Petterssonsblogg polisanmäld – utredning nedlagd

Idag meddelar Södermanlands Nyheter i en liten notis att förundersökning för hets mot folkgrupp mot Petterssonsblogg.se har lagts ned. Anledningen enligt SN och åklagare Michael Forsberg är att det inte går att spåra avsändaren!!!

Så här var det…

”Södermanlands Nyheters kriminalreporter Roger Sundberg ringde idag (18/12 2012) på eftermiddagen och frågade om en kommentar på att Petterssonsblogg.se var polisanmäld för hets mot folkgrupp.

-Den gode Roger fick ingen kommentar eftersom vi inte fått någon anmälan tillsänt oss.

Men polisanmälan var väntad. Det är ett välkänt faktum inom media att det finns “privatpoliser” i hela landet som media mer än gärna förser med köttbitar genom vinklade artiklar där aktuella personer antyds syssla med skurkaktigheter.

I det fallet kan vi upplysa kriminalreporter Sundberg och chefredaktör Carstorp om att vi i Sverige har den ordningen att rättsväsendet avgör vad som är brottsligt eller inte – inte landsortstidningen SN – och Pettersson har fullt förtroende för att åklagaren placerar polisanmälan där den hör hemma…”

Avsändaren går inte att spåra! SN har vid flera tillfällen ringt till mig, de vet var jag bor, de vet var jag jobbar, de vet till och med var jag äter lunch, de har e-postadress till jobbet, privat och till bloggen. Anledningen till att anmälan las ned måste vara en annan. De snackar skit i stället för att bedriva seriös journalistik, dessutom var anmälan inlämnad av SN och inte på polisens initiativ.

Tack åklagare Forsberg för att du placerade anmälan där den hörde hemma, du vet väl att SN har publicerat samma bild och de riskerade en motanmälan. Det skiter vi i nu.

Petterssonsblogg polisanmäld      Hjärnorna på SN

Utredning nedlagd

22 thoughts on “Petterssonsblogg polisanmäld – utredning nedlagd

 1. […] Det är naturligtvis inte kul för chefredaktören att få ett frikännande av Pettersson nedkört i halsen, dessutom för andra gången. Att domstolarna inte dansar efter lokaltidningens pipa och dessutom är så fräcka att de påstår att Petterssons bloggen har journalistiska ändamål med skriverierna måste vara hårt. SN har förvisso också journalistiska ändamål men de tycker naturligtvis inte det är kul att få sitt monopol inskränkt av oavlönade amatörer.SN nämner även att Petterssons tidigare varit anmält för hets mot folkgrupp men även den anmälan ogillades. […]

 2. Men Thomas Mattson på Ex pressen blev visst dömd för olaga vapeninnehav. Tyvärr fick han bara dagsböter, som Bonniers så klart ställer upp och betalar. Just därför är det mycket bättre med personliga straff. Ett kortare fängelsestraff, eller samhällstjänst i något okvalificerat manuellt arbete.
  Dagsböter som han inte själv betalar är ju inget straff.

 3. Den här tramsiga anmälan var redan från början en personlig vendetta från SN:s chefredaktörs sida.
  Om bilden som anmälan låg till grund för skulle utgöra en mall över vad som är accepterat eller inte, tror jag Sveriges komiker och satiriker skulle gå en sakta död till mötes.

 4. Att, som SN, påstå att bloggen är främlingsfientlig borde gå att anmäla. Kräv att få veta VAD i bloggen som är främlingsfientligt. Och VAD i bloggen är hets mot folkgrupp? Hur skulle det vara om media och övriga potentater kunde vara så vänliga och förtydliga detta. Förb-t tjafsande om små petitesser, det är vad dom håller på med.

 5. Riktigt otrevligt. Vi svenskar får inte ha nåt trevligt längre. Inte ens detta. Vi ska bara slava för systemet, utan något endaste tillbaks. Rena rama Hitlerriket. Man förstår hur judarna kände sig på sin tid, under dylikt förtryck och terror.

 6. Jaja, reportern fick sina 15 minuter i rampljuset. Det var väl det ända han ville ha. Nu kan han ju söka sig till andra tidningar och hävda att han är engagerad och seriös (?). AB tar säker i mot honom med öppna armar, Dom verkar ju vara på samma våglängd…

 7. Skulle vara intressant och få veta exakt vad som var ”folkhets” (ännu ett nytt hittepåord) att någon PK-stolle gör en polisanmälan säger absolut ingenting om det är ett ”brott” eller inte. Med allra största säkerhet en okynnesanmälan i brist på argument.

  • Allt för att kunna sätta stora svarta RUBRIKER…..
   När nu Pettersson låter meddela,att arabiseringen minskat på orten lär det inte finnas så värst mycket att publicera !!
   Är förstås fortfarande nyfiken på,hur det gick för de stackars barnen, som tvingades bo ute under klar himmel,vid platsen/gatan utanför Jollen i våras !
   Om jag inte minns fel snöade det dessutom över dem..

 8. Jaha, då hamnade utredningen på samma plats
  som tidningen SN och hela den Svenska pressen
  borde hamna. Det kvittar nästan vilken tidning det
  gäller idag, samma unkna tilltag för att koka soppa
  på en spik för att använda det emot den Sverigevänliga
  rörelsen. Svenska journalister är tragiska figurer, som
  hela världen skrattar åt!

 9. En anmällan från SN måste alltid ses som en komplimang.
  Vore illa om du inte störde dom.

 10. Finns Somaliska Nyheterna fortfarande kvar,och hur har det artat sig med ”Jollen” ?
  Kan du inte skicka ut en av reportrarna Pettersson,så vi i andra delar av landet,får en bild av hur arabiseringen fortgår i Wilda Östern !!

  • Månsson, jag har daglig koll men arabiseringen ligger för närvarande nere. Anläggningen håller på att avvecklas och migrationsverket har kontrakt till 31/7. Antalet asylsökande minskar för närvarande kraftigt, glädjande nog.

   Vi får se hur det går, en ny upphandling pågår och migrationsverket kommer att bli betydligt hårdare och betala mindre. Det kommer att bli en person på min 5 m2, så nu kan Jollen i nya kontrakten ta in tre på 17 m2 som rummen är, sänka priset per person men få mer betalt per rum, så SN kommer att få ännu mer att gnälla på. De fattar inte att det är migrationsverket som sätter villkoren.

  • Somaliska nyheter ser vi på lokaltv här i Göteborg. De har en egen kanal, vem tror ni betalar för den?

 11. Självklart t.o.m åklagaren insåg att med detta skulle de inte komma någonvart. Skribenter har dock en begränsning i sitt tänkande och tror att vad skit som helst som kommer från dem skulle sväljas. Nedläggningens orsak är oväsentlig.

  Möjligheten hade funnits innan internet, men inte nu när folk kan läsa sanningen på andra ställen än papperstidningar, därav deras branta fall.

 12. SN borde bli anmält för hets mot svenskar!
  Fast tidningen finns väl inte så länge till.

Kommentera