EU:s budgetförslag är oacceptabelt för Sverige

EU. Sverige är nettobetalare till EU, vi betalar mycket mer pengar än vi får tillbaka i EU-stöd. Idag betalar Sverige runt 40 miljarder kronor om året i EU-avgift. Men den siffran kan bli betydligt högre. Det har tidigare talats om en ökning på 14 miljarder per år. Sveriges EU-minister Hans Dahlgren (S) bekräftar att det i värsta fall kan bli så mycket.

Steget Efter

Hårda förhandlingar om pengar väntar när EU:s 27 stats- och regeringschefer samlas i Bryssel för toppmöte på torsdag. Målet är att nå en överenskommelse om EU:s långtidsbudget för 2021–2027.
I fredags presenterade EU:s ordförande Charles Michel ett nytt förslag för EU-länderna. – Det är inte acceptabelt. På flera punkter går det i fel riktning, säger Dahlgren.

Sverige har ännu inte lyckats förhandla bort en rejäl höjning av Sveriges EU-avgift, som i värsta fall kan öka med 37 procent, eller 14 miljarder kronor per år, uppger SR Ekot.

Förslaget innebär bland annat att den totala omfattningen på långtidsbudgeten inte ska överstiga 1,074 procent av EU:s BNI, enligt AFP. Storleken på budgeten är en mycket viktig del för statsminister Stefan Löfven (S) när han ska förhandla på toppmötet.

Sverige, Danmark, Nederländerna och Österrike är de länder som slåss hårdast för att hålla nere EU:s utgifter. De anser att budgeten inte får vara större än 1,0 procent av EU:s BNI.

Steget Efter

-Pettersson har hört statsminister Stefan Löfven i åratal säga ”att det kommer inte att hända” om förslagen att höja EU-avgiften från 40 miljarder till 54-55 miljarder. Det lovade Lövfen även innan valet.

Jag är rädd att mannen som är som en jultomte när det gäller att ge bort svenskarnas pengar till utlänningar kommer att ge med sig under förevändningen att det är inte riktiga pengar utan bara skattepengar som inte behövs i Sverige.

De uppblåsta företrädarna för ”Den humanitära stormakten” finner det uppenbarligen mycket enkelt att spendera andras pengar eller frukterna av andras arbete och som vanligt – utan att veta hur medlen planerar att användas eller har använts.

Järnladyn Margaret Thatcher har sagt så här: Pengar faller inte från himlen. De måste tjänas här på jorden.

Om staten vill spendera mer kan den bara göra så genom att rubba dina besparingar eller beskatta dig hårdare, och det är inte lönt att tro att någon annan betalar – Den någon annan är Du.

Det finns inga allmänna tillgångar, det finns bara skattebetalares tillgångar.

Är vi bäst eller fullkomligt galna?

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

14 thoughts on “EU:s budgetförslag är oacceptabelt för Sverige

 1. vi försörjer redan hela mellan östern och somalias hit flyttade ”imigranter” för absolut ingen avkastning alls förutom brott.
  så varför skall vi då försörja EU som vill göra om europa till en islamsk slavrepublik för våra egna pengar???
  helt absurt!!!!

 2. Ur EU och bilda ett skandinaviskt block , om nu de andra skandinaviska länderna vill ha med oss att göra . EU – avgiften till utbildningen och forskning i landet så får vi fram produkter som går att sälja . Ingen frågar efter om övriga världen som vi handlar av är med i EU . Det finns avtal att gå efter , eller man ingår nya avtal . Bra produkter säljer sig självt . Mvh Sjöström

 3. Kommer inte på nånting som har blivit bättre sedan vi gick med i eu. Vi har fått tillbaka utrotade sjukdomar. Vi har fått en förmyndare som bestämmer allt möjligt de inte har med att göra. Eu lägger sig i alldeles för mycket och dom är ändå inte nöjda. Sen har vi den enorma och ständigt ökande avgiften som dom nu vill höja till hisnande 54 miljarder om året. Tänk vad mycket nytta dom pengarna skulle göra inom landet istället. Vi har blivit påtvingade en helt okontrollerad invandring av kriminella bidragstagare. ENBART FÖRSÄMRINGAR.
  SVERIGE UT UR EU NUUUU

 4. Besparingar och nedskärningar, är ord som de styrande inom EU-organisationen, aldrig har hört talas om.

  Vilket är konstigt. Eftersom det håller ju de flesta politikerna på med i sina egna hemländer.

  EU är nog Europas nästa stora demokratiska, politiska och ekonomiska monsterproblem.

  Börjar man inte med att rationalisera och reformera EU-organisationen snarast. Så kommer den att avveckla sig självt .Då fler länder kommer att begära utträde ur unionen. Då villkoren är orimliga och att det demokratiska inflytandet från medborgarna, i respektive land, är marginellt.

  Britterna insåg det i tid.

 5. Vi svenskar är som packåsnor jobbar, sliter och betalar världens högsta skatter och får ingenting tillbaka allt går till dagdrivande otacksamma babbar och till EU som förser oss med tiggare och stöldligor Nej till EU och till att vara packåsna!!

 6. Är det någon ide’ att be EU att acceptera betalning in natura, de kan få 80000 arbetsvilliga istället. För enligt vår överkuku blir de lönsamma a.s.a.p.

 7. Ja EU kostar oss nu 30 miljarder netto nu och det kan bli en påbackning av 14 till .Sedan ska vi lägga 2 miljarder till FNs miljöfond 46 miljarder till Sida plus 20 miljarder till en klimatfond enligt Parisavtalet . Man kan konstatera att det kostar om man vill ligga på topp,samtidigt som pengarna inte räcker till här hemma . Hela regeringen skulle sättas under förmyndare när dom missbrukar våra pengar så illa .

 8. Inga pensioner som går att leva på, om några år pensionssystemet helt avskaffat, ingen sjukvård, ingen tandvård, inga skolor värda namnet.
  Ingen fungerande postgång.
  Helt avskaffat Rättsväsende som istället enbart ska jaga o fängsla fattiga skötsamma oliktänkande!
  Men är du importkriminell öppnas alla kranar. Eller om du varit i Sverige en kort tid så kan du sen bada i bidrag i ditt hemland.
  I Centraleuropa går folk i pension när de är 50-60 år gamla. Där finns även det som numera är avskaffat i Sverige!
  De Svenska politikerna ser bara de belöningar som ges till Samarbetsmän!
  De hade svikit sitt land och folk lika lättvindligt om EU varit Nazityskland eller Sovjetunion!
  En främmande ockupationsmakt med enda ambition att plundra ut landet och föra det in i fattigdom, korruption och ge importkriminella ”Herrefolkstatus”!

 9. Ekonomiskt är EU för Sverige vad Sovjetunion var för Östra Europa eller vad Nazityskland var de ockuperade länderna!
  Istället för soldater i uniform har vi Import-kriminella Rasistapor som kallar sig själva för ”soldater”!
  Alla har en plikt att befria landet från både det sjukligt korrupta EU och de Importkriminella Rasistaporna!

Kommentera