Stäng

Svenska kyrkan försöker tysta åsikter de inte gillar med klockringning

YTTRANDEFRIHET. ”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

Idag bjöd debattören och opinionsbildaren Thomas Gür in till ett så kallat pop-up-seminarium utanför Visby domkyrka under titeln ”9,5 teser om integrationen – så får vi bukt med problemen fram till valet 2038”.

Domprosten, Mats Hermansson, i Visby gillade inte Thomas Gürs föreläsning och bestämde sig för att använda kyrkklockorna till att tysta åsikter han inte gillade. Gür konfronterade domprosten som förklarade sig: ”Jag tyckte att det var fara och färde. Det är då vi ringer i klockorna.”

Thomas Gür är bland annat kolumnist på Svenska Dagbladets ledarsida och skriver återkommande och kritiskt om invandring och integration. Detta tycks ha varit tillräckligt för att domprost Mats Hermansson skulle störa ut mötet med klockringning.

Från Darkos Twitter

Ni kan se hela Thomas Gürs föreläsning här. Ta er tiden för det är bra grejer han säger. Klockorna drar igång i slutet.

20 reaktioner på “Svenska kyrkan försöker tysta åsikter de inte gillar med klockringning

 1. Jag minns när den danska statsministern Helle Thorning-Schmidt, socialdemokrat, skulle hålla tal på 1 maj 2013. Aktivister med visselpipor saboterade hennes tal. Senare inbjöds 2 representanter för dessa aktivister till dansk TV för att tala om sin aktion. Var gång de började prata blåste programledaren i visselpipan så att man inget hörde av vad de sa. Efter ett antal försök att komma till tals lommade de iväg från studion allt medan programledare ackompanjerade deras sorti och följde dem med kameramannen till TV husets utgång. Helt underbart. Fanns på youtube, hittar den inte längre.
  Man skulle önska att någon satt med visselpipa nästa gång denne domprost skall hålla högmässa!!

 2. Förutsägbart. Det har väl inte undgått någon vad Svenska Kyrkans agenda är och att man inte är någon demokratikramare.

 3. Ska vi tolka detta som att kyrkan i Visby ställer sig på våldtäktsmännens sida?

  -Gur talade visst om att det var fel med straffrabatt för våldtäkter (vålta fyra- straffas för en!) vilket tycks vara det som föranledde den störande klockringningen av domprosten.

  Det var på Gotland man skyddade de fyra som våldtagit en rullstolsbunden kvinna och begärde polisförstärkning när allmänheten demonstrerade missnöje?

  -Som sagt; Ska vi tolka detta som att kyrkan i Visby ställer sig på våldtäktsmännens sida?

 4. Jag tyckte det var fara och färde, han talade ju för helvete sanningen din idiot prost.
  Alla som inte gått ur senska muslimkyrkan bör göra deta omedelbart.
  Inga kristna muslimkramare på våra gator!

 5. Helt underbart tilltag av svenska kyrkan!
  Jag har länge stört mig på den internationella icke-vänsterns (och även i viss mån SDs) tendens till kristendomskramande. Det finns inga bättre eller sämre religioner, bara svagare och starkare! Om inte annat så bevisar de kristna pedofiliskