Det ska va gött o leva, med andras pengar


Från Tino Sanandajis Facebook

Det är kanske surt att tvingas ge Malmö snart 6 miljarder per år i utjämningsbidrag, men vi kan i vart fall glädja oss åt att pengarna används rätt:

”Femdubblade hyror när Malmö stad betalar akutboende till hemlösa. Hyran för en trerumslägenhet kan stiga från 7500 kronor till 45000 kronor när Malmö stad löser situationen för hemlösa. Skattebetalarna står för kostnaden. Slutnotan när kommunen köper akutboende på hotell och i lägenheter: Rekordhöga 161 miljoner kronor i fjor…Vi kan avslöja att Malmö stad genom sina affärer har skapat ett system med stora och snabba vinster för lägenhetsjägare som agerar mellanhänder”

”Rekord: Hotell till hemlösa för 440000 kronor per dygn. Malmö stads kostnader för hotell och liknande dygnsboenden har ökat med 200 procent på tre år. ”Systemet har kantrat”, säger Rikard Vroland, avdelningschef på arbetsmarknads- och socialtjänsten…Hem & Hyra har avslöjat miljonrullningen med skattemedel när Malmö stad köper dygnsboende för hemlösa via mellanhänder”

Medan Malmö prioriterar boende lyxar Södertälje till det ordentligt med sin utjämningsmiljard: ”Kom i Ferrari – sökte socialbidrag.

Personalen på socialtjänsten i Södertälje höll på att tappa hakan. Personen som hade parkerat den röda Ferrarin kom in på socialtjänstens kontor, lade upp nycklarna på disken och lämnade in blanketten där han ansökte om försörjningsstöd. Vid kontroll visade det sig att personen inte ägde bilen men hade tillgång till den och körde den. Även om det inte går att bevisa, så tror Anna Flink, chef för försörjningsstöd, att den ägs av en bilmålvakt. – Vi ser det då och då när vi ställer frågor till de som söker försörjningsstöd. De kör bilar men äger ingenting”

Det ska va gött o leva, med andras pengar.

Tino Sanandaji

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Det ska va gött o leva, med andras pengar

 • Blåste socialbyrån på 6 miljoner äger sju guldsmedsbutiker i Irak | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] I våras skrev Hem & Hyra om det misstänkta bostadsrelaterade fusket i Södertälje. En person kom i en Ferrari och sökte försörjningsstöd. Nu har Hem & Hyra följt upp granskningen och gått igenom de 13 polisanmälningar som […]

  Gilla

 • compulsoryunion

  Rom-son klimatsmart

  Gilla

 • Kungen

  Låt malmö klara sig själva. Som man röstar får man betala. Snart har alla kommuner underskott och då löser det sig själv

  Gilla

 • Bingohalle

  Sen när fick svenska hemlösa bo på hotell? allas lika värde 🙂
  vad för typ av hemlösa menas i artikeln?? är det ziggar eller illegala
  eller feta somaliefamiljer på 7 pers

  Gillad av 2 personer

 • Bibbe

  Ser ofta U-landsfigurer med dyra nya bilar som de knappast kunnat fått på normal väg via 1 persons bidrag utan troligen är det så att många är skrivna i 2-5 olika kommuner med olika alias där man ibland kan hitta 20-30 personer skrivna 1 st lgh eller tom en affärslolakal 🙂
  hensen kan alltså lyft mångdubbla bidrag då ju ingen kontroll göres på dem. Vissa av dessa är tom borta årsvis i sina hemländer och mår gott när
  Nordeakontot fylls på månadsvis 🙂 Att lura svenne är en sport helt enkelt

  Gillad av 1 person

  • Peter Eriksson

   Detta är MYCKET vanligt , när min fru för en del år sedan ännu gick på SFI så hörde hon ofta från ”menaiter att de absolut inte kommit för att arbeta som simpla djur , några skröt också om att de hade butiker i hemlandet som de levde gott på och i Sverige så här en släkting lägenheter som han tar skyhög hyra för från mig-verket och pengarna går hem till familjens och släktens verksamheter så de ska bli större och mäktigare i staden hemma .

   Andra personer som är tydligt klädda efter islams lära pratar knappt med ”otrogna” men det har ändå slunkit ut att de skickar hem så mycket de kan så att de som försvarar deras religion kan köpa det som behövs . . . När t.ex somalier säger så kan man anta att det var al-shabab de syftade på ? !

   Gilla

 • Kent

  Vad ferrariägaren tjänade sina pengar på är väl inte så svårt att räkna ut.

  Gillad av 1 person

 • li br

  Det som är positivt med just nationalism är att folket delar liknade värderingar och kultur och traditioner inom ett land och känner sig hemma med sina medmänniskor i landet. Därför betalar vi skatt för att vi bryr oss om våra pensionärer, för att vi vill kunna få vård men även att grannen får vård om han blir sjuk.

  Tar man bort det som binder samman folket och landet och tar in horder av andra människor som inte vill vara med och delta och bidra på samma villkor så vill nationsfolket inte ge mer.

  Det ligger i våra gener att bry oss om den triben som är våran egen. När vi kunde ta hand om våran familj hade vi möjlighet att bry oss om personerna där vi bor när vi som bor nära varandra har det bra kan vi bry oss om landet. Det har varit en gradvis utveckling som tagit 100 tals år.

  Nu har vi en mega stor grupp som har permanent ”medborgarlönebidrag” som aldrig arbetar. Så var aldrig sverige uppbyggt att vara.

  Gillad av 1 person

 • Ståfräs

  Grattis Malin, regeringen o PK idioter, hur tänker Ni här?

  Gilla

 • ruben

  Det är definitivt inte svensk kultur. Jag växte upp i en annan anda. Vuxna ansvarsfulla skulle se det som värsta skammen att bli försörjda av andra. Jag tror det är en av anledningarna till att Sveriges välfärd blev så stark. Få utnyttjade välfärden utan starka skäl. Beträffande Ferrari-föraren. Blandade dom inte in polis för att undersöka bilägaren för att se att det var en bilmålvakt. Då kan man väl beslagta bilen bara och neka till försörjningsstödet och anklaga bilföraren för försök till bedrägeri. Nu verkar de redan jobba hårt mot fusket i Södertälje men ligger tydligen sjumilasteg efter. Jag hoppas de, som avslöjats med fusk blir återbetalningsskyldiga till minst 100 procent och sedan utvisade på livstid.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: