Det finns flygbolag som hyllar det nordiska…

GOTT OCH BLANDAT. Jag tänkte fortsätta med SAS reklamfilm som vi skrivit om HÄR och HÄR, det har minst sagt rört upp känslor både här och där. Dansk folkeparti kräver att regeringen ger flygbolaget en “skarp tillrättavisning”, skriver danska Ekstrabladet.

Denna film är något förkortad av SAS

-Pettersson undrar lite försynt varför, om det inte finns någon skandinavisk eller svensk kultur, varför det finns ett vänsterblivet kulturetablissemang och en massa kulturskribenter till stor del försörjda med skattepengar?

Det har till och med kommit förslag på att SAS ska ändra namn och logo, men jag vet inte om det är så lyckat.

Nåväl, det finns flygbolag som hyllar det nordiska med en bild på osthyveln som uppfanns 1925 av en norsk möbelsnickare vid namn Thor Bjørklund. Dessutom påstår flygbolaget Norwegian att vikingarna knappast var importerade eller något plagiat.

Medan SAS hånar och spottar på sina resenärer från Skandinavien i sin nya reklamfilm, visar Norwegian respekt för vår del av världen genom att hylla framstående personligheter på planens stjärtfena.

Till Aftonbladet, SVT och andra som skyller kritiken på SAS på nazister och högerextremister som går Putins ärenden vill jag påpeka att det kanske kommer en dag när nordborna åter är stolta i andra sammanhang än idrott.

Jag tycker också att det är synd att inte fler kommenterar under sina riktiga namn, då blir det svårare för Aftonbladet att prata on troll…

Screenshot_20200213-192747_Chrome

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Det finns flygbolag som hyllar det nordiska…

 1. Ang att människor inte kommenterar under sina riktiga namn kan jag säga att så läng man riskerar represalier, att bli av med sitt jobb och bli utestängd från facket får det bli pseudonym.
  Vi har långt kvar till verklig demokrati. Det tog tyvärr lång tid innan jag förstod att vänstern kidnappat de flesta universitet, skolor och offentlig verksamhet, och premierar lika tänkare och utestänger oliktänkare.

 2. Att frånta stora områden från att inte ha utmärkt sig i historien är ganska korkat, eftersom det är människorna som bor där som utgör deras kundunderlag, att uppträda stöddigt o nedlåtande mot dem .är ganska kontraproduktivt?

  Att lyssna till Politiker som ofta beter sig korkat och fäller sådana uttalanden är en sak, men ett affärsdrivande företag som gör så
  jobbar emot sig själva.

  I nästa reklamkampanj får väl då SAS redovisa vad som kommit från
  Mena länderna om vi ska tala utveckling,, när nu ingen som helst utveckling kommit från Skandinavien

  Att SAS sen fått vänsterhönsen på sin sida är knappast någon merit
  dels för att dom tjafsar i allt dom inte begriper, och dels för att dom heller inte utgör SAS kunder.!

 3. Regeringsplanet (airforce 1-allah) borde ha återfalls….. Mehdi Gezali målad på planet.

 4. SAS kampanj, Jenny Vennberg och många fler är bara ännu exempel på vilken typ av människor som fått inta positioner i samhället som dom inte förståndsmässigt förtjänar. Vettiga människor har inte en chans att komma upp till deras position, rätt åsikt gäller och det innebär, antingen hyckleri eller en infantil och vriden verklighets uppfattning.

 5. SAS är ett kommersiellt bolag, de tänkte att det skulle löna sig med denna reklam. Det är inte ett inlägg i en politisk debatt. Deras mål är att få så många passagerare som möjligt. Dock hade de inte räknat med all uppståndelse.

  • Förvisso är reklam ett kommersiellt budskap. Politiska budskap är propaganda. SAS reklamen upplevs av mig, och kanske andra, ha ett politiskt budskap att det vi har, har vi fått och vad de skandinaviska gjort är inget värt. I dagens Sverige är importen av folkslag och deras seder mer värt än våra egen kultur.

   För inte kan det vara så att filmen ska avskräcka oss att flyga mindre i flygskammens tidevarv. F. n vet

 6. SAS kliv ner nu från era höga hästar. Inse att ni har förnedrat och förringat allt som hör till vår genuina kultur som vi har i Norden.Det hör inte till ett flygbolags uppgifter att syssla med politisk aktivism.Skyll nu inte på troll,Putin,Trump,högerextrema eller vem ni nu kan komma på i denna “attack “.Det är vanligt folk som har fått nog av allt pk.trams som vi matas med överallt.Plocka ner PR filmen nu och gör en pudel.Tack på förhand.

 7. När jag väljer flygbolag framöver, så kommer SAS vara det klart sista alternativet…vad som helst före.
  Jag reser ca. 15-20 resor per år, och kommer naturligtvis undvika SAS framöver.

  SAS = Svensk Aldrig Säker

  • Mot sådant här krävs orubblig bestämdhet, annars fortsätter vansinnet, åk aldrig med dessa!
   Det är bl a velandet som gör att landet går mot sin avgrund.

 8. PRbyrån och marknadsavdelningen borde få se sej om efter andra jobb efter detta magplask.
  Synd om SAS att de ej har bättre personer i marknadsavdelningen än de som är ängsligt pk hela tiden.

  • SAS är mer danskt än svenskt och har därför gjort sitt på den svenska flygmarknaden.

  • Så länge transportstyrelsen/flyg gömmer problemen som SAS har så får allmänheten aldrig reda på sanningarna. Gottröra var 100% SAS sjabbel.

Kommentera