Stäng

Varför diskuteras inte Sverigedemokraternas förslag?

MEDIA. För några dagar sedan föreslog Sverigedemokraterna att några chefer från det skattefinansierade public service, alltså SVT, SR och UR, skulle kallas till riksdagen och svara på hur man ser på måluppfyllelse av sändningstillståndets krav om saklighet, opartiskhet, väsentlighet och relevans.

Ledarskribenter och andra opinionsbildare blev skogstokiga. ”Osvenskt” enligt Dagens Nyheter, ”En gräns har passerats” säger SVT:s vd Hanna Stjärne och statsminister Stefan Löfven kunde inte låta bli att åberopa ”auktoritära regimer”.

Märkligt för förslagen från Sverigedemokraterna finns att läsa:

 • SD vill effektivisera verksamheten och slå samman dagens tre public service-företag till ett. I dagens integrerade medielandskap finns det mycket att vinna på ett formatoberoende bolag.
 • SD vill förbättra transparensen och insynen för allmänheten. När granskningsnämnden fattar beslut ska dessa kommuniceras tydligt. Sändningstid för fönster där man förtydligar eller rättar felaktiga uttalanden bör avsättas och interaktionen med tittare öka. Även inslag som väckt debatt, men är korrekta bör också de lyftas fram. Oavsett utfall ska allmänheten kunna se vad som ligger till grund vid bedömningar. SD vill vidare se över möjligheterna att inrätta ett organ som kan bistå granskningsnämnden med granskning av saklighet och fakta
 • SD vill fördjupa samarbetet med våra nordiska grannar, dela erfarenheter, speglingsuppdrag och konstruktiv kritik oss emellan. Fler källor för att säkerställa opartiskhet och saklighet är alltid bättre än färre.

Sverigedemokraternas kritiker är inte intresserade av att föra en saklig debatt. Man försöker till varje pris undvika den nödvändiga diskussionen om hur vi säkrar ett public service i allmänhetens tjänst. Det blir så när argumenten saknas.

Det blev inte bättre när Linus Bylund (SD) ville att enskilda journalister skulle kunna straffas för partiskhet, vilket inte går idag. ”Överträder man sina befogenheter som anställd i folkets mediekanal och lurar folket, för det är ju en antidemokratisk handling – att sprida fake news, att ta ställning i det som uppfattas som nyheter – då missbrukar man ju ett väldigt tungt förtroende som man fått av folket för folkets pengar och inte för att driva opinion mot folket”, säger Linus Bylund.

Nu blev om möjligt ledarskribenterna och chefredaktörerna ännu tokigare. – Medier ska granska politiker, politiker ska inte granska medier heter det.

-Pettersson inser att det är svåra frågor, men Lamotte granskas, jag granskas och har varit på ett tiotal rättegångar och fällts i två. I den senaste fälldes jag för precis samma sak som Dagens Nyheter friades för. Nåväl, böterna är betalda och livet går vidare.

Är det inte rimligt att en skattefinansierade reportrar som ägnar sig åt vinklad journalistik ska kunna straffas? Eller ska politiskt aktiva journalister på skattebetalarnas bekostnad kunna bedriva propaganda för egen räkning?

Lite utanför den skattefinansierade sfären, men tidningen nedan har uppburit presstöd. Har de rätt att agera polis,åklagare och domstol. Borde de inte bara rapportera att Pettersson frikänts och hoppa över det där om rasistisk.

Det är naturligtvis inte kul för chefredaktören att få ett frikännande av Pettersson nedkört i halsen, dessutom för andra gången. Att domstolarna inte dansar efter lokaltidningens pipa och dessutom är så fräcka att de påstår att Petterssons bloggen har journalistiska ändamål med skriverierna måste vara hårt. SN har förvisso också journalistiska ändamål men de tycker naturligtvis inte det är kul att få sitt monopol inskränkt av oavlönade amatörer.
SN nämner även att Petterssons tidigare varit anmält för hets mot folkgrupp men även den anmälan ogillades.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “Varför diskuteras inte Sverigedemokraternas förslag?

 1. Behöver vi ställa den frågan!

  Så länge socialdemokraterna har kontraktet kvar med
  ”främmande makt, muslimerna, islam kan vi inte förvänta
  oss något demokratiskt i Vårt Fosterland!

  Så länge vår ”säkerhetspolis”, SÄPO, stödjer
  LANDSFÖRRÄDERIET kan vi inte förvänta oss något
  demokratiskt i Vårt Fosterland!

  Så länge Vårt Fosterland är sålt till ”främmande makt”
  kan vi inte förvänta oss något demokratiskt i Vårt
  Fosterland.

  Så länge vi har personer i regeringen som står bakom
  det värsta LANDSFÖRRÄDERIET mot Sverige i modern
  tid kan vi inte förvänta oss något demokratiskt i Vårt
  Fosterland!

  Så länge dessa LANDSFÖRRÄDARE inte sitter bakom
  lås och bom kan vi inte förvänta oss något demokratiskt
  i Vårt Fosterland!

  Håll ut!
  Titanic är inte helt under ytan – ännu!

  Du kan agera om du vill ha Fosterlandet, Sverige kvar!

 2. Sverige är ett(o)lustigt land, man gör enkäter över vad Svenska
  folket tycker om USA s president, vad nu vi har för anledning
  och tycka om det? Har aldrig hört någon mätning om vad vi tycker
  om Vladimir Putin eller om Imamerna i mellan östern, eller för den
  delen om skämtet vi har här i Sverige, men att försöka att
  förminska och prata skit om USA s president är tydligen okej.

  Blev ni förvånade över att 8 av 10 tyckte illa om Trump?

 3. I andra länder med en tvångsfinansierad ”Public Service”, t.ex. Danmark och Storbritannien, så håller politikerna dessa otroligt mäktiga medieaktörer i öronen så att de inte missbrukar sin position. Detta är en självklarhet.

 4. Det är i praktiken gigantiska och autonoma SVT/SR som har makten i Sverige.
  SVT/SR är vänsteragitator som helt bestämmer vad som får sägas och göras i Sverige. Svenska politiker vågar inte utmana dem, bortsett från SD som fått betala ett mycket högt pris.

 5. Undrar när det ska gå upp en talgdank för mer än 50% av väljarna att Sverige är en mindre kopia av gamla Sovjet. Samma stil samma sorts politik talar till folket om demokrati men är en demokratur och styrs av de som är de enda rättfärdiga, d.v.s. i egna ögon Sossarna är bossarna. Amen.

 6. För några år sedan verkade som Lars Oly och Helle klain hade klippkort till svt gomorron program dom satt helt oemotsagda ösa skit om i dag det största partiet i Sveriges riksdag SD….Snacka om partiskhet !!!

  1. Några lyckades få Lars och Helle att inse att dom saknade någonting.
   Något som har med trovärdighet och förstånd att göra.

 7. Därför att förslaget kommer från SD såklart!

  (S) har genom decennier av makt våldtagit varenda skrymsle av landet Sverige. Genomsyrat allt som går att marinera. Myndigheter, massmedia,
  studieförbund, svenska kyrkan, juridiken, allt, allt, ALLT!

  Motståndare har i praktiken minimal rejäl möjlighet till förändring. Det enda
  lilla hot som reser sig ur askan av ett våldtaget land är just SD.

  Därför är alla tillgängliga krafter, och de är inte få eller små, engagerade för
  att krossa allt motstånd.

  Den ”demokrati” som det talas om är ett tragiskt spektakel!

 8. Ja men igår gick ju Moderaternas VINGEL PER ut med att
  han tyckte att SD gått för långt med att kräva att man inte
  skulle ställa för höga krav på Journalister? Så Ulf Kristersson
  tycker att SVT ska fortsätta att spy ut sin vänsterpropaganda.

  Vad tycker egentligen andra Moderater?

  1. Som sagt, lita ALDRIG på M eller något annat parti från den landsförädiska och mångkulturälskande 7 klövern som sänkt ner Folkhemmet i ett mångkulturellt och kriminellt träsk !
   7 klövern är en äkta Ulv i fårakläder.

  2. Lille Uffe är naturligtvis rädd för vad de korrekta journalisterna
   har hittat runt honom och hans tant. Han måste vara återhåll-
   sam; sannolikt redan skadeskjuten och kanske petad ur jakt-
   laget. Och tanten kvaddade lite oturligt Nobelhuset

 9. Sverige är lustigt på många sätt .Speciellt när det gäller att ifrågasätta ”de som vet allt” och ”de som har de rätta åsikterna ”. Om de får säga det själva.

  Ser inget anmärkningsvärt i SD:s förslag. När nu ”licensavgiften” tas ut som en obligatorisk skatt. Då ska väl detta granskas väldigt noga, vad den statliga median åstadkommer och förmedlar ut till det svenska folket. För det handlar ju trots allt om att vara opartisk på alla sätt och vis.

  De som reagerar så upprört på detta, har tydligen något att förlora på förslaget. Vilket kanske är ett uppenbart ”bevis”, på att man inte är så opartiska idag, som man vill ge sken av.

  1. ” Om de får säga det själva” Men det är just det dom
   inte får, men ger fan i Deras egna åsikter är helt ovidkommande,
   men ändå blir vi matade med vänsteråsikter så fort man
   lyssnar till någon nyhetssändning!

   1. Har länge funderat på en ”ny ordförklaring till MSM” , tror jag hittat början nu ! Om någon vill fortsätta TACK !

    Spade = Spade
    Utredning = Fördröjning
    Verktyg = Farligt
    Verktygslåda = Omöjligt område
    ….

 10. I en demokrati får man ifrågasätta allt. Varför får man då icke ifrågasätta SVT ? Då har man gått över gränsen enl. vissa…Skumt. Fri media-Knappast. Regimstyrd propaganda och censurering av kritiker. Så illa har det tyvärr blivit.

 11. Ja varför har inte SD idag Sveriges största parti något politiskt inflytande och får vara med i den politiska sandlådan ?
  En bra fråga, svaret är nog att den landsförädiska och mångkulturälskande 7 klövern inte gillar SD, är vad jag tror.

 12. Jag och min familj är tvingade att betala SVT/SR. Då kräver jag att mina ombud i riksdagen ska ha rätten att ställa frågor till cheferna för dessa bolag. Själv kan jag inte göra det, då den så kallade granskningsnämnden är jävig i samma värdegrund som dem som de ska granska.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: