S skapar politikerförakt, alla som fick avgå är tillbaka vid köttgrytorna och makten

KORRUPTION. Den näst sista vardagen innan jul kom ett pressmeddelande från det S-styrda finansdepartementet som få noterade. Som högsta departementstjänsteman skulle Emma Lennartsson (S) tillträda och nu har hon arbetat där i två veckor. Lennartsson var den sista biten och nu framträder hela bilden för pusslet som S omsorgsfullt lade efter Löfvens värsta regeringskris förra mandatperioden, skriver Jens Runnberg på Dalarnas Tidning.

Steget Efter

Det är bara två och ett halvt år sedan IT-skandalen på Transportstyrelsen briserade. Efter en IT-upphandling röjdes statshemligheter om tre flygflottiljer, farleder till sjöss, broar, agenter som arbetar för försvarets topphemliga organisation Kontoret för särskild inhämtning (KSI), personuppgifter om svenska piloter, statens krypterade kommunikationssystem mellan 34 myndigheter, företagshemligheter och hemliga tidtabeller för värdetransporter (listan är mycket längre än så här).

Myndigheten bröt därmed mot sina egna riktlinjer, personuppgiftslagen, offentlighets- och sekretesslagen samt säkerhetsskyddslagen.

Nu är alla ansvariga tillbaka med nya toppjopp. Summa summarum: Inget hände. Skademinimeringen för partiet fungerade. S rockader ledde inte till någonting substantiellt.

S-toppar som varit så omdömeslösa att de själva förstod att de måste avgå eller att statsministern var tvungen att sparka dem, har förlåtits av partiets utnämningsapparat, vars förtroende inte bröts ens av att de hanterade sitt ansvar för Sveriges säkerhet på ett flagrant felaktigt sätt.

-Pettersson säger att socialdemokraterna är som en maffia, S är farliga för Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

8 thoughts on “S skapar politikerförakt, alla som fick avgå är tillbaka vid köttgrytorna och makten

 1. Många anser att det är invandringen som håller på att sänka Sverige. Och ja visst, den kostar pengar. Men jag börjar mer och mer anse att det största hotet mot Sveriges existens nu är politisk inkompetens politisk vänskapskorruption samt tjänstemäns oförmåga att våga protestera mot det hela som är den största faran för landet.
  Det finns nu alldeles för många exempel på detta.

 2. I ett TV-program för många år sedan så diskuterades storspionen Bergling, och jag har för mej att de nämnde att hans handlande då kostade sverige ca 8 miljarder. Dessa kriminella sossar har väl slagit dessa summor med råge. Har länge undrat varför de inte sitter inlåsta. Men vi har ju tyvärr ett rättsväsende bestående av deras likar, och bland västvärldens sämsta journalistkår. Stackars Sverige.

  • Jag tror tvärtom att idioterna inom S står på rad och att det finns tusentals nya som kan fortsätta i samma anda men att de i toppen skyddar varandra till 100%.
   En sosse skäms inte. Har aldrig gjort och kommer aldrig göra.

 3. Den här regeringen har skapat ett otroligt politikerförakt som kommer att finnas kvar länge i svenska folket

 4. Sosseritoppen består numera bara av penningkåta karriärister. Den som inte inser att dessa fullständigt skiter i den sk arbetareklassen måste vara totalt dum i huvudet eller gått in i alzheimerdimman.

Kommentera