Finansministern skryter över minskade kostnader för migrationen, men…

INVANDRING. Finansminister Magdalena Andersson (S) är glad för att kostnaderna för migration och integration minskar, se presentation budget 2020.

Åren ovan 2016-2022 kostar alltså 234 miljarder kronor men det är det lilla, vad den totala kostnaden för migrationen är får vi inte veta men det kanske är 234 miljarder per år om vi räknar med socialbidrag, bostadsbidrag, äldreförsörjningsstöd, polisen, domstolsväsendet,kriminalvården, arbetsförmedlingen, skolan, bevakning, kommuner, sjukvården – invandrare förbrukar mer vård än de bidrar med i form av arbetskraft och allt annat. Den förtjänst statsminister Stefan Löfven (S) brukar tala om kommer aldrig att komma…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Finansministern skryter över minskade kostnader för migrationen, men…

 1. En mycket stor del av de som kom 2015 till nu, har inte kommit i arbete, så det är fel att säga att kostnaderna minskar. Snarare minskar ökningstakten. Dessutom minskar chansen för många att över huvud taget hitta jobb och bli självförsörjande. Många konkurrenter om få enkla lågbetalda jobb.
  Kurser/instegsjobb på någon/några timmar i veckan, ska få folket att tro att situationen är bättre än i verkligheten.
  Fake jobb minskar riktiga jobb också, för jobben försvinner från de företag som måste betala allt själva. I många fall är det även ”jobb” som inte efterfrågas på marknaden. Hitte på jobb som inga kunder vill betala för.

 2. Det bör vara högre staplar varje år. Jag tror att man ska ställa staplarna på varandra för varje år. Det är nog kostnadsökningen, som minskar. Ingen vet nog heller vad migrationskostnader består av egentligen.

 3. Kroniska mytomaner som exempelvis alla politiker bara ljuger och det vet alla utanför begåvningsreserven !

 4. Varför inte låta de som betalar skatt, själva välja om de vill betala skatt till invandring? Då kan de som vill skänka allt de äger, för detta ändamål och som inte vill, helt slippa betala.
  Summan av inbetalningarna, avgör sedan hur stor invandring landet ska få.
  Detta är direkt demokrati. Nu har vi politiker som ljuger för oss om det mesta och följer helt sin egen agenda, mot folkviljan. Man ljuger för de vet att det finns inget stöd från folket, för den förda politiken.

 5. Kommunerna låtsas anställer för att dölja försörjningsstödsökningen
  Till de är kvalificerade för A-kassa Då får de sparken.
  Så håller de på år efter år för att sprida ut kostnaden

 6. Löfvéns och övriga regeringsledamöters arvoden borde kopplas till den vinst vi gör på invandringen. Dom får dela på en viss procent på denna vinst. Går invandringen back blir regeringsledamöterna skyldiga staten pengar.

 7. Det som blir en förtjänst är när Stefan Löfven blir utbytt,
  mot någon annan , som i alla fall försöker att strama
  upp kostnaderna för den hutlösa invandringen..

 8. Är ute i Europa igen och kan konstatera ett samband. Ju fler babbar ett land/stad/kvarter har ju högre och taggigare murar/stängsel.
  Kan också erindra mig ett avsnitt av på spåret med en väg från Somalia. Hela vägen kantades av hur 3-4 meter med olika lager av taggtråd åvanpå.
  Nu kommer en fråga till vår blinda statsminister.
  Varför tror du att dom har så mycket murar och taggtråd i Somalia?

  1 Dom tror det ska komma svenskar och stjäla de få ägodelar de har?

  X Dom tror det ska komma utomjordingar och stjäla de få ägodelar de har?

  2 Dom tror det ska komma somalier som har svårt att skilja på andras ägodelar från de ägodela de inte själva har?

  Nå vår blinde statsminister, när tror du vi måste bygga murar?

 9. Hade inte finansministern några vinst staplar att visa?

  Från år 2023 och framåt, då på migrationsområdet. För den måste väl snart komma? Denna regering har ju lovat detta länge.

  Eller är vinsten för henne och staten. Att flytta över de stora kostnaderna på kommunerna?

  ”Under det tredje kvartalet 2019 ökade den kommunala förvaltningen sina skulder med 5 miljarder. Skulderna har ökat med 275 miljarder kronor sedan första kvartalet 2015.”

  https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/finansmarknad/finansrakenskaper/finansrakenskaper-kvartal-och-ar/pong/statistiknyhet/finansrakenskaper-tredje-kvartalet-2019/

  • Om finansministern går och handlar så kan handlaren ta 75 kr för en liter mjölk för hon har ändå ingen aning om pengars värde.

 10. Jag vet att det är ”lågt” av mig men vill ändå erkänna att jag njuter av att se ångest och vanmakt i ”svetsarens” ögon.

  ”Indragen överläpp” tror jag är ett ytterligare tecken på att ”må dåligt”.
  Svårare att säga ”naschistiska rötter” utan salivsprut.

 11. Det enda hennes siffror visa är att staten skjutit över kostnaderna för en oansvarig politik på kommunerna och därmed direkt på skattebetalarna.

  Ett exempel är en Smålandskommun som ökat sin belåningsgrad från 15 Miljoner 2016 till 300 Miljoner kronor 2020 med option att låna ytterligare 40 Miljoner.

 12. Statsbudgetens utgiftssida består av 27 olika utgiftsområden som rymmer flera hundra olika anslag.

  Bara för att allt inte heter ordet” migration betyder det inte att kostnaderna gått ned.

  titta gärna under punkterna ser ni att MASSA utgifter går till nyanlända: kan heta:

  studiestartsstöd

  aktivitetsersättning

  barnpenson/efterlevnadsstöd

  etableringsåtgärder

  hemutrustningsbidrag

  etableringsersättning för nyanlända

  nystartsjobb/stöd

  bidrag till tolkutbildning

  bidrag till folkbildning

  stöd pga av flyktingsituationen

  En väldigt lätt förklaring till vart fan går alla pengarna….Klicka på en ”flik” för att se underkategorier

  https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsbudgetens-utgifter/

 13. Det blir snart olagligt att tala om de kostnader, som migrationspolitiken orsakat.
  MP bossen( och för med hon)sa att vi bryr oss inte om kostnaderna. Man gör också allt för att mörklägga totalkostnaden, vilken blir mycket svårt att överblicka.
  Tänk att vi har sådana muppar som ansvariga ministrar.
  En regering som skiter i priset för den politik de för.
  Är det en lekstuga? De skulle omyndighetsförklaras, när de uttrycker dig så.

 14. Klart den minskar för staten nu när kommunerna tvingats ta över kostnaderna.Alltså att sjuklöverpartierna satt oss i denna situation/experiment med flit är ett helt ofattbart självskadebeteende. Nu är vi som nation i en jäkligt knivig sits, i en begynnande lågkonjunktur dessutom.

Kommentera