?

  2. Bara det faktum att de tror på nån fantasifarbror uppe bland molnen, bevisar ju att det är något allvarligt fel i hjärnkontoret, och då är ju såna här förslag inte direkt överraskande….

  3. Socialdemokrater för tro och solidaritet:s förslag kan mellan raderna uppfattas, som ett dolt hat mot svenska medborgare. Det verkar, som att det bara är asylsökare, som ska ha stärkta rättigheter i Sverige. Jag tror att svenskarna måste skyddas mot Socialdemokrater för tro och solidaritet. Deras humanism trampar på svenska medborgares och skattebetalares rättigheter. Även beredskapen för smittskydd har slarvats bort. Hur kan man i coronatider ta större hänsyn till asylsökares rättigheter att komma över Svenska gränsen än svenskars risk att drabbas av livsfarlig smitta? De två morden på Ikea i Västerås är exempel på att myndigheten hanterar asylsökare, som även är mördare. Det saknas en naturlig misstänksamhet inom myndigheter mot helt okända asylsökare, som oftast är unga män. Med tanke på landets säkerhet borde frånvaro av misstänksamhet vara i princip olagligt, nu är det ofta tvärtom.

  4. självklart ska det in fler som inte byggde landet när de flesta som byggde landet snart nog försvunnit efter Coronan….

  5. De som har den politiska makten är utan förstånd och kan heller inte tillgodogöra adekvat kunskap.
    När någon med någon form att utbildning dyker upp i partiet så höjs den till skyarna som en allsmäktig varelse, den måste vi lyssna till. Den person kan och vet mer än jag så för att inte verka dummare så häller jag med och anammar allt. H.C. Andersen skrev för länge sen om detta fenomen.
    Det hjälper inte att skriva här. Ni måste agera även på annat sätt och upplysa de döva och blinda.

  6. Att läsa om Bjereld & co gör mig illamående. Med vilken rätt har han att
    driva Sverige i fördärvet? Räcker det inte
    m de 2 miljoner som anlänt de sista 20 åren? Hur kan ngn undvika att se resultatet, även om de bor i innerstan.
    Sverige står inför ödesmånader ekonomiskt sett. Håller systemet eller ej.
    Samtidigt pladdrar dessa personer vidare
    med sina mantra: vi är rika, vi har råd.
    Åk ut o titta hur vanligt arbetande folk
    har det i förorterna. Min granne har 2 barn,
    4 personer på 56kvadrat. Var finns hjälpen
    t dessa hundratusentals arbetande o skötsamma skattebetalare,? Arma land

  7. En socialdemokrat kan inte ta in i sin förkrympta skalle:
    ”Andra människors pengar tar slut.”
    Själv förser de sig med ”andra människors pengar”, utan att skämmas.

  8. Särskilt punkt 5: Gör patriarkalt förtryck till ny skyddsgrund!
    Det innebär att kommer en av klanmedlemmarna hit och bor i en av de områden som här styrs av klanen, kan använda just de punkten för att få stanna.
    Absolut en moment 22 paragraf som gör att C kan uppfylla målet med 80 miljoner boende i Sverige.
    Jag vill inte skriva medborgare, bytes första stavelsen till mot stämmer det bättre, men de renderar väl straff enligt vårt nya sett att se på yttrandefriheten.

  9. Aldrig nånsin tidigare har det varit så viktigt att få bort dagens vänstervridna IDIOTER från makten. Tänk noga på vad ni röstar på nästa val om ni vill ha Sverige kvar. Får idioterna vara kvar kör dom landet helt i botten bortom all räddning. VAKNA UPP OCH ÖPPNA ÖGONEN

    • ”Kungen”!
      Visst, men det blir svårt när de har 2 miljoner
      invällare som är beroende av att S har makten!
      Annars kan de ju inte leva som ”all – inclusive”!

      – och när vi dessutom har de 50% som är dummare
      än genomsnittet så är loppet kört.

      När muslimerna tar över Vårt Fosterland blir det
      sharialagar i f.d Sverige!

      Grattis ni som är unga!
      För mig, 80, blir pinan kort.
      (- men jag lider redan nu … av allt vansinne i styret
      av Vårt Fosterland!)

  10. Bjereld är egentligen ingen sosse utan en före detta stalinist som försöker visa upp en humanare sida men där ränderna aldrig gått ur. Målsättningen är sannolikt fortfarande en kommunistisk diktatur I Sverige.

