Kommunal kräver rättvisa och flexibla pensioner

PENSION. Regeringen gick vidare med den höjda pensionsåldern som började gälla efter nyår utan att ta hänsyn till exempel vårdpersonal, barnskötare och busschaufförer vars utslitna kroppar tvingar dem till tidigare pension.

Bild från Pixabay

– De har inte gjort ett dugg. Vi uppfattade det som sades som ett löfte. Det är regeringen som sviker, säger fackförbundet Kommunals ordförande Tobias Baudin i samband med överlämnandet av 25.000 namnunderskrifter till socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

Då pensionsgruppen kom överens om att höja pensionsåldern fanns också åtgärdsförslag för de som inte klarar av att jobba så länge. Men när beslutet fattades i höstas fanns de inte med, säger Baudin.

Den lägsta pensionsåldern har höjts från 61 till 62 år i ett första steg, och kommer så småningom att ligga på 64 år.

-Pettersson hör att det är svårt med flexibel pensionsålder för arbetare med fysiskt hårda arbeten, men förstår inte riktigt. Det har inte varit några problem med flexibel och hög pension för Kommunals ordförande Tobias Baudin eller för socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Kommunal kräver rättvisa och flexibla pensioner

 1. Dom som beslutar om höjd pensionsålder är för det mesta sådana personer som bara slitet byxbaken i livet, hur ska dom kunna sätta sig in i hur dom som kroppsjobbat med slitna ryggar o höfter har det?

 2. Många människors arbetssituation har blivit hemsk i dagens mångkulturella land. Ska alla som jobbar med kunder, riskera hat och våld. Jobba i affär och bli utsatt för rån, blir traumatiskt. Vissa tvingas helt sluta, för de kan inte känna trygghet längre.
  Folk utsatta för våld/rån, våldtäkter o s v, får ofta aldrig tillbaka sitt gamla jag.
  Många sönderbombade affärer är de som ägaren vägrat betala för s k beskydd.

  Löfven säger det är oacceptabelt, som vanligt men gör inget åt det.
  Lägsta arbetslösheten i EU……
  Ekonomin går som tåget…
  Det har aldrig varit tryggare….
  Listan av skitsnack är lång.

 3. T.B. och A.S. kommer att gå i pension tidigt. Framtiden kommer att visa vem som lever längst.
  – Stalltips A,S, som har genetiska anlag att hoppa över hinder.

 4. Det är så dags nu……

  ”Kommunal kallar höjd pensionsålder för ett svek.”

  Samtidigt vill Kommunal att medlemmarna ska rösta fram en sådan här sosse-regering. Som hela tiden sviker de lågavlönade i slitsamma yrken.

  Genom försämrade pensionsnivåer, höjd pensionsålder och på det, låter många av Kommunals medlemmar att avsluta livet som fattigpensionärer

  Hur går det ihop?

  Tobias Baudin är ju själv en av många välbetalda sossar. Som är huvudorsaken till detta ”svek”.

 5. Kommunalarbetarförbundet är inte mycket att hänga i julgranen.Har haft en hel del med dom att göra genom årens lopp dels som arbetsgivare och dels som arbetstagare.Skandaler och oförmåga att sköta personalärenden var dom duktiga på. Deras huvudsakliga uppgift var att djävlas med arbetsgivare och prata skit om dom på fackmöten med dom fackanslutna.Hur dom ska kunna driva pensionsfrågorna för sina medlemmar ser jag som ett skämt.Om man ser vad kommunalare har för månadslöner så ser man kapaciteten hos detta fackförbund.

Kommentera