Blåste socialbyrån på 6 miljoner äger sju guldsmedsbutiker i Irak

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I våras skrev Hem & Hyra om det misstänkta bostadsrelaterade fusket i Södertälje. En person kom i en Ferrari och sökte försörjningsstöd. Nu har Hem & Hyra följt upp granskningen och gått igenom de 13 polisanmälningar som socialtjänsten gjort under 2019.

Hem & Hyra

I de tretton polisanmälningarna misstänks personer ha lurat till sig mellan 88.000 och 771.000 kronor, totalt lite över sex miljoner kronor. I ett fall misstänks fusket ha pågått i sjutton år.

I polisanmälningarna syns flera olika tillvägagångssätt på misstänkt bidragsfusk. Vanligt är så kallade skenskilsmässor, där gifta par säger att de skilt sig – för att sedan kunna söka bidrag som ensamstående. De hävdar då att de bor inneboende eller i egen lägenhet och behöver pengar till hyran. I flera fall misstänks personerna i själva verket fortsätta bo ihop och lura socialtjänsten på försörjningsstöd.

I flera fall misstänks också personerna både jobba och ha företag trots att de går på bidrag.

Inom kort väntar också rättegång för en kvinna som misstänks för att gått på bidrag samtidigt som hon arbetat. Hon krävs på över en halv miljon av socialtjänsten i Södertälje.

Läs vidare på Hem & Hyra…, där finns flera exempel på bedrägerier.

-Pettersson säger att de människor som gör detta möjligt har ett stort ansvar och tar om När det regnar…

– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

De hånskrattar åt oss…

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Blåste socialbyrån på 6 miljoner äger sju guldsmedsbutiker i Irak

 1. Att komma till socialbyrån i en ferrarii visar ju på ett enormt hån mot det svenska samhället eller att man är totalt urbotad dum.
  Jag gissar på det förstnämnda.. De urbota dumma är de svenskar som tillåter dessa utbetalningar

 2. Priset av fusket betalar våra barn!

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?artikel=7363964

  ”Nära tusen orosanmälningar om barn varje dag
  1:36 min

  Publicerat tisdag 10 december 2019 kl 09.28

  Landets socialtjänster tog förra året emot sammanlagt 331 000 orosanmälningar om barn och unga.

  Det motsvarar närmare 1 000 per dag, visar Socialstyrelsen första kartläggning av antalet orosanmälningar.

  ”Vi kan konstatera en stor ökning av antalet anmälningar de senaste tio åren, vilket bekräftas av kommunerna där man länge sagt att antalet anmälningar har ökat”, säger Olivia Wigzell, Socialstyrelsens generaldirektör, i ett pressmeddelande.

 3. Intressant!
  Jag brukar skriva om ”marmorslotten” i
  Södertäljes norra förorter.
  Jag brukar också skriva om det ”effektiva”
  banksystemet som dessa invällare har,
  ”plastkassen”.

  Uppfödd i Södertälje och med stort kontaktnät,
  bl.a inom skattemyndigheten är detta flera
  tiotal år gamla nyheter för mig.

  Förstå min inställning till gruppen och när dessutom
  ”tre modiga män” ur gruppen rånade och tog livet av
  min pappa så är de inte några idoler för mig.

  • En familj flyttade till ett av slotten.
   En bekant som besökte dem var mäkta imponerad av allt det lyxiga, som inte är för en vanlig taxichaufför förunnat.
   När han åkte på nytt besök en kall februarimånad satt familjen med tjocka jackor på sig och frös.Iskallt i huset.
   Han undrade om elen hade gått sönder på något sätt.
   ”Nej ,vår elräkning är över 11000 per månad.”
   Detta, för 2014. Undrar hur mycket elen kostar i dag i de lyxvillor med två våningar och frågan är VEM tillät dessa byggnader i det vackra Södertälje, husen som inte matchar de övriga svenska röda stugor .
   Korruption!

  • Det sovande folket har smått vaknat men inget blir annorlunda. Undrar hur vi kan gå tillväga för att sätta stopp på eländet?
   Finns det inga metoder, då rösta rätt hjälper inte.
   Svensk befolkning minskar i rasande takt , folket tvingas fly sitt eget land.

 4. Ett resultat av avsaknaden av identitetskontroller av migranterna. Troligen förekommer tusentals liknande bedrägerier.

 5. Förmodligen är det nog bara toppen av isberget. Myndigheternas respektlösa slarv med skattebetalares pengar och övrig urvattning av välfärdsresurser kräver omedelbart stopp, grundliga utredningar och åtgärder. Välfärds försämringar eller skattehöjningar pga. invandring, är hänsynslöst oförskämt och bör vara olagligt.

Kommentera