Missnöjda migranter har huggit ned 5000 olivträd på Lesbos

INVANDRING. Dagar efter att videofilmer dyker upp som visar grupper av illegala, mest afrikanska migranterna som struntar i att hålla corona-distans, hånar och hostar på poliserna som försöker få dem att följa reglerna, så har illegala migranter från Moria-lägret på den grekiska ön Lesbos slagit till och huggit ned 5000 olivträd.

Nedhuggna olivträd. Skärmdump Youtube

Förstörelsen av dessa olivträd, som kan ta 65 till 80 år för att växa upp och ge skörd betraktas som ett angrepp på grekisk historia, kultur och identitet, såväl som en attack mot öns lokala ekonomi, rapporterar Greek City Times .

Olivträdet är en av de vanligaste närvarande symbolerna för Grekland och den klassiska västerländska civilisationen. Bland de gamla grekerna tjänade olivgrenen bland annat som en symbol för olympiska ideal. Det är av denna anledning som medaljspelare till de olympiska spelen fick ”kotinos” – kransar av olivgrenar.

För de gamla grekerna sågs olivträdet också som en symbol för fred, visdom, fruktbarhet och seger, och tros ha varit en gåva från Athena, vishetens gudinna.

Öns lokala ekonomi kommer att drabbas under många år framöver som ett resultat av förstörelsen av dessa gamla gamla olivträd. Varje år bidrar olivexporten med nästan 650 miljoner euro till Greklands nationella ekonomi.

Huggningen av olivträden kommer oundvikligen att öka spänningarna – som redan har kokat i månader – mellan lokala greker och olagliga migranter.

Förra månaderna förstörde migranterna en grekisk ortodox kristen kyrka på ön.

Voice of Europe

-Pettersson säger att sådana ”gäster” omedelbart ska skickas tillbaka till Afrika, de går inte att ha i civiliserade länder. Undrar varför inte detta rapporteras i svenska MSM-media?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Missnöjda migranter har huggit ned 5000 olivträd på Lesbos

  1. Jag tror att migranterna kan räkna med en helt ny tid i Grekland. Det var väldigt väldigt dumt att hugga ner 5000 olivträd på ön Lesbos. Det kan ta upp till 80 år innan nya träd ger frukt. Om det fanns en kulturell barmhärtighet mot främlingar så lär den garanterat vara borta nu. Vi kommer sannolikt se en maktkamp i EU om migrationen. Nationell solidaritet när det gäller länder som väljer att emot ekonomiska flyktingar kommer inte att existera. Västländerna i Europa får ta emot alla flyktingar, eller så kommer Polen Ungern Rumänien Italien Tjeckien Österrike Grekland helt enkelt lämna EU. Om EU ska fortsatt väljer att vara en humanistisk stormakt så kommer förmodligen samtliga östländer hoppa av. Det borde även en svensk sosse begripa.

  2. Varje del inom EU,har sina egna problem med den invällande ohyran…
    Vi i Abzurdistan har ju tilldelats pyromaner som skall sabotera så mycket de hinner med utan,att överanstränger sig.
    Vet inte vad ett Olivträd har för värde,men alla de Förskolor,Industribyggnader,Koloni,Fritidshus,Bilar och otaligt annat brännbart,kostar ju oss alla genom höjda försäkringspremier multum.

  3. Hur lyckas man fälla 5000 olivträd utan att ortsbefolkningen har reagerat ? Detta måste ha pågått under en ansenlig tid.Dessutom undrar jag var kom motorsågarna i från ? Mystiken tätnar…

  4. I sverige plågas och dödas massa igelkottar till döds som media rapporterat om i åratal. Alla i sverige älskar igelkottar och tycker de är gulliga och många har matat igelkottar när de var små.

    I Grekland älskar greker sina olivträd och nu massakeras dessa träden.

    HUR tänker de som håller på så här att folk ska tycka synd om de som förstör och förnedrar och kränker djur och natur som är våra länders kultur och traditioner?

  5. Apropå EU och trädfällningen. Antar att grekerna har EU- bidrag för träden i olika steg . Något för skörd något för landskapet något för ekologi . Känner jag EU – byråkraternas rätt så blir det problem för de bönder som blivit av med träden . Sanktioner och indragna stöd då arealen inte stämmer med inlämnad ansökan !! Har varit bonde själv och haft med dessa byråkrater att göra , visserligen svenska men byråkratin är densamma . Mvh Sjöström

  6. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Att vi inte blev tillfrågade är lögn, vi har ännu ett tag fria val vart fjärde år.
    Svenskar anser sig troligtvis beresta efter att besökt en eller flera turistfällor utomlands, men där träffar de inte dem som senare invaderar vårt land.
    De som kommer är de vilka inte trivs i sitt land, och eftersom de vilka inte trivs är pigor, en gammal bondeuppfattning, så fortsätter känslan i Sverige.
    Naturligtvis påspädd av de som har viljan att förstöra genom att låta en sektliknande religion, absolut motsatt till den kristna vi är uppvuxna i, att ta herravälde.
    Så sammanfattningsvis, de svenskar som inte tänkte de senaste 30-40 åren och gav sin röst till fel parti är att hållas ansvariga för nationens tillstånd av idag.

  7. 🌲 🌳 🌴 🌲 🌳 🌴 🌲 🌳 🌴 🌲 🌳 🌴

    Snart kommer ett dekret från vårt smarta GÖK-styre: ”Ta genast hit de duktiga trädfällarna till Sverige! Här finns massor med träd som behöver huggas ned!”

    • Exakt, blir förtvivlad när jag läser om 28
      punkter för ökad invandring! Ser inte dessa människor vad som hänt m Sverige
      De senaste decennierna? Obegripligt. Arma land

  8. Bjud dom på en resa söderut dit dom kom ifrån. Enkel lösning på ett enkelt problem. Bevaka kusten i fortsättningen och avvisa ALLA migrantbåtar som kommer. Man ska bo där man hör hemma…

  9. Grekerna får vända sig till EU- för att få ersättning.
    De är EU som släppt in brottslingarna.
    Samma sak i Sverige, Poliser som blir bespottade av Corona-smittade skall vända sig till regeringen, som släppt in brottslingarna.
    Allmänheten har inget med saken att göra, vi blev aldrig tillfrågade.

  10. Det är allvarligt när invasiva arter invaderar ett land / ö eller liknande, då finns bara en utväg som exempelvis rekommenderas av Svenska myndigheter utrotning av arten !

KommenteraAvbryt svar