SD leder oppositionen i ett försök att rädda Ringhals

KÄRNKRAFT. Inom kort röstar riksdagen om SD:s förslag att ge statligt ägda Vattenfall i direktiv att driva Ringhals 1 och 2 vidare. Strax före jul kom beskedet från M, KD och L att de tänker rösta på vårt initiativ – den kärnkraftsvänliga oppositionen står enad. Om det räcker hela vägen i mål vet vi först efter voteringen, skriver Jimmie Åkesson (SD) och Mattias Bäckström Johansson (SD) på Dagens Nyheter Debatt

Blott en dag innan vi ringde in det nya decenniet påbörjades den förtida nedstängningen av Ringhals 2. Om avvecklingen av den svenska kärnkraften tillåts fortsätta kommer det att gå till historien som ett av de största politiska misstagen i modern tid. Att Stefan Löfven och socialdemokratin officiellt övergett svensk kärnkraft är ännu ett bevis på att de prioriterar en sak framför allt annat – regeringsmakten. Vi (SD) sätter Sverige först. Det är därför glädjande att fler valt att stödja vår linje om att rädda Ringhals.

-Pettersson säger att SD, M, KD och L blir 174 mandat, det fattas ett. Så nu har Centerpartiet och Annie Lööf chansen att visa om de tillhör oppositionen eller regeringsunderlaget.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “SD leder oppositionen i ett försök att rädda Ringhals

 1. Gen III-reaktorer i all ära men vi borde börja satsa på Gen IV som saknar Gen III:s brister och dessutom “äter” avfallet efter dem.

  Undrar hur många reaktorer vi fått om vi “avstått” gökungarna och investerat för framtiden istället?

 2. Tror inte på någon från C. Det kan finnas någon anständig sosse som fattar något men knappast någon normalbegåvad centerpartist.

 3. Att Jimmie undertecknar en debattartikel tillsammans med den rövaren (Mattias Bäckström Johansson) är för mig en gåta.

  En större r*vslickare är svårt att finna.

 4. Vill Sossar och utpressarpartiet M P och kommunister
  stå ännu lägre i anseende hos folket så röstar dom
  för nedläggning .tyvärr, dom ger helt enkelt fan i vad
  folket tycker, det gör man när man lider av maktberusning!

 5. I det förslag SD nu lagt om fortsatt drift av Ringhals 1 och 2.

  Skulle det naturligtvis även ha kompletterats med ett förslag om att starta bygget av Ringhals 5 och 6. Som nya atomreaktorer med den senaste tekniken. För reaktorerna 1 och 2 har faktiskt inte så många år kvar, även om de mot förmodan skulle köras vidare.

  Sidan ”Kontrollrummet” är en mycket bra sida för upplysning av hur vår energi produceras och vad som levereras ut i el, från olika energislag.

  Den skulle alla människor som bryr sig och verkar i natur -, miljö- och klimatdebatten, ha daglig koll på. Tycker den skulle och borde vara ett måste, för ”klimatalarmister”, att följa.

  Där syns ju hur stor och viktig andelen av både vattenkraft och kärnkraft är. För den fossilfria elproduktionen i Sverige. Solenergin är ju knappt mätbar och vindkraften ligger väl på en medel produktion på drygt 10 % på årsbasis. Vilket inte är mycket att förlita sig på. Även om den andelen kommer att öka framöver.

  Vilket innebär att vind och solenergi alltid måste kompletteras med mycket ”back-up” energi. För de levererar ju inte alltid på grund av vädret. Så detta kräver enkelt förklarat. Att man måste bygga upp parallella energiförsörjningssystem. Om man ska kunna ge trygga och säkra elleveranser i Sverige. Vilket blir dyrbart.

  Eller så kan man förlita sig på dyrbar och osäker import av el från våra grannländer i Europa. Som kan vara producerad på ett mer miljöovänligt sätt.

  Detta vore att starkt försämra Sverige som ett självständigt och oberoende land. I den viktiga frågan om att kontrollera elförsörjningen för nationens bästa.

  https://www.svk.se/drift-av-stamnatet/kontrollrummet/

  Idag är det blåsigt och milt i Sverige, då har vindkraften sin fördel. Uppe på 25% leveranser av el till stamnätet, just för stunden.

 6. Jag var emot kärnkraft för att man inte hade hela kedjan klar. Avfallet var problemet tyckte jag. Nu kan man köra mycket längre med det som var avfall förut, frågan är löst. Då stänger man ner! Då får man gräva ner det i berget istf att köra slut på det!
  De är riktigt dumma i huvet!

 7. Tur att det några som kan tänka själva.
  Vansinne att lägga ner fungerande kärnkraftverk. Bygg ut kärnkraften istället.
  Elbehovet kommer ju knappast att minska

Kommentera