Det är en fråga om folkvett


PANDEMI. – Det är ett väldigt svårt läge i hela Sverige. Men det är också så att alla vi som individer måste ta vårt ansvar. Vi kommer aldrig att kunna lagstifta om allt, eller förbjuda allt. Det är en fråga om folkvett, sa statsminister Stefan Löfven (S) vid gårdagens pressträff enligt Expressen

-Pettersson säger att det är klokt sagt, folkvett och personligt ansvar är bortglömda vanor i Sverige nu för tiden och detta till stor del tack vare socialdemokraternas politik, där orden krav och ansvar verkar ha varit förbjudna under lång tid.

Nåväl, det finns ett gammalt ordspråk ”ta seden dit man kommer”, det är folkvett som även står i FN:s flyktingkonvention om att ”flyktingar” ska åka hem när det lugnat ned sig eller assimilera sig i det nya landet. Av de nya har Löfven inte krävt ”folkvett” och personligt ansvar, det hade underlättat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


20 responses to “Det är en fråga om folkvett

 • Media och invandrare utan folkvett | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Igår pratade statsminister Stefan Löfven (S) om att alla individer måste ta ansvar och att det är en fråga om folkvett. Tyvärr verkar inte […]

  Gilla

 • Invandrare utan folkvett | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Igår pratade statsminister Stefan Löfven (S) om att alla individer måste ta ansvar och att det är en fråga om folkvett. Tyvärr verkar inte […]

  Gilla

 • Magnus Eriksson

  Folkvett och sunt förnuft är väl egenskaper som sossarna saknar?

  Gilla

 • gamgubben

  Kanske det varit bättre han sagt använd ert sunda förnuft, folkvett betyder hyfsning, alltså uppträd som det anstår en svensk, med hyfs.

  Gilla

 • ossie

  Han är väl den siste som ska snacka om folkvett. Han mobbar, kränker, fryser ut som inte ens småungar i sandlådan håller på med.

  Gilla

 • Greger Karlson

  Jag håller inte helt med.
  Visst, sluta trängas där så inte är nödvändigt men människor som fortfarande måste jobba har inte något val om man inte vill arbetsvägra och riskera sin anställning. Skillnad är det för pensionärer som får sin ”lön” ändå.
  Min arbetsgivare säger att jag ska arbeta hemifrån medan min sambos arbetsgivare säger att hon ska hålla sig på jobbet. Vi funderar på att hon ansöker om tjänstledigt = ingen lön. Vi klarar det om vi tänker om lite och begränsar utgifterna. Men alla har inte samma möjligheter som vi, speciellt inte ensamstående eller de med låg inkomst.
  Och våra barn måste gå i skolan eftersom de inte är stängda. Nu har vi hållit dem hemma men det har varit påfrestande för mig som ska utföra mitt jobb på distans plus hjälpa två barn med deras skoluppgifter.
  Inte alla som klarar det heller.

  När det gäller fjällen, som är på tapeten, behöver man inte gå på restaurang eller after-ski. Man kan hålla avstånd vid liftarna. Men så länge myndigheterna inte stänger lär inte folk skippa sin resa eftersom de inte får tillbaka sina pengar då de inte har sjukintyg. intenSiv skulle jag inte åka dit under påsk men det skulle jag inte göra andra år heller.
  En familj påskveckan kan kosta 10-15.000 kr bara för boendet. Kanske inte alla som bara vill kasta de pengarna i sjön. Rätt eller fel faktum kvarstår, ekonomiska smällen är kännbar.

  Gilla

  • Greger Karlson

   Vad jag menar är att inte ens i dessa extrema tider kan myndigheterna ta svåra beslut utan lögger det på individen. Lågt.

   Gilla

   • Tore

    Precis Greger man har lagt ansvaret på den enskilde individen när vi på vår skattsedeln betalt världens högsta skatt och bör kunna få världens beredskap i kris.
    Men jag tror att läget är värre än vad vi tror ekonomiskt så detta är denna odugliga regerings sista dödsryckningar innan vi får se herr Löfven med byxorna nere svammlandes- Vi såg inte botten på skattkistan komma.

    Gilla

   • Tore

    Världens bästa beredskap,
    Dax för glasögon tror jag.
    Eller som Löfven skulle sagt
    Jag såg det inte komma.

    Gilla

 • gamgubben

  En del av folkvett är att samarbeta med alla andra partier vid allvarliga situationer, vår s.k. statsminister har därvidlag tydligt visat att han och kollegorna i S lider brist på just folkvett.

  Gilla

 • centurion

  Regeringen, i samarbete med SVT, har i åratal ägnat sig åt att hjärntvätta vårt folk för att kunna sitta kvar vid köttgrytorna så länge som möjligt. Nu plötsligt är det insiktsfulla medborgare som efterfrågas ??!!
  Lite självrannsakan kanske vore på sin plats, Steffe !