  11. En världsfrånvänd sosse och foliehatt av stora format, som har två hjärnceller som bråkar om vem som ska styra hjärnan.
    Usch och fy för dessa landsförrädare.
    Finspång för denna man.

    • Det är fruktansvärt att det sitter Sådana typer Och styr i vårat
      Land För att inte Tala om Halmhuvet Kultur Ministern
      Dessa INDIVIDER tänker tvinga ner FOLKET på KNÄ
      man blir Så bedrövad man undrar vad har dom under pannbenet

      • Hela regeringen saknar allt det som normala människor har där. Nämligen hjärnceller!!!!!

  12. Argument goda som något för att få bort detta destruktiva
    parti med sin Svans MP, antingen är karl fan helt slut i dom
    övre regionerna? Eller har dom skrivit under avtal med Mussarna
    som dom inte kan ta sig ifrån, men tro och solidaritet är inte Sveriges regering så det blir deras problem.

    Varför bor inte han och hans kärring i ett Muslimland om
    dom älskar kaos och förstörelse, det spelar ingen roll var man flyttar dessa människor, där kommer att se ut likadant.

    Har han någon gång funderat över varför inte Saudi Arabirien,
    kuwait, Barain, o.s.v inte inte vill ta emot deras broderfolk???

    Om jag skulle fly,( vilket kanske blir framtiden ifall dårar
    får fortsatt förtroende) så hade jag väl flytt till grannländerna
    och inte till andra sidan jordklotet, även ifall bidragen varit högre där?

    Har dessa Sossar drabbats av kollektiv noja??

    • Saudiarabien har kastat ut immigranter från olika länder i regionen som gästarbetat i landet och därmed t o m gjort rätt för sig den tid de funnits i landet. Video nedan från den 10 nov. 2013.

      In Saudi Arabia, police have fought with foreign workers protesting against a visa crackdown. Two people were reportedly killed, and dozens injured in the capital. Al Jazeera’s Nicole Johnston reports.

      [youtube https://www.youtube.com/watch?v=g6bD4aev1Ks&w=560&h=315%5D

      Detta har pågått i omgångar under många år ända till nutid. Immigranter göre sig icke besvär att försöka leva på bidrag i det stormrika Saudiarabien.

  13. Ja, Pettersson!

    Om ….. Sverige kan räddas och om det blir så att Sverige
    blir Sverige igen så kan vi tacka dig för en enorm insats!

    Du har lyckats göra klart för oss här på din blogg att
    socialdemokraterna skrev kontrakt med muslimerna 1999.

    Att kontraktet är det värsta LANDSFÖRRÄDERIET I
    modern tid står fullt klart för alla läskunniga och som dessutom
    har IQ nog för att förstå hur stor katastrof det är att främmande
    makt, muslimerna (Saudi Arabien?) är lovade att överta makten
    i Vårt Fosterland!

    Väl medveten om att de 50% av befolkningen, som är dummare
    än genomsnittet, aldrig kommer att fatta att de är bestulna på
    sitt hemland, så måste vi ändå behålla det lilla hopp vi har om att
    vi kan få behålla Vårt Fosterland.

    (Obs! Mina långa meningar är avsiktliga och menade att de
    med lägre kompetens att läsa och förstå inte ska fatta vad jag
    skriver. – Annars skriver jag korta meningar och enkla ord.)

    Tack Pettersson för allt du gör och för att du ger oss möjlighet
    att behålla ett litet hopp om att kanske behålla eller få tillbaks
    Vårt Fosterland!
    //age

  14. I.o.m. Ulf Bjereld får vi hoppas att den sista idioten är född, men jag är rädd att så inte är fallet.

  15. Sossarna är desperata nu man vill importera ännu fler muslimer som naturligtvis bara är röstboskap Sverige är inte ett land för Svenska folket längre…….

  16. Jag har alltid undrat, vad är det som driver dessa människor.
    Vad är det som gått fel i huvudet på dom.
    Hur kan man vilja sitt land så illa, och hur kan dom vara så många i just Sverige.
    Femen’ män’ förstår jag dom är misslyckande i sin mans roll och vill ge igen på riktiga män.
    Men dessa ivrare av kaos och fördärv kan jag inte förstå, dom kan inte i sitt vansinne tro att det är solidaritet dom tror på.

Kommentera