Värre än befarat

Sveriges regering och ansvariga myndigheter har gett en alldeles för ljus bild av nyanlända migranters ekonomiska situation.

Projektledaren för integration Sverige, Johan Eklund, skriver på SvD debatt att den pågående pandemin kan blottlägga en ekonomisk situation för migranter som redan under högkonjunkturen var värre än det som redovisats.

Integration Sverige har länge följt upp integrationsprocessen och migranters sysselsättningsgrad. Siffror från 2016 visade att sysselsättningsgraden för migranter födda i Afrika var 68 procent och för migranter födda i Mellanöstern var den 56. Väldigt låga siffror som givetvis påverkar migranternas ekonomiska situation och därför också statens. Fast enligt Eklund är situationen än värre. Som tidigare påtalats på Petterssons blogg och andra alternativa medier räcker det att vara sysselsatt någon enstaka timme per månad för att ingå i gruppen sysselsatta.

Eklund menar att det blir en mer rättvis bild av det ekonomiska utanförskapet om man istället för sysselsättningsgraden mäter självförsörjandegraden. Tar man den i beaktning landar 2016 siffror på 38 procent av de afrikanska migranterna som kan försörja sig själva och bara 36 för de som invandrat från Mellanöstern.

Det är dyster läsning vi får ta del av och den blottlägger de lögner både regering, stödpartier och medier använder sig av för att försvara en stor asylinvandring till Sverige. Om det var illa under högkonjunkturen, lär det bli oerhört dystert i sviterna av coronaviruset och kommande lågkonjunktur. Vilka som får betala vet ni?

SvD

15 thoughts on “Värre än befarat

  1. För ett tag sedan så fungerade inte sjukvården utan invandrare.(så var snacket inom S)
    Nu verkar det som att sjukvården håller på att gå åt helvete , tack vare invällarna!

    Blir tufft när alla får reda på vad de har ”slussa in i äldrevården” , som har eventuellt smittat dem.
    Nåja, det forskars fortfarande, slutar väl med att de hade dålig lön och ej var tillräckligt bemötta!
    För sanningen lär vi aldrig få läsa om.

  2. Oavsett vad man tycker så kommer det vara helt omöjligt att höja skatterna så mycket att alla de som inte arbetar kan få bidrag på dagens nivåer. Om Sverige ska fortsätta existera dom land så väntar kraftiga minskningar i bidrag till de som inte arbetar.

  3. Redan på åttiotalet hörde man höga politiker som sa att arbetslösheten var ca 4 gånger högre än den officiella statistiken. Nu kan man sedan åratal åka till valfri stad och bara öppna ögonen, enorma mängder folk som bara går och drar, lägger man sedan till alla som går på låtsasjobb eller subventionerade dito så inser man att vi ligger väldigt illa till. Arbetslösheten är enorm redan nu, innan vi ens sett lågkonjunkturen slå till med full kraft.
    Stackars Sverige.

KommenteraAvbryt svar