  ”Just nu en liten ansträngning, ja, med det blir lönsamt längre fram”.
  ”De döda flyr för sina liv, Jimmie Åkesson”.
  ”Än är vi inte fulla”.
  ”Lite fix och trix” = DÖ och JÖK
  ”Vi har varit naiva”.
  ”Vi såg det inte komma”.
  ”Vi stänger nu gränserna, men asylsökare är fortfarande välkomna”.
  ”Svenskarna ska känna sig trygga”.
  ”Vi ska ha Europas lägsta arbetslöshet 2020”.
  ”Invandringen befinner sig nu på en låg nivå”. Därför att man numera benämner det som ”Anhöriginvandring” och ”Arbetskraftsinvandring” ???!
  ”Vi inleder nu en storsatsning på 1000-tals trainee-jobb”. (resultat=1 st.)
  ”Ny storsatsning: Pensionärerna ska ha bra liv”. (vilken blåsning.)
  ”Detta är en budget med en tydlig miljöinriktning”. (för att rädda mp 4%.)
  ”Denna budget inriktar sig på höjda bidrag”. (för att värna valboskapen.)
  ”Vi vill ha Breda lösningar”. (innebär att stödpartierna måste lyda Steffe.)
  ”Jag har fullt förtroende för mina statsråd”. (oavsett klavertramp och kriminella handlingar.)
  ”Vi — de goda krafterna”. (där lögnen mer är norm än undantag.)

  Folkvett, Steffe ?? Har du slickat på batterier nu igen ???

  Gilla

  • Kristina k

   Alltså den där var för bra. ”Har du skickat på batterier nu igen?” Allt är så sant, vi som inte är hjärntvättade använder folkvett, men alla andra? Samt vad är det som händer i alla utsatta ”diaspora” i landet egentligen… Blev det så bra med noll integrering?

   Gilla

 • Stenbock

  Jo det är en underlig situation hela världen tycks lida av. Alla media fyllda med skräckreportage,och sällan har döden som säljargument,kommit så i focus.
  Den grupp som utgivarna speciellt söker oroa,är oss över 70 år.
  Skulle någon yngre råka dö, (som inträffar då o.då) får denna en veckolång ingående berättelse,likt den unge fransmannen.
  Mellan världens ledare och stater tycks pågå en kamp,om vem som visar upp de mest skrämmande utsagorna.
  En speciell fjäder i hatten går tydligen åt de ”statsöverhuvud” och ledare,som påstår sig själva drabbade,och går i frivillig karantän. 🙂
  Slutligen skriver pressen att vi inte skall oroa oss,utan se ljust på framtiden, med eller utan munskydd ! 😦
  Stenbock (som egentligen tillhör dem,om sedan länge skulle slutit sina ögon) sitter fortfarande och undrar vem som egentligen tjänar storkovan på hysterin ?

  Gilla

 • Olof.p

  Har svårt att tänka mej att dom inavlade har något folkvett. Hade dom haft det, hade Mellanöstern sett annorlunda ut. Så tyvärr inget folkvett i Mellanöstern.
  Patetiskt att en spelevinker som Löfven refererar till folkvett. Hur mycket folkvett har han som fyllt Sverige med miljontals med inavlade från Mellanöstern och Afrika.

  Gilla

 • Tore

  Han har fört en totalt ansvarslös politik vad det gäller invandring och våra skattepengar och nu kommer han och ber folk visa ansvar och folkvett. Tror nog han tror att fotsvett och folkvett är samma sak för när det kommer från honom osar det katt.

  Gilla

 • Kent

  Ansvar och folkvett säger jubelåsnan enbart för att det är vad han vill undvika.
  Ska han sen skylla ifrån sig om allt blir som i Italien och Spanien? Ni gjorde inte som jag sa så skyll er själva.
  Att hålla Stockholm i karantän är en självklart så att de inte smittar ner virusfria delar av landet.

  Gilla

 • Kungen

  Och det ska komma från den fårskallen. Han vet inte vad folkvett eller ansvar är. Det har han bevisat i flera år nu

  Gilla

 • Maya

  På Södermalm twittrar en Polis om gårdagskvällen.Proppfullt på krogarna ! Stefan Löfven borde inse att vissa s_r i att ta ett ansvar.Information istället för restriktioner fungerar ju uppenbarligen inte.Tror någon på att det enbart var bordsservering på dessa barer ?

  Gilla

 • Tore

  Vad vet den byfånen om folkvett?
  Han har ju inte ens vett att förstå och avgå.

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Undrar om han ens förstår eller kan stava till folkvett ? Spelar nog ingen roll ifall han får det förklarat, det är nog som att prata med en sten

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: