Påven i Visby har fått sparken


SVENSKA KYRKAN. Domprosten Mats Hermansson ”arbetsbefriades” av Visby domkyrkoförsamling efter att förtroendet för honom var förbrukat, sommaren 2019, rapporterar Sveriges Radio

Mats Hermansson fick sparken efter att ha förbrukat sitt förtroende men enligt överenskommelsen med arbetsgivaren får han behålla sin lön och tjänstebostad fram till den 1 augusti 2020. Därefter får han ytterligare 15 månadslöner som börjar utbetalas som ett avgångsvederlag i september 2020.

Månadslönen på närmare 74.000 kronor ger ett totalt avgångsvederlag på drygt 1,1 miljoner. Totalt rör det sig om 25 månader med ersättning från kyrkan, efter att han ”befriats från arbetet”. Värdet totalt uppåt två miljoner.

-Pettersson konstaterar att det som vanligt är lätt att vara generös med andras pengar och Mats Hermansson passar bättre som kommunist är präst.

Mats Hermansson blev känd på bloggen när han och Svenska kyrkan försökte tysta åsikter de inte gillade med klockringning i Visby.

Opinionsbildaren Thomas Gür bjöd under Almedalsveckan 2018 in till ett så kallat pop-up-seminarium utanför Visby domkyrka under titeln ”9,5 teser om integrationen – så får vi bukt med problemen fram till valet 2038”.

Domprosten, Mats Hermansson, i Visby gillade inte Thomas Gürs föreläsning och bestämde sig för att använda kyrkklockorna till att tysta åsikter han inte gillade. Gür konfronterade domprosten som förklarade sig: ”Jag tyckte att det var fara och färde. Det är då vi ringer i klockorna.”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Påven i Visby har fått sparken

 • Peter Sjöström

  Kristendomen kom hit med Ansgar sägs det . Han kom med två tomma händer förmodar jag . Vad äger kyrkan idag ? Bra jobbat ! Gick ur -73 . Mvh Sjöström

  Gilla

 • messkalle

  I detta ärende ifrågasätter jag inte Sveriges Radios trovärdighet. Deras ”opolitiska” uppdrag passar de som med höger hand inte hälsar på kristna kvinnor. Avskaffa kristendomen är vänsterns agenda. Deras lakej är en prästson.
  Att den högvördige, nu menige, Mats får sparken är en sensation som kräver mer grävande. Är det församlingen som avskedade honom eller är det chefen Anki och Varför?

  Gilla

 • Klas.

  Det var nog mer en belöning.

  Gilla

 • Bajen666

  Trodde i min enfald att girighet var en av dom sju dödssynderna…!

  Gratis bostad och 15 feta månadslöner…minsann.

  Men för adeln i Svenska kyrkan gäller inte såna små petitesser tydligen…jävla rövare är vad dom är och antagligen förblir.

  Gilla

 • ossie

  De som är dumma nog att fortfarande finansiera denna kommunist och islamkyrka kan gott finansiera detta vansinne.

  Gilla

 • Bernt Ekström

  Fan brukar ta´ sina ”lån” tillbaka!

  Gilla

 • Tore

  Färdig ringt för den där byfånen.

  Gilla

  • Maja 2

   Det är nog på grund av klockringningen han får ett så bra avgångsvederlag, ett slags premie .
   Skulle vara intressant att veta varför han fick sparken.

   Gilla

 • rune

  ”Påven i Visby”
  😀 😃 😄 😁 😆 😅 😂 🤣

  Gilla

 • rune

  ”Månadslönen på närmare 74.000 kronor ger ett totalt avgångsvederlag på drygt 1,1 miljoner. Totalt rör det sig om 25 månader med ersättning från kyrkan, efter att han ”befriats från arbetet”. Värdet totalt uppåt två miljoner.”

  Man blir spyfärdig !!!

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: