Tidigare S-toppen frias efter extremistkommentar


INRIKES. Förra S-toppen Ann-Sofie Hermansson frias från grovt förtal för att ha kallat två debattörer för extremister på sin blogg. Kommentaren kom efter att filmen ”Burka Songs 2.0” ställts in i Göteborg.

Ann-Sofie Hermansson. Foto Astrid Eriksson Tropp. Wikipedia.

”Tingsrätten bedömer att varken ‘extrema röster’, ‘extremister’, ‘favorit-extremister’ eller ‘icke-demokrater’ är uttryck med ett bestämt innehåll. Tingsrätten anser inte heller att den liknelse som politikern gjorde i relation till fascister och nazister utgör en uppgift i förtalsbestämmelsens mening”, skriver Göteborgs tingsrätt i ett pressmeddelande.

Debattörerna polisanmälde tidigare Hermansson för förtal, men det ärendet lades ner. Duon gick då vidare med ett enskilt åtal.

-Pettersson undrar vem som betalar det enskilda åtalet och gissar att det är Sveriges skattebetalare genom olika former av bidrag.

De två utpekade kvinnorna, Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil, måste nu ersätta Ann-Sofie Hermanssons rättegångskostnader på 190.000 kronor. 150.000 kronor går till hennes advokat, och resten till arvoden till de fyra experter som kallades att vittna till hennes fördel. Ann-Sofie Hermansson ansökte även om totalt 13.000 kronor i ersättning för kost och logi för experterna, men eftersom hon inte kunnat visa upp kvitton godtar inte tingsrätten det yrkandet.

Givetvis ska muslimska aktivister tåla att kallas extremister när islam är extremistiskt.

TIDIGARE 2018-09-23. Topp-sosse hotas med stämning av muslimer

ISLAM. Konflikten som uppstått efter att filmen ”Burka songs 2.0” och det efterföljande panelsamtalet stoppats fortsätter. Nu hotas kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson, S, med stämning, skriver GT. 

– Det är ett sätt att försöka tysta ett demokratiskt samtal. Det är helt absurt, säger Ann-Sofie Hermansson.

-Pettersson undrar vad Hermansson och andra socialdemokrater väntat sig, släpper man in och uppmuntrar islam så blir det bråk. Det har vi 1400 års erfarenhet av.

Eldar man får man helt enkelt lära sig tåla rök…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


14 responses to “Tidigare S-toppen frias efter extremistkommentar

 • Stenbock

  Ett stort politiskt rättsfall i Abzurdistan.
  T.o.m. Aftonslaskens eminenta tomhuvud AL,fann sig manad att i denna sak,tala för det fria ordet !!!
  Detta visar att i speciella fall,socialistisk rätt tycks vara närbesläktad alla oss övriga,normalt förnuftiga demokrater.
  Nu återstår endast att Högsta Domstolen inser sina misstag,och ändrar domen mot Pettersson,till ett frikännande.

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Det är sällan ens fel när två träter. Islamistkvinnorna borde ha bjudit in huvudduksmotståndare till filmvisningen och ”Soffan” kund ha avstått att från sin maktposition som ledande kommunalråd brännmärka kvinnorna som extremister och terroristförsvarare.

  Gilla

 • ossie

  För en gång skull en vettig dom, med hade det gällt en vanlig pensionär så hade domen blivit fällande. Katerina Janouch var också anmäld men henne vågade man sig inte på. Nej bara vanligt folk som inte har dom rätta åsikterna vågar dom sig på.

  Gilla

 • turrim

  Skönt att det finns socialdemokrater som faktiskt är rakryggade om yttrandefriheten. Givetvis får hon direkt kritik i Aftonbladet. Det tar hon säkert som ytterligare ett bevis på att hon har rätt.

  Gilla

 • den fete

  det här är en väldigt intressant dom..man har alltså konstaterat att detta är åsikter som dessutom är väl underbyggda. och rent journalist är det så ..men nu är det ett glashus som splittrades till sand..Jo hur är det med näthats granskaren och dessa 1400 domar .om en pensionerad kärring som blivit rånad av araber delger den informationen till norra halvklotet för att varna andra . . är det då frågan om rasism eller näthat .nu finns det plötsligt 1400 lämpliga att överklagas nät hat är inte förbjudet. det som är förbjudet är ras hat och bög hat åsikts friheten finns ju fortfarande kvar.

  ja tror nämligen inte att näthats granskaren förstås skillnaden mellan rashat hat eller journalistisk upplysningar..
  dörren är öppen samla i hopp alla 1400 i en förening och kräv upprättelse …
  det vore intressant att se var den där idioten näthatsgranskaren tar vägen..

  Gilla

 • rustibus46

  Arabiska damerna ska betala rättegångenskostnaderna!
  Jag tvivlar. Däremot är jag full av beundran till
  Hermannson. Arma land.

  Gilla

 • Monica

  Hade detta skett för några år sedan då PK-kulturen var som värst i samhälls-institutionerna hade Ann-Sofie H blivit fälld och fått löpa gatlopp och blivit kallad rasist, ultrareaktionär,nazist fascist och andra vidriga epiteter. Det var då en sport att kvinnor i förda huckle samt de som vägrade ta motsatta könet i hand kunde inkassera skadestånd via DO för anställningar de påstod inte kunde ta p g a deras religion förbjöd exponering av håret för kvinnor.

  Gilla

 • Hanna

  Demokratin – Islam 1-0, får de om de överklagar.

  Gilla

 • den fete

  ja faller sossialistisk idiotin och detta är ju helt klart början SD ät mera ät snart finns inga socialister kvar..

  Gilla

 • Kent

  Man undrar hade Ann-Sofie Hermansson några partikamrater som stod upp för henne?
  Eller de kröp under soffan med svansen mellan benen som strykrädda hundar?
  Borde vara en väckarklocka för Socialdemokraterna att de har bjudit upp djävulen till dans.

  Gillad av 2 personer

  • Kardanaxel

   De kröp under soffan. Hon fick väl sparken (alt uppmanades avgå) som Göteborgs kommunstyrelses ordf?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: