Utbildningsministern: Skolan ska vara trygg så vi tillsätter en utredning till


SKOLAN. Regeringen ska tillsätta en utredning som ska klargöra hur man kan utforma lagförslag om bland annat mobilförbud och flytt av hotfulla elever, meddelar utbildningsminister Anna Ekström (S) vid en presskonferens, rapporterar Computer Sweden

Utredningen är en del av januariavtalet där en av punkterna slår fast att man ska ta fram en nationell handlingsplan för studiero och trygghet i skolan.

Fakta: Uppdraget: Utredning om trygghet och studiero i skolan ska bland annat:
 • lämna författningsförslag om ett mobiltelefonförbud under lektioner, med rätt för rektor eller lärare att tillåta mobil i vissa situationer
 • lämna författningsförslag om att elever som hotat eller utsatt andra elever eller personal för våld lättare ska kunna stängas av eller omplaceras
 • lämna författningsförslag på andra åtgärder som ökar skolans möjligheter att ingripa vid ordningsstörningar
 • lämna författningsförslag som syftar till att skolan ska främja att elever och vårdnadshavare tar del av skolans ordningsregler.

Källa: Utbildningsdepartementet, U2020/00707/S

-Pettersson tycker det är ynkligt, detta har diskuteras hela den här och den förra regeringens tid vid makten och nu tillsätts en utredningen!!! Måste det gå flera generationer innan det blir ordning i skolan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Utbildningsministern: Skolan ska vara trygg så vi tillsätter en utredning till

 • lenio60

  På 70-talet, när jag gick mellanstadiet var det enkelt att flytta stökiga elever. Tre stökiga i klassen var helt enkelt flyttade från en termin till en annan. Vår klassföreståndare och skolans studierektor gjorde en begåvad analys, kontaktade andra skolor och vips var dessa tre inte bara flyttade utan också delade på, till olika skolor. Med dessa tre bortplockade från klassen förändrades beteckningen av vår klass från ”skolans värsta” till ”skolans bästa”. Vi fortsatte sedan att vara en drömklass för lärare genom hela högstadiet. Det senare berättade vår gamla klassföreståndare på en klassåterträff många år efter att vi gått ut både grundskola och universitet. Att det ska vara så svårt idag. Beats me ”\_(”~)_/”

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Härligt, ännu en utredning !

  Gilla

 • Grune

  Jag vill tillsätta en utredning som behandlar REGERINGENS ICKE KOMPETENS I SVERIGE!!!!!!!!!

  Gilla

 • Grune

  Sverige är ( utan jämförelse) världens ledande land på UTREDNINGAR.
  Sveriges elever behöver inte vara oroliga. Detta förslag är inte färdigutredd förrens dom har gått i pension.

  Gilla

 • Göran

  Kanske denna gång Ministers grannar ska få högavlönade jobb utan krav via ”utredningen”?

  Världsrekord i korruption och 100% handfallenhet!

  Medans Svenska barn får sina liv söndertrasade…

  Gilla

 • Fjölet

  de skapar änne mer tjänster inom staten som skall avlöna S vänner??
  Den här.och många nya lag utredningar är tillsatta för att sprida ännu mer misstro om fungerande lagar. för resultaten blir ofta helt pannkaka och så tillsätts en ny………..??

  Gilla

 • Onkel Björn

  Stök och oro i skolan är ju inget nytt. Det har ju förekommit i allt för många skolor de senaste 30 åren och man kan ju bara undra hur många utredningar som egentligen har gjorts under dessa år.

  Men att tillsätta en utredning om detta visar ju bara att regeringen inte klarar av att hantera situationen. När det gäller att lägga på oss skattebetalare nya pålagor, då går det blixtsnabbt. Och den sk gymnasielagen, även den gick det ju blixtsnabbt att få igenom.

  Börjar mer och mer att kännas som att regeringen är handlingsförlamad och inte kan agera om man inte har fått direktiv från EU.

  Gilla

 • Utbildningsministern: Skolan ska vara trygg så vi tillsätter en utredning till — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Utbildningsministern: Skolan ska vara trygg så vi tillsätter en utredning till — Petterssons gö… […]

  Gilla

 • Conny Lundberg

  Man förstår att man måste göra någonting innan väljarna börjar undra varför ingenting händer men den punkten har passerats för mååånga år sedan och detta är bara ytterligare en ursäkt för att förhala de åtgärder som vilken sunt tänkande människa som helst kan komma fram till efter ett studiebesök i några skolor.
  Det är dock vi som betalar dem hutlösa löner för den enorma inkompetens de uppvisar!

  Gilla

 • Grovdoppa

  Sverige har guld i utredningar, där ligger vi som en säker etta för all framtid.

  Gillad av 1 person

 • Maurice

  Det visar att man gör något men man inte behöver ta något ansvar. Tänk om det blir fel.
  Inkompetent regering med en korkad svetsare som inter ser något hända hända. Lika bra att tillsätta en utredning till eller fem. Många kompisar som behöver ett fett arvode.

  Gillad av 1 person

 • Leif

  Kommer bli enorma problem bestämma hur man ska betygsätta
  Abc eller 123? Oj oj

  Gillad av 1 person

 • Realist

  När ska RIKSDAGEN tillsätta en ”utredning” om REGERINGENS totala
  HANDLINGSFÖRLAMNING !!!
  Det börjar bli hög TID för HANDLING NU !!!
  Inga mer utredningar behövs …….

  Gillad av 1 person

 • SVENSK

  En sk ”utredning” som som vanligt, efter lång tid och på sin höjd, kommer fram till något i nivå med en enda person med vanligt bondförnuft ( common sense) kommer på direkt!?

  Gillad av 1 person

 • E Saveljev

  Lättas så. Gör man inget kan inget bli fel.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: