Tidigare SD-profil åtalas för 39 bedrägerier mot skattebetalarna


BROTTSLIGHET. I dag inleds rättegången mot den tidigare SD-riksdagsledamoten Stefan Jakobsson, skriver Aftonbladet. Han åtalas för närmare 39 bedrägerier – misstankar som handlar om att han låtit skattebetalarna ta notan för privata kostnader.

Ett vittne om Jakobssons taxiresor: ”Han skröt om att det var riksdagen som betalade”. 

En kvinnlig SD-politiker bekräftar i polisförhör flera av Aftonbladets avslöjanden om hur Jakobsson lät skattebetalarna stå för en mängd privata kostnader – som hotell och taxiresor till krogar och nattklubbar. Jakobsson lämnade sin plats i riksdagen inför valet 2018, men har efter det fått jobb på SD:s riksdagskansli.

-Pettersson räknar med att Jakobsson får sparken från SD:s kansli om han fälls…

TIDIGARE 2019-09-04. SD-ledamot kan inte skilja på egna och andras pengar

BROTTSLIGHET. En riksdagsledamot har ett arvode på 65.400 kronor i månaden som är skattepliktigt plus en hel del andra förmåner för att representera sina väljare under fyra år. 

UPPDATERAD: Stefan Jakobsson avsäger sig sitt uppdrag i SD och kommer inte att bli riksdagsledamot. Detta efter uppmaning av Jimmie Åkesson.

De resor ledamöterna gör i sitt riksdagsuppdrag betraktas som tjänsteresor. Ledamotens bostad på hemorten betraktas som tjänsteställe. Det innebär att ledamotens resor från hemorten till riksdagen i Stockholm räknas som tjänsteresor.

Ledamöterna bestämmer själva vilka tjänsteresor de ska göra inom Sverige och vilket färdsätt som är lämpligast med hänsyn till kostnader, tid eller miljö.

Ledamöterna redovisar sina tjänsteresor i en reseräkning som granskas av enheten ledamotsadministration. I reseräkningen kontrollerar och godkänner ledamoten fakturerade belopp för biljetter, logi med mera. Reseräkningen skickas elektroniskt till enheten ledamotsadministration för granskning och utbetalning av reseersättningar. I granskningen ingår kontroll av att reseräkningen är korrekt utifrån gällande reseregler, att färdvägen finns redovisad och att originalkvitton för utlägg som ledamoten begär ersättning för finns bifogade. Om kompletteringar behöver göras eller om något är oklart kontaktas ledamoten.

Alla riksdagsledamöter har ett årskort på SJ som kostar 83.000 kronor. Årskortet får användas vid tjänsteresor. Använder man egen bil utgår ersättning med 26:50 per mil.

Detta enligt Riksdagen.se

En som har svårt att fatta dessa tämligen enkla regler är Sverigedemokraten Stefan Jakobsson som bland annat åkte med sin sambo till partiledaren Jimmie Åkesson på fest. Till skillnad från flera andra SD-ledamöter bokförde Jakobsson det som en ”konferens”.

På så sätt fick riksdagen betala hotell för honom och sambon, bilersättningar och traktamenten på närmare 4.500 kronor.

Stefan Jakobsson har avslöjats med att låta skattebetalarna stå för en rad privata taxiresor – och familjens semesterboende på Gotland och i Idre fjäll.

SD-ledamoten har bland annat åkt taxi hemifrån, en resa på åtta mil, till en hockeymatch i Stockholm. Han har även åkt taxi till en nattklubb och till privata fester.

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson menar att Stefan Jakobsson inte borde sitta i Sveriges Riksdag. Antingen är han dum som säger att han inte förstod reglerna, bland annat när han tog en taxi klockan tre på natten till en nattklubb för skattebetalarnas pengar eller också skor han sig privat för några tusenlappar.

Vilket som är värst får ni fundera på själva…

För er som är intresserade av andra än Sverigedemokrater läs HÄR.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


9 responses to “Tidigare SD-profil åtalas för 39 bedrägerier mot skattebetalarna

 • Stenbock

  Det var denne ekonomiske expert som partiet sände till Sundets Pärla,när det uppstod tvivel (snällt uttryckt) om räkenskaperna i lokalavdelningen. Enligt hörsägen kunde denne expert,inte ens skilja på debet o. kredit !
  Nu tog det åtskilliga år,innan hans falsarier avslöjades.
  ”Bättre sent än aldrig”. 😉
  Tyvärr har åtskilliga medlemmar under tiden,hunnit lämnat SD,p.g.a. sådana/liknande affärer !

  Gilla

 • havemydoubts

  Karma fungerade i detta fall, fast det tog några år. Nu måste SD rensa bort de kriminella och utreda misstankar om brott.
  LYSSNA PÅ MEDLEMMARNA!👃

  Gilla

 • Nisse

  Sahlin och hennes man , ansågs lite slarviga.
  Gubben använde t o m hennes kort utfärdat av riksdagen.
  Hon hade ett 70 tal missade betalningar för barnomsorgen.
  De använde riksdagens kort för privat bruk.
  Media kallade allt för Toblerone affären och förringade hur jävla illa hon skötte sin privatekonomi. Hon ville ju bli statsminister och förstår inte enkel hudhållsekonomi.

  Tänk om alla behandlas lika, som pk säger.

  Gilla

 • Bajen666

  Makt korrumperar det ser vi även inom SD…tyvärr.

  Gilla

 • Kent

  Om man bedömer honom i sann politruckanda så frias han säkert med att regelverket är oklart.
  Men nu är han SD så då kan annan måttstock bli framtagen.

  Gilla

 • Lellego

  Att dessutom inte Reslow slängts ut är gåta. Det räcker med en flyktig okulärbesikning för att förstå vad det är för fifflare.
  SD silar mygg och sväljer kameler.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  #9 bedrägerier? Då håller han nästan Sosseklass! Det där
  med bedrägerier är tydligen ganska varierande vad
  som räknas som bedrägeri?

  Det flyter omkring en hel mängd avdankade riksdagsmän
  som trots att dom slutat fortsätter att snylta på skattebetalarna,
  det kallar jag för bedrägeri i stor skala. Dom som brukar
  skryta om sin fina utbildning borde väl kunna skaffa sig
  ett jobb?

  OBS det är inget försvar för Stefan Jacobsson, är han
  skyldig så ska han åka dit!

  Gilla

 • den fete

  ja det är väl revisorn som skall avgöra vad som är tjänsteresa . den flesta politiker brukar ha en . särskilt dessa som har noll koll på ekonomin..
  om han inte har det bör han skaffa en ..för det är ju inte meningen att hans politiska motståndare skaskall granska hans ekonomi

  Gilla

  • Maja 2

   Min revisor synar alla små kvitton och kräver en förklaring till allting
   .Och det bör vara så med alla revisorer, de har väl också ansvar för bokföringar för sina klienter.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: