Invandrare dömda för grovt penningtvättsbrott i Rågsved


BROTTSLIGHET. I november förra året larmades polisen till Rågsved efter att vittnen reagerat på att flera personer befann sig vid en personbil. Vid en genomsökning av bilen hittades 2,4 miljoner kronor. Pengar som efter en tingsrättsdom i mars nu tillfaller staten. Två personer dömdes samtidigt till ett år och åtta månaders fängelse för grovt penningtvättsbrott, enligt polisens pressmeddelande

Steget Efter

– Utredningen visar inte att pengarna kommer från ett specifikt brott. Däremot visar utredningen på många olika omständigheter som tyder på att pengarna kommer från brottslig verksamhet, säger Jens Jernmark, lokalpolisområde Farsta, som är en av de som arbetat med ärendet.

En del av sedelbuntarna som hittades i bilen var inlindade i plastemballage och skickades till nationellt forensiskt centrum för undersökning. Fingeravtryck kunde säkras och gav träff på en person i Malmö som tillsammans med föraren av bilen nu är dömda till ett år och åtta månaders fängelse.

Framgångsfaktorerna i ärendet har varit flera, allt från bra protokoll av polis på plats, till förhören med de misstänkta. Även tilläggsutredningar som visar att de misstänkta inte kan ha tjänat ihop pengarna på ett legalt sätt, nationellt forensiskt centrums undersökningar och larmsamtal av vittnen som ringde in har haft stor betydelse i ärendet.

-Pettersson säger att 2,4 miljoner i kontanter är inte en liten piss i Mississippi utan en rejäl summa de små liven kommit över på de socioekonomiska effekterna…

Undrar vad herrarna gjort för att tjäna de beslagtagna 2437000 kronorna som nu förverkas. Sett till det är straffen väldigt lindriga.

  • Bahaa Ahmad, född 1993, skriven i Malmö döms för grovt penningtvättsbrott till fängelse i 1 år och 8 månader. Tidigare fängelsestraff med villkorligt frigivande på 8 månader förverkad.
  • Filip Goce Veljanovski Engqvist, född 1993, skriven i Växjö döms för grovt penningtvättsbrott till 1 år och 8 månaders fängelse.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Invandrare dömda för grovt penningtvättsbrott i Rågsved

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: