Salut till sjukvårdspersonalen

GOTT & BLANDAT. Ostindiefararen Götheborg är en replik av den ostindiefarare med samma namn (Götheborg), som 1745 gick på grund och sjönk vid Hunnebådan i Göteborgs hamninlopp. I går sköt Götheborg salut för dem som kämpar i vården mot corona-pandemin. Jag hoppas saluten gäller alla andra som kämpar också. 

Götheborg. Foto: Sygal 93, cc-licens

-Pettersson tycker att ett sådant fartyg passar bäst till havs under segel eller som farfar, som i sin ungdom seglade på de sju haven åt redaren Gustav Erikson på Åland, brukade säga, grabbhalva, du blir inte torr bakom öronen förrän du rundat Kap Horn på ett segelfartyg, så det lär dröja innan jag blir vuxen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

3 thoughts on “Salut till sjukvårdspersonalen

  1. Men varför bara salut nu när dom gör sitt jobb, det gör dom ju
    år efter år utan att samhället lyssnar på deras krav om en
    anständig lön??

    Kvinnliga politiker kan sitta med löner som är 3-4 gånger högre
    än vad en som jobbar inom vården tjänar

  2. Sånt här gillar jag, bättre än att ställa sig på balkongen och applådera för fåglarna.

    Och ska det smälla/saluteras i Sverige så är det ifrån gamla kanoner på fartyg och inte ifrån moderna bomber och granater i grannskapet.

KommenteraAvbryt svar