Är vår beredskap god?

EPIDEMI. Socialminister Lena Hallengren (S) och näringsminister Ibrahim Baylan (S) ska träffa representanter från branschen för tillverkning av sjukvårdsmaterial, skriver Dagens Nyheter. 

Syftet med mötet är att få en bild av hur den svenska produktionen och leveransen av sjukvårdsmaterial ser ut.

Enligt landets regioner har färre än hälften av alla sjukhus rätt utbildning för att ta emot virussmittade patienter. Flera regioner har även vittnat om brist på skyddsutrustning och provtagningsmaterial.

-Pettersson har från flera ministrar hört att vår beredskap för corona är mycket god, men här skriver DN att färre än hälften av alla sjukhus har rätt utbildning och att det är brist på på skyddsutrustning och provtagningsmaterial. Ljuger DN eller socialminister Lena Hallengren (S).

Expressen tar i varje fall sitt ansvar  och informerar sina arabiska läsare i en lång artikel, lite av den nedan, jag undrar om tidningen ställer mindre krav på araber att lära sig svenska eller om de tänker informera på finska, kurdiska, bks, spanska, tyska, engelska, polska, somaliska, persiska, danska, norska, thailändska, arameiska, albanska, ryska, ungerska, kantonesiska, romanska, jiddisch med flera språk eller om det bara är araber som behöver hjälp?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

24 thoughts on “Är vår beredskap god?

  1. Är det så att sossarna o övriga idiot politiker vill ha in pest Corona in i Sverige för hoppas att dom äldre o svaga skall dö för spara pengar kan det vara så ???

    Är det nu så dom har tänkt hoppas jag dom får en väldigt lång svår död o skickas till lord of darkness

  2. Alla beslut ska vara i konsensus. Sedan måste jämställdhets- och genusperspektivet beaktas. Sen som löken på moset måste allt genomsyras av rätt värdegrund. Allt detta tar tid och de flesta besluten blir ändå halvmesyrer.

  3. Varför den informationen Expressen??? Ingen av dessa läser
    Expressen, eller kanske bara en förövning på att hela
    tidningen så småningom utges med Arabisk Text?

  4. För att uppbringa ”beredskap” krävs kunskap, omdöme, handlingskraft och prestigelöshet skulle jag säga.

    Tror jag att ansvarig ”regering” besitter detta?

    Nix! Icke ett uns!

  5. Vår s k regering har från dag ett kört ett idiotsafari race och gamblar med svenska folkets välfärd och hälsa. Pajaskonster och idiotiska utspel istället för kompetens och styrning har man lyckats leverera. Så långt från ansvar, ordning och koordination man kan komma. Eller vad sägs om ex vis följande?

    ”Om vi gör en enkel kalkyl bara på Stockholms 2,3 miljoner invånare: Säg att tio procent smittas och att en procent av de smittade skulle behöva intensivvård – då skulle det behövas 2 300 platser, men vi har i nuläget 90.” (enligt Andreas Fischer, ordf för sjukhusläkarna i Stockholm)

    ”Vår beredskap är god”. Fan ta er, jävla regering. Åt helvete med er. Bort ur vår åsyn. Dunsta.

  6. Bredkäftade Strandhäll svamlade om ”sjukvård i världsklass”. Tro henne inte.
    De bristfällliga åtgärder, som sats in alldeles för sent, bevisar tesen om de politiskt utnämnda experter, som verkar i våra myndigheter. Inkompetens spelar ingen roll, bara den politiska åskådningen, är den ”rätta”.
    Ett bevis på detta är Anders Tegnell, den arrogante mannen med ”jämlikhet” och händerna i fickorna. Större charlatan får man leta efter. Det verkar som han vill (?) stoppa spridningen på ett politiskt korrekt sätt.
    Den politiska impotensen, har nu slagit i taket. Nu hjälper det inte med utredningar, därmed är handlingskraften slut.
    Måtte detta bli ett uppvaknande för svenska folket. Vi kan inte ha ett styre, som bara fungerar (?) på tomgång, ett krav är att det någon gång kan trampa på gasen.
    I det här landet är vi vana vid att alltid komma sist. Fy fan för sossediktaturen!

    • Det är dags att Sverige liksom alla andra länder på orden skaffar en regering. Det blir något nytt för det har vi aldrig haft förut.

  7. Ja, om inte Expressen snarast publicerar samma text på alla minoritetsspråken vi har i Sverige samt övriga språk som talas här- innebär det ju att de har lägre förväntningar på att just dessa människor skulle kunna lära sig svenska. De låga förväntningarnas rasism……

  8. Varken statsepidemiolog Anders Tegnell med kollegor …
    https://1.bp.blogspot.com/-JAzZgCcndMM/XmpSrVxUnhI/AAAAAAAAHjw/z9ABSXred1QHADV-jwz7i8DI757YeudcACNcBGAsYHQ/s640/Anders%2BTegnelllow.jpg

    … eller statsminister Stefan Löfven (S) med hela sitt saktfärdiga JÖK-gäng …

    https://1.bp.blogspot.com/-mAJoa9BYZc8/Xk_IyGqKOmI/AAAAAAAAHjI/dSxPME1EexAZVDjiHFRWRYkFhaLcvnsYgCNcBGAsYHQ/s640/SnigelfartLow.jpg

    … hade tillräckligt hög beredskap.

    Bildkälla (2 bilder): Jeanders bildblogg

    Ta konsekvenserna av era misslyckanden och AVGÅ… Samtliga!

    • Svenska myndigheter klarar inte av kriser…och sånt som vi medborgare vill ha stöd av…en samling individer som inte kan ta beslut..för att dom inte har någon verklighetsuppfattning.
      1 palme mordet..Asberg med sitt skit i tv
      2 Estonia…Estoniabildt som var ansvarig myndighetsperson

      3 Tsunamin i Thailand
      4 Skogsbränder
      Och nu virus
      Dom ansvariga för sitt folk går inte till historien som goda indiviiderna

      • Det fenomenet kallas ’Feminism’ i Umeå gick snöröjning av promenadstråk för mammor med barnvagn före plogning av vägar där hemska vita män tog sina bilar till arbeten tidiga morgnar när mammor låg och sov.
        I det feminiserade idiot landet Sverige
        går menskonst före beredskap.

  9. Jag föreslår att den medicinska kompetens, som finns hos Folkhälsomyndigheten, används. Det finns säkert fler läkare, och andra sjukvårdsutbildade, än Anders Tegnell där och i ett läge som detta är det nog rimligt att låta t.ex. antitobaksinformation och miljöcertifiering anstå.

    • Just det ta bort denna idiotiska reklam för CORONA från SVT och TV4 och tillsätt en UTREDNING som tar 2 år ( det brukar det ta för regeringens utredningar ) då är smittan över för länge sedan och idioterna i vår S.K. regering kan slå sig för bröstet och säga att dom utrotade CORONA.

  10. Våra ledare och Tegnell, har haft 2 m på sig att tänka, planera och agera.
    I vanlig ordning tillsätts väl en utredning och hotet är utagerat när den blir klar.
    Sjukvården har påtalat brist av skyddsutrustning lång tid, så cheferna visste men gjorde inget.
    Ledarna agerar verkligen inte som ledare, utan undviker ta beslut.

    • Det är dags att Sverige liksom alla andra länder på orden skaffar en regering. Det blir något nytt för det har vi aldrig haft förut.

  11. ”Vår beredskap är god” är lika sant nu som 1939, det vill säga noll och intet. Skillnaden är den att 1939 arbetade sossarna för Sveriges och svenskarnas bästa, åt vem de jobbar nu är oklart.

    Beträffande Expressens text, hur vet vi att de inte vänt kappan och skriver ”Sverige är fullt” och ”Du kommer inte att få något bidrag när socialsekreterarna insjuknat”? 😉

    • messkalle – In the wide world web I am a Swedish ant who retired more than twenty years as aviator. Happily married to a non military feminist believing she is the most beautiful and best for me.
      messkalle skriver:

      Ingen osannolik sjuk tanke, då en brittisk hälso- sjukvårdminister/sekreterare har insjuknat som lär ingå i Boris Johnsons stab.
      Ingen önskar någon att drabbas av covid-19 som inte skiljer på fattig eller rik, hög eller låg. Myndighetspersoner har en skyldig att sköta sitt jobb, även om de inte edsvurit. När de ljuger att beredskapen är god så ljuger de. Låt mig ta ett enkelt exempel. Apoteket hade varken handsprit eller enkla skyddsmasker.
      – Restnoterat, kommer augusti

      • messkalle – In the wide world web I am a Swedish ant who retired more than twenty years as aviator. Happily married to a non military feminist believing she is the most beautiful and best for me.
        messkalle skriver:

        P.S. Det ska finns, kanske, totalt 500 intensivvårdsutrustningar i hela Sverige. 250-300 är redan upptagna.
        Vem väljer?
        Stäng av!
        Du där bort.
        Skall 100, ett hundra, stå standby till regeringen, myndighetspersoner?

  12. Handsprit och besöksförbud inom äldreomsorgen och sjukhus i all ära men varför talas det inte om vad som händer om eller när sjuvårdspersonal själva blir smittade och sjuka och avdelningar sätts i karantän, vem ska jobba istället och vilka vikarier vill jobba på smittade avdelningar i karantän ?
    Som timvikarie inom äldreomsorgen skulle jag tyvärr inte kliva in ersätta smittad ordinarie personal och jobba extra på en avdelning som är satt i karantän på grund av Coronavirus.
    Märkligt är också att vi som jobbar med riskgrupper inte testas eller uppmärksammas bättre, sjukvårdspersonal som kommer til jobbet kan ju precis som besökare föra med sig smitta.
    Det här är bara en tanke.

    • messkalle – In the wide world web I am a Swedish ant who retired more than twenty years as aviator. Happily married to a non military feminist believing she is the most beautiful and best for me.
      messkalle skriver:

      Ingen osannolik sjuk tanke, då en brittisk hälso- sjukvårdminister/sekreterare har insjuknat som lär ingå i Boris Johnsons stab.
      Ingen önskar någon att drabbas av covid-19 som inte skiljer på fattig eller rik, hög eller låg. Myndighetspersoner har en skyldig att sköta sitt jobb, även om de inte edsvurit. När de ljuger att beredskapen är god så ljuger de. Låt mig ta ett enkelt exempel. Apoteket hade varken handsprit eller enkla skyddsmasker.
      – Restnoterat, kommer augusti

KommenteraAvbryt svar