Häktet överfullt – tvingas uträtta behov inför varandra

KRIMINALVÅRD. Överbeläggningen på häktet i Göteborg har under den senaste veckan blivit akut. Celler som har bedömts som olämpliga för fler än en person har gjorts om till dubbelrum, skriver Göteborgs-Posten

Rättscentrum i Göteborg. Häkte och frivård. Bild: Kriminalvården

– Vi har bland annat lagt madrass direkt på golvet i ett litet rum, så det inte finns plats att stå ens. Om man är häktad med restriktioner betyder det att två personer tvingas vara därinne 23 timmar om dygnet, säger en anställd.

Personen säger att luften blir dålig och att det inte finns plats att äta. Dessutom tvingas intagna i dubbelrum uträtta sina behov inför varandra eftersom toaletten står öppet i rummet.

-Pettersson säger att är det några som måste tänka om är det kriminalvården, allt andas stora kostnader. Varför kan inte häkten, fängelser med mera drivas privat och utländska medborgare förvaras utomlands?

Dessutom borde alla utlänningar som begår brott utvisas obligatoriskt så minskar antalet brottslingar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Häktet överfullt – tvingas uträtta behov inför varandra

  1. Med tanke på alla som inte blir fällda , kan tänkas att vi skulle behöva dubbelt upp med fängelser om inte Domstolen vore så generös.
    Inte ett dugg synd om dem, kanske därför den senaste trenden med att pissa i munnen på folk har uppstått.

  2. Inför våningssängar och sluta dalta med dessa interner.Varför ska man för övrigt kalla det för fångvård ? Dom är inte sjuka dom som sitter där.Däremot har dom valt en kriminell livsstil och då blir man inlåst förr eller senare.Fängelsestraff ska avskräcka och inte vara ett vuxendagis.

  3. Ni som följt bloggen sedan länge minns att Stenbock ibland varnat för kommande sabotage,mot vårt samhälle.
    Genom åren industrier,köphallar,bilar och just nu är det kolonistugor,som de eldar upp.
    I Helsingborg har det senaste månaderna inträffat många sådana bränder över olika stadsområden. Samma angrepp sker just nu över stora delar av Tyskland.
    Vet inte vilka jag nu skall varna,men åkerierna och deras bilar är populära aktuella mål för dessa sabotörer. Inte en natt utan att de sätter fyr på sådana under deras nattpausen,vid P-platser runt om i Europa.

  4. Hade de lyssnat på SD redan för många år,sedan hade inte detta inträffat.
    Då som nu,låter man den stora gruppen av Zigenare stanna kvar !
    Det är dessa och deras egna kriminella importer från Arabländerna,som bebor häkten o fängelserna. Dock inte afrikanska niggrar att förglömma !

  5. Stackars missförstådda kriminella parasiter, det är tufft att sitta på Kriminalvårdens hotell !
    Nu får extremvänstern och välgödda advokater jobba hårt för sina kriminella vänner så att de får en mycket bättre tillvaro.
    Äldreomsorgen är det inga snyftreportage ifrån.
    Skönt att nu ha gått i pension efter 35 år som fångvaktare på Kumlafängelset och slippa dagens mångkulturella lekstuga innanför murarna.

  6. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Det är som på den gamla goda tiden då vi trettiotalare gjorde lumpen, tro inte att det var några avbalkningar eller dörrar mellan fjölen. Under övningar var det en stång att sitta på.
    Det som inte dödar dig, härdar dig.

  7. Kan dom kriminella stolpskotten duscha ihop så kan don väl också skita ihop…vi skötsamma gråter inga tårar för dessa misslyckade individer.

    Hade dom aldrig begått mord inbrott misshandel stöld och terrorbrott så skulle dom inte sitta där dom sitter….enkel mattematik.

  8. Bygg befästa läger för utländska kriminella återfallsförbrytare i övre Norrland. Närmsta avstånd till bebodda trakter, 10 mil. Låt militär patrullera ytterområdet. Kostnader för internernas förplägnad, betalas i första hand av anhöriga, i andra hand av internen själv, genom lämpligt arbete inom området. Dagsersättning ska inte vara högre än matkostnader.
    Vågar garantera att kostnaderna snabbt sjunker och att viss brottslighet minskar kraftigt.

  9. Allt ska ju upphandlas i EU till lägsta bud, men tydligen inte fängelse vistelse.
    Det vore ju ett utmärkt tillfälle för Sverige att upphandla fängelse vistelse i t.ex Rumänien till bra pris-det är ju ett EU land.

    • Jag har länge föreslagit att Ukraina kan få betala av den miljard Löfven lånade ut till landet i form av användande av fängelseplatser. Vi kommer sannolikt inte att få tillbaka dessa pengar.

  10. Allt är tydligen underdimisionerat i Sverige i dag trots världens högsta skatter.
    Kan det bero på dålig hushållning med resurserna? Jag tror det!

KommenteraAvbryt svar