Miljardrullningen till utlänningar

Svensk välfärd blöder. Oavsett om det gäller vård, skola eller omsorg så levererar inte svensk välfärd vad det anstår ett land med ett av världens högsta skattetryck.

Det finns en svart marknad som omsätter miljarder. Det pågår ett medvetet bidragsfusk som också omsätter miljarder. Miljarder från vår gemensamma skattkista används till helt annat än vad pengarna avses till.

Detta medvetna fusk och alla de miljarder som används till sånt som vi aldrig accepterat att våra pengar ska användas till, urholkar tilltron till vårt välfärdssystem och till de politiker/myndigheter som är tillsatta att hantera detta.

Det finns inget ”men” när det gäller medvetet fusk och brott som begås mot vår gemensamma trygghet. Oavsett om du heter Svensson, Muhammed eller Yamamoto ska dessa medvetna brott fördömas. Oavsett om du är född i Korpilombolo, Mogadishu eller Tokyo så ska du letas upp och straffas efter lagens alla regler. Däremot finns det två typer av medvetet fusk som nog retar de flesta allra mest.

Vi har de svenskar, alltså etniska svenskar, som gärna bosätter sig utomlands för att slippa betala de höga skatterna i Sverige, men som gärna kommer hit för att åtnjuta skattefinansierad vård.

Sedan har vi utlänningarna. De som flyttat/flytt till Sverige p,g,a, de generösa bidragen, som när dessa börjar rulla in väljer att resa hem utan att meddela myndigheterna och som därefter håvar in stora summor pengar de inte på några vägar har rätt till. Ett sådant fall har Joakim Lamotte beskrivit på sin Facebook-sida.

Det handlar om en kvinna som fortfarande står skriven i Sverige, men som för länge sedan flyttat hem till Libanon med sina sex barn. Under denna period hon varit bosatt i hemlandet har både föräldrapenning, barnbidrag och flerbarnstillägg delats ut till ett värde av 713 660 kronor. Av de tio största ärenden med återkrav på felaktigt utdelade pengar som Försäkringskassan hanterade 2019 gällde nio personer som rest tillbaks till hemlandet.

Kvinnan i fråga är återbetalningsskyldig, men enligt handläggare på Försäkringskassan är det mycket ovanligt att dessa pengar återförs till dess rättmätiga ägare. Svenska skattebetalare.

Har ni Facebook kan ni läsa inlägget här. Om inte kan ni ladda ned texten som en pdf-fil.

15 thoughts on “Miljardrullningen till utlänningar

  1. Det är mycket slöseri av myndigheterna, som är brottsligt. Det ska bara inte vara möjligt att fuska så för reglerna inom myndigheten finns redan men systemen täcker inte upp alla fel så handläggarna kan vara inblandade också. Verksamheten bör nödbromsas och följas upp av opartiska myndighet, om det finns. Jag misstänker att ofattbara volymer och mängder ekonomiska brott gömmer sig i Försäkringskassans verksamhet. Även om regeringen tycks likgiltig och jobbar med ständigt munkavle, så tror jag det finns vissa politiker i andra partier att lita på, som kan sätta press.

  2. Och på denna marknad är det, proportionellt sett, väldigt många sossepampar som skott/skor sig, tammejfan. Ex vis, ni vet den där kroppsbyggaren, entreprenören, fd robinsondeltagaren och skenbart invandringskritikern?

  3. Svenskar som bor och arbetar utomlands har ett europeiskt sjukförsäkringskort, om vård behövs i Sverige så betalar detta kort vården genom det land som tillhandahåller kortet d.v.s det land där man är skriven och betalar skatt.
    Så fungerar det!

  4. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Det förundrar mig mycket att de som anser att vi skall hjälpa, alla som kommer hit, med sitt stora hjärta har så liten hjärnkapacitet och vräker ur sig oförskämdheter mot alla som har en annan uppfattning.
    Ett förtydligande till er alla ”bossa nova” betyder på svenska nya mode, så det är tydligen vårt nya mode, att öppna våra hjärtan men inte tänka.

  5. EN sån person som Bossanova tänker absolut inte ett skit på våra egna svensk födda fattigp. Då finns där ingen empati. Åldrings rån , dyrare mat och och äldre vård. dyrare tandvård .sjukhus mm. högre komunalskatt.
    Bossanova det enda rätta är att sätta på dig en tvångs tröja.

  6. Det är inte bara inom det invandringsindustriella komplexet miljardrullningen med skattepengar pågår.
    Inom i snart sagt all offentlig verksamhet rullar pengarna i en okontrollerbar malström, till nytta endast för de ”tjänstemän och tjänstekvinnor” som orkestrerar spektaklet.

    Det är så lite uteffekt av skattepengarna att det nästintill inte skulle märkas om det offentliga helt skulle upphöra att leverera någonting.

    T ex 1 krona in i en myndighet som svara för landets transportinfrastruktur ger 20 öre tillbaka i ”nytta”.

    (Visserligen ”leder” det invandringsindustriella komplexet stort, då 1 krona in där inte ger någon ”nytta” alls. Det är snarare så att man måste peta in ytterligare 1 krona för att hantera konsekvenserna av den ”första kronan”.)

  7. Är det lite tungt nu för världens största kramgoaste och mångkulturella Socialbyrå Sverige ?
    Som sagt, inte lätt att se det komma eller förstå som dagens landsförädiska makthavare numera säger vad en drygt 40-årig helt okontrollerad massinvandring av raketforskare får för resultat för landet.
    Är inte svårt att vara politiker i Sverige med en naiv och konflikträdd befolkning som bara knyter näven i fickan gnäller hemma vid köksbordet och som alltid förväntar sig att någon annan ska ordna upp saker och ting.

  8. Helt klart är att den vansinnespolitik som man medvetet kört i Sverige de senaste 40 åren måste ändras. Jag mår illa.

    Alla de problem vi har skulle kunna lösas över en natt. Återvandring i stor skalla för alla som inte gör rätt för sig eller begår minsta brott. Finns inget land att skeppa dem till dumpas de på Svalbard tidig vår så får de klara sig själva. Stoppa invandringen HELT.

    Gör man ovanstående så kommer vi greja det! Sverige kommer bli bättre för varje dag och vi kommer få tillbaks den svenskheten vi är vana vid från förr.

  9. Den svenska lagstiftningen bygger på att svenskar överlag tycker att det är omoraliskt att lura andra inklusive staten. Det finns tre lösningar på problemet. 1) Exkludera utlänningar från bidragssystemen. 2) Exkludera utlänningar från landet. 3) Ändra lagstiftning och utöka kontrollerna.

    Eller så kan man genomföra alla tre på sikt. Första enkla åtgärden är att göra det olagligt att mantalsskriva sig på falsk adress och införa kontroller genom att regelmässigt kontakta hyresvärdar, lantmäterimyndigheter och bostadshypotek beroende på boendeform.

    • Punkt 1) är direkt fel. Inkomster mina 2 första år i Sverige:
      ca 240 tkr (kom 28 mars dvs jobbade bara 9 månader), va 450 tkr och ca 660 tkr.
      Skulle jag inte ha rätt till barnbidrag (det enda som man fått) för mina barn då tror du?

KommenteraAvbryt svar