Advokatsamfundet och vänsterpartiet kritiska mot polisens nya avlyssning


BROTTSLIGHET. På torsdag väntas riksdagen klubba en lag som ger polisen möjlighet att installera virusprogram i mobiltelefoner för att kunna läsa kommunikation i krypterade appar. Ett förslag som nu får kritik från flera håll, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

CC-licens

Den som blir utsatt behöver inte vara misstänkt för brott, utan kan också vara någon som den misstänkte försöker kontakta. Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander är kritisk liksom vänsterpartiets rättspolitiske talesperson Linda Snecker.

Polisen bedömer att c:a 90 procent av den trafik man försökt avlyssna de senaste åren har varit krypterade sms-tjänster som har blivit ett vanligt brottsverktyg. Intrången i exempelvis smarta telefoner ska endast ske vid misstanke om grov brottslighet som kan ge två års fängelse. Men den som utsätts behöver inte vara misstänkt, utan kan också vara någon som den misstänkte väntas kontakta.

-Pettersson säger att Vänsterpartiet som vanligt står på brottslingarnas sida…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Advokatsamfundet och vänsterpartiet kritiska mot polisens nya avlyssning

 • G Nordström

  Håller med dig SVENSK den lagen behövs inte Om domstolarna dömde eftre de laga och straffskalor som redan finns

  Gilla

 • headamsson

  Tror f-n att advokatsamfundet är oroliga för sina medlemmar och dessas jobb, att det finns kriminalitet är ju av mycket stor betydelse för advokaters levebröd, vad skulle de annars syssla med.

  Gilla

 • gamgubben

  Om polisen kan samla fler bevis så har åklagaren bättre chans att lyckas. Advokaten på andra sidan får det värre, följaktligen måste advokatsamfundet sparka bakut.

  Gilla

 • Kungen

  De som är emot har själva något att dölja…

  Gilla

 • SVENSK

  Endast advokatsamfundet kritiserar, konstigt att så få fattar vad det innebär. Samtidigt har man tystat ned en annan superviktig fråga totalt, nämligen den om TVÅNGSVACCINERINGAR som det ska röstas om IMORGON. Desssa två lagar blir den 2:a resp 3:e diktaturlagarna i ”sverige” efter HMF om de röstas igenom! Regimmedierna bildar opinion, stöder opinon och dödar opininon efter regimens och EUs pipa!

  Gilla

 • Tomas Omaely

  Advokatsamfundet är bara rädd om sina egna inkomster, och kommunisterna är bara som de alltid är.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Advokatsamfundet börjar bli det vidrigaste vi har i Sverige!

  Sen när blev dom någon sorts remissinstans? Vad har dom med den förda politiken att göra? Det skulle vara förbjudet för dom att uttala sig och ta ställning i liknande frågor!

  Vilja att alla brottslingar springer fritt för att kunna försvara dom oändliga gånger och därigenom kunna berika sig. Otroligt lågt! Ingen som helst tanke på brottsoffren, utan dessa ses bara som ännu en kassako, genom målsägarbiträdarna!

  Det börjar bli dags att spara på rättshjälpen! Efter tredje gången någon blir dömd, så får vederbörande själv bekosta sin advokat eller vara utan!

  Gillad av 1 person

 • Argus

  ”Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.” Benjamin Franklin (1706-1790)

  Problemet är med den åsiktsdiktatur som vi börjar få att rättsväsendets resurser knappast kommer att inriktas på de invasiva grupper som vi begåvats med utan på äldre svenskar som inte uppfattat paradigmskiftet och som inte är van att uttrycka sig i skrift utan använder ord som fordom var acceptabla men med milleniumgenerationen anses värre än folkmord eller inmundigandet animaliska produkter.

  I USA krävs tillstånd av specialdomstolar för att få spionera på amerikanska medborgare. Trots den nitiskhet med vilken de försvarar fri- och rättigheter har det visat sig att FBI systematiskt missbrukade systemet för att spionera på Trump-kampanjen och också ställt några av Trumps medarbetare inför rätta för att de, som jag uppfattar det, blandat ihop sina minnesbilder. Just nu råder i det närmaste hysterisk debatt då AG Barr börjat nysta i härvan.

  Med det sagt så ser jag inga hinder att spionera på utländska medborgare, ”nysvenskar” eller äktsvenskar dömda för vålds- eller narkotikabrott.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Bra med Advokatsamfundet och vänstern, dom gör det lätt att ta ställning!

  Är dom emot, så är jag för och tvärtom. Enkelt!

  Gillad av 1 person

 • Peter Skoglund

  I Sverige försöker många lösa problemet, med att hitta nya lösningar som kan vara till stor hjälp vid bekämpning av grova brott. Fast konstigt nog vill detta hindras och försvåras, av många krafter från de ”godas sida”.

  Man förvånas över att Vänsterpartiet inte snart plockar bort sin rätts politiske talesperson Linda Snecker, från den positionen.

  Gillad av 1 person

  • den stygge

   detta är meningslöst dessa personer vet redan hur man gör byter telefon SIM-kort samt olika kryptoprogram som inte tiłlhandahålls av CIA .
   eller annan dynga man kan lura på dumskallar.
   det man är intresserad av är så kallad pinjakt ..man är intresserad av att stoppa någon form av besvärande brottslighet ..
   skulle polisen faktiskt lyckas stoppa brottsligheten då skulle dom bli arbetslösa . och det kostar mer att läsa in besvärande idioter som retar upp vslboskapen
   det är viktigt att man har klart för dig att polisens enda uppgift faktiskt är att förse Magdalena med kapital som löven kan muta sona motståndare

   Gilla

 • Göran

  Advokatsamfundet har samma empati med brottsoffer som Mengele med judarna!
  Vill inte de även slå vakt om att underlätta hot, misshandel och mord på vittnen?
  Egentligen vill de nog bara fritt kunna fakturera 3000 kr i timmen för att sitta på toa eller sova?
  En slags korruptionens folk som starkt bidragit till att landet blivit en kriminell bananrepublik!

  Gillad av 1 person

 • Cinna

  Kommer de kunna översätta Arabiska och Farsi också? Eller blir det som med lagen om HMF? -Dvs bara riktad mot svensk-talande medan hat och hot på Arabiska, Farsi mfl språk får flöda fritt som på tex Facebook?

  Gillad av 1 person

  • SVENSK

   Detta är en lag som med största sannolikhet i huvudsak är riktad MOT SVENSKA folket och dess dissidenter!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: