Fem utlänningar gripna efter våg av åldringsbrott

BROTTSLIGHET. Fem män i Malmöområdet har anhållits misstänka för flera bedrägerier och bedrägeriförsök mot äldre. Männen greps i en gryningsräd under måndagsmorgonen och anhölls senare under dagen, enligt Sveriges Radio.

Äldre utsätts för kriminella, även av staten. Vem tror ni drabbas hårdast av plastpåsskatten om inte fattigpensionärer. Bild från PixabayDe misstänks för delaktighet i ett 20-tal ärenden med start i höstas. Enligt Petra Stenkula, chef för polisens utredningsenhet i region Syd, kan det däremot röra sig om så många som 500 brott. I vissa fall har de misstänkta uppgett sig för att vara poliser.

– De uppringda är äldre människor mellan 75 och 85 år som har lurats att föra över pengar till de här personerna, säger Stenkula.

-Pettersson säger att hittills är två män häktade och de hör hemma på andra sidan Östersjön och behöver polsk tolk.

Om åldringsbrott på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Fem utlänningar gripna efter våg av åldringsbrott

  1. Snart är Fredrik Reinfeldt ( TACK FÖR ATT NI VALDE SVERIGE )
    och Stefan Löfven ( EN VINST FÖR SAMHÄLLET ), åldringar !

    Undrar om Fredrik och Stefan, välkomnar dessa sinnessjuka kulturberikare, att råna Fredrik och Stefan, när de blivit gamla !?

    Det är ju dessa hycklare som bär det största ansvaret för att Sverige och svenskarna lider.

    FY FAN 😡

  2. hur kan de behöva tolkar??
    De har ändå inte pratat polska med de svenska pensionärerna.
    DÖM dem på samma sätt som de lura pensionärena på Svenska!!

  3. Jag tror för min del att det kan vara zigenare från Polen . Zigenare har med framgång lurat , rånat , stulit från äldre och ser inget nedsättande i det . En sysselsättning för att finansiera levernet helt enkelt . Att ha ett hederligt jobb är däremot nedsättande , enligt traditionellt zigenskt sätt att se på saken . Har läst boken Romer i Sverige , den ger en bra inblick i det zigenska tänkandet och agerandet . Läsvärd . Mvh Sjöström

  4. Nja det finns med säkerhet också inhemska medhjälpare i gruppen. Tror inte dessa äldre som lurats,talar polska….Kanske rentav ”nysvenskar” ,eftersom polisen är förtegen i fallet ?
    De som under många år ringt upp Stenbock,talade bräcklig engelska.
    Eftersom de aldrig fick napp,har de nu upphört sedan ett år tillbaka !

  5. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Om de behöver tolk i rätten, hur har de då kunnat lyckas lura någon svensk? Lurar de också våra rättsskipare med att de behöver tolk, förmodligen en helt onödig kostnad för staten. Minns inte syltryggarna att staten är vi!

  6. O fan var det utlänningar detta också ingen är förvånad men fler och fler blir riktigt förbannade på såna här fega brott.

    T om bekanta som är riktigt PK-skadade tycker att nu får det snart vara slut på sån här kriminalitet….SNART va fanken hade ni inte varit så naiva och blåögda så hade det inte skett överhuvudtaget försöker jag förklara…men då kommer rasist och fascisttugget som ett brev på posten.

  7. Ännu ett exempel på att mångfald skapar elände i ett samhälle. Offren väljs alltid ut ur en annan grupp, som gärningsmännen totalt skiter i.

  8. Många öststatare t.ex. polacker saknar spärrar helt, varför är det så? Det skall samtidigt sägas att det finns gott om bra polacker, men vissa gör saker vi som svenskar skulle dra oss för i det längsta. Man gör inte så här. Tänk att sitta i rätten och förklara varför! Vilka sopor. Vilket drägg! White trash!

KommenteraAvbryt svar