Migrationen måste ha ett volymmål…

INVANDRING. Under 2019 tog Sverige emot tre gånger fler asylsökande än vad Danmark, Norge och Finland gjorde tillsammans. Ett volymmål är en förutsättning för att migrationsutredningen ska kunna presentera ett helhetsgrepp och ge Sverige en begränsad och hållbar migrationspolitik, skriver Maria Malmer Stenergard (M) på Expressen Debattt

Miljö och klimatskäl talar mot invandring ändå har vi politiker som…

Dessa höga invandringsnivåer är inte hållbara om vi ska kunna betala tillbaka vår integrationsskuld. Runt om i Sverige hålls människor tillbaka i ett djupt utanförskap. Särskilt hårt drabbas kvinnor och barn. Var tredje elev som är född utomlands eller som har två utlandsfödda föräldrar antas leva under hedersrelaterade familjenormer, men det bör finnas ett stort mörkertal. Var tredje elev lämnar nian utan gymnasiebehörighet i skolorna i Sveriges 60 utsatta områden. Endast 18 procent av nyanlända kvinnor har ett jobb efter två år. Med en fortsatt ohållbar asylinvandring sviker vi alla dem.

Moderaterna menar att Sveriges asylmottagande ska ligga i nivå med de nordiska ländernas. I praktiken innebär det att antalet asylansökningar behöver minska med 80 procent, till totalt knappt 5.000. Om målet riskerar att överskridas måste politiken vidta åtgärder för att minska antalet asylsökande. Det kan exempelvis göras genom att anpassa regelverket för anhöriginvandring.

Volymmålet är ett mål – inte ett fast tak. Var och en som söker skydd i Sverige har rätt att få sin sak prövad och beviljas uppehållstillstånd om det finns skyddsskäl. Moderaterna värnar asylrätten, men vi vill också ta ansvar för den integrationsskuld som fått växa under flera årtionden.

-Pettersson säger att det är bra om moderaterna ändrat sig men det räcker inte. Sverige är fullt, det går inte att bara tala om asylsökande, när anhöriginvandringen och arbetskraftsinvandringen som är en förtäckt asylinvandring är för stor. Stäng gränsen och börja återvandring i stor skala.

119.568 personer beviljades uppehållstillstånd under 2019

Invandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga fattar det och protesterar är obegripligt. Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Migrationen måste ha ett volymmål…

 1. Moderata Samlingspartiet är lika seriöst som Ulf K och hans roffarmentalitet över lägenheter som skulle gå till utsatta kvinnor, Uffe K for president in hell

 2. Framöver när statens plånbok är tömd, arbetslösheten är rekordhög och kommuner, regioner och företag skriker efter hjälp och mer resurser måste nog även PK-sekten begripa att migrationen till Sverige de kommande tio åren blir ett nettominus. Alltså i stort sett noll i invandring och ett omfattande återvandringsprogram.

 3. Hur intregera de som inte vill intregeras?
  Senaste exemplet fotbollsspelaren i IFK Göteborg som inte tålde att Glenn Hysen skämtade milt om Allha.
  0 vision med inriktning på återvandring av alla dysfunktionella och utvisning av kriminella.

 4. Jag tycker att vi ska välkomna de som söker sig hit och som vill bli en del av Sverige genom att arbeta, betala skatt, lära sig svenska samt acceptera Sverige som det är. Naturligtvis är det behovsstyrt och i rimliga antal, som på 1960-talet. Asyl ska man bara kunna söka om man härstammar från det absoluta närområdet. Jag tycker också att man ska främja familjeåterförening – i hemlandet. Inga fler ankarbarn.

 5. Undrar hur många liknande internetsidor finns det? Här ett arabiskt exempel. Den propagerar folkvandring till Sverige.
  https://samnytt.se/arabisk-internetsida-marknadsfor-folkvandring-till-sverige-dina-ratta-steg/
  Hur många fler resebyråsidor kan det finnas? Är de människosmugglare, som samarbetar med svenska UD och Migrationsverket? Byt regering och myndigheter fort, som f*n och stäng ned gränsen. Bidragsturism är en styggelse mot skattebetalarna.

 6. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
  gamgubben skriver:

  En kvinna som arbetat på Tetrapak och varit kronofogde som har sunda idéer och kan se orsak och verkan. Tänk om vi hade några kvinnor och män i en regering som vore så klarsynta.
  Bra Maria!

 7. Det där spelar inte längre någon roll. Efter covid-19 kommer en massa företag ha gått i konkurs och arbetslösheten blir kanske över 20%. Att höja skatterna för de som jobbar är omöjligt så det blir till att skära på bidragen och då får vi ett automatiskt stopp på asylinvandringen. Det samma gäller givetvis satsningar på klimatfantasier. Sånt strunt har vi bara råd med i en högkonjunktur..

Kommentera Avbryt svar