Statsstyrd korruption


INSÄNDARE. Sverige är det enda land som har skattefinansierad civil folkbildning. Folkbildningsrådet fördelar miljarder av skattebetalarnas pengar till en rad organisationers bildningsverksamhet. Nykterhetsrörelsen har t.ex. felaktigt fått bidrag till 9000 studiecirklar med 42.000 deltagare. Men dessa har aldrig ägt rum! Pengarna har gått till två anställda på FR som spenderat bidragen på resor och droger!

Nu hävdar ansvariga på FR att alla pengarna kommer att betalas tillbaka. Men eftersom FR helt drivs med skattemedel betyder det bara att skattebetalarna får betala bedrägeriet två gånger! Idioti, men det låter ju bra.

FR är en hybridmyndighet – helt utan insyn och kontroll av att lagar och regler efterlevs. Borde läggas ner och ersättas av en riktig myndighet under kompetent ledning och med den offentlighetsprincip som gäller för sådana. Att få ut dokument från FR är i stort sett omöjligt. FR anser att det räcker med ”egenkontroll”. Dess generalsekreterare Maria Graner och  dess chef Catharina Håkansson Boman menar att en alltför ingående kontroll skulle hota deltagarnas integritet!

Studieförbundet Ibn Rushd är en del av Muslimska Brödraskapet. De får 23 miljoner om året för studieverksamhet som i huvudsak består av studier i arabiska och islam. De fick också bidrag för att köpa kursgården Granhedsgården. Ägandet fördes sedan över till Muslimska Brödraskapet som nu bedriver verksamhet där på skattebetalarnas bekostnad. Detta bara några exempel på hur pengar okontrollerat och bedrägligt strömmar ur statskassan. En lång rad muslimska organisationer lever på medel från FR.

Granhedsgården, ägd av Muslimska brödraskapet, betald med skattemedel.

Sverige är det land som betalar mest till EU. 40 miljarder varav vi får tillbaka 10 -15 miljarder. Den svenska EU-avgiften ska nu höjas till minst 45 miljarder för att kompensera EU-avgifterna som förloras efter Storbritanniens utträde. EU  kräver nu också att få egen beskattningsrätt av svenska medborgare. Vilket på sikt kommer att stå svenska hushåll dyrt i framtiden – eftersom Sverige avsäger sig möjligheten att säga nej till högre skatter. Oavsett hur svenska folket röstar vid riksdagsval.

Vi betalar nu 5 miljarder till FN:s ”Gröna fond” för kampen mot koldioxidutsläppen. Regeringen har nu beslutat att kraftigt höja detta bidrag. OECD föreslår nu att en s.k. digitalskatt ska införas för de svenska företag som säljer produkter utomlands. Det kommer att dränera den svenska statskassan med minst 70 miljarder kronor om året.

Våra surt förvärvade skattepengar strömmar i floder åt alla håll och kanter. Bidrag till allt och alla. Utom till det de i första hand är avsedda för   – den svenska välfärden och rimlig trygghet för svenska medborgare. Som nu mördas, våldtas, rånas och förnedras till den grad att man inte vågar vistas ensam utomhus. För att täppa till hålen efter det sanslösa slöseriet inför man rader av nya straffskatter – t.ex plastpåseskatt för att ”rädda klimatet”. Trots att experter visat att det snarare förvärrar saken. En genomsnittlig butik betalar idag 10.000 kronor en normalleverans av plastpåsar. Nu kommer de att få betala 70.000 kronor för motsvarande. Gissa vem som får betala skillnaden. Ebberöds Bank var ingen bra idé. När ett helt land försöker samma trix blir katastrofen oöverskådlig.

Rolf Malm

Om Ibn Rushd på bloggen…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd 


13 responses to “Statsstyrd korruption

 • Tony

  Folk som förr inte hade förstånd att ta hand om vare sig ekonomi eller på sig själva fick sig tilldelat en förmyndare som höll ordning.personen.

  Är det inte dags att utse ett förmyndare råd för denna slösaktiga regering
  som fullständigt glömt eller struntar i vems uppdrag dom är satta att förvalta, trots att Löfven regeringen gjort ett uruselt jobb, har dom försett sig själva med fördubblad lön på dessa år ? Varför det kan man fråga sig?

  Gilla

 • Statsstyrd korruption – Suzie Weathers

  […] Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gillad av 1 person

 • Varjager

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Måtte folket vakna upp och stoppa vansinnet.

  Gilla

 • Billy Boy

  Bloggaren Rebecca Weidmo Uvell har lagt ner ett jättearbete med att gräva fram omfattande uppgifter ffa om ekonomiska transaktioner rörande Granhedsgården. Hon har gått igenom årsredovisningarna för Ibn Rushd från 2011 och framåt och nu lagt ett pussel som visar hur de lyckades köpa hotellet Granhedsgården. (Publicerades 12 juni 2017)

  Hur Ibn Rushd fick ihop 11 miljoner

  Läs mer på:

  https://uvell.se/2017/06/12/hur-ibn-rushd-fick-ihop-11-miljoner/

  Gilla

 • Realist

  Just nu min enda ”tanke” vem kan lägga ner detta ”folkbildningsråd” ????
  Samt fundering vad gör, upprätthåller denna verksamhet ????
  Mörkrädd blir jag, tänk hur många äldreboenden deras ”budget” hade räckt till !!!!

  Gilla

 • Lina

  Nä jag vill inte betala skatt , samtidigt också tro på religionen ALLAS LIKA VÄRDE, halleluja😕

  Gilla

 • karlgunnareriksson

  Sverige ut ur EU i första hand i det att rejält minska politikers dränering av våra nationella budget utomlands. Den nationella ekonomin kräver att skatter från medborgare återförs till just svenska medborgare. En slags symbios. Men inte ens Sverigedemokrater är i nutid för nationalismen. Detta parti är svikare vad gäller nationellt självbestämmande Jag lär rösta på ett uppstickarparti vad gäller val till Riksdagen. När det gäller val till EU -parlamentet gäller för min del bojkott . Att bojkotta valet till EU är detsamma en röst till svenskt självbestämmande. Detta vet överheten eller rättare sagt globalisterna. Globalisterna slutmål är att avskaffa demokratin . Demokrati och nationellt självbestämmande är i symbios.

  Gillad av 2 personer

 • putte

  Ja här har man gått och inbillat sig att i lilla Sverige där råder det minsann ordning och reda, samtidigt som vi har satt oss på en pedestal och sett ner på andra länder som vi har uppfattat som mindre skötsamma .Kan det vara så att dessa länder som vi har sett ner på ha varit mera ärliga i sin information om hur det verkligen ligger till , och inte gör som brukligt är här att sopa allt under mattan och ljuga förneka samt kasta rasistkortet i nyllet på den som börjar att ifrågasätta tingens ordning .
  Vad som behövs det vore en ledare av Trumps kaliber som ginge in i den Svenska byråkratin och statsförvaltningen och sparkade ut låt säga tio tusen pappersvändare som inte tillför något vettigt . Sedan skulle även tjänstemannaansvaret återinföras så att oduglingarna som inte sköter sig riskerar straffansvar , samt väck med alla dessa fallskärmar och avgångsvederlag och lönegarantier som dessa byråkrater tillskansar sig .

  Gillad av 1 person

  • Realist

   Putte;
   ursäkta jag har tidigare ”skrivit” att Sverige behöver minst 10 STYCKEN av President Trump´s KALIBER !!!
   Enda chansen att reda ut allt ”myglande” ……. törs inte skriva
   vad jag TÄNKER !!!!

   Gilla

 • Stenbock

  Jo importprodukterna kostar skjortan…
  Läste just att det stora mål som pågått i Hbg´s Tingsrätt ett helt år,idag kommit till försvarets slutplädering.
  I rena Advokatarvoden har hittills 19 miljoner utbetalats i förskott,och slutnotan lär bli mångdubbelt högre.
  Alla de 12 som står åtalade i denna knarkhärva,är kreativa nysvenskar boende i n:a Ghettot,Drottninghög.
  Ledaren för dessa pensionsräddare är den som misstänks för sprängningen av Polisstationen,för c:a 2 år sedan.
  Tala om akademiskt utbildade invandrare…..

  Gillad av 1 person

 • Mm

  Lägg ner all bidragsverksamhet, idrottsrörelsen, kultur, religions verksamhet. De som vill utöva fritidsverksamhet, upp med plånboken. Det räcker med alla invällare som de öppnat landet för. Det räcker att försörja dessa. Kulturfolket på Södermalm, kyrkorna o församlingar och idrottsfolket har fått nog med mina skattepengar. De vill ju ha multikulti, det kostar

  Gilla

 • Nils Dacke

  Jag har i många år hävdat att Sverige är det land i Europa med störst korruption, inte ekonomisk korruption men korruption map vänskaps och ryggkliande inom det statliga byråkratin och regimen. Det är bara att kika på senaste årens skandaler inom statliga myndigheter och regeringskansli så ser man detta klart om man vill.

  Gillad av 2 personer

 • Statsstyrd korruption — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Statsstyrd korruption — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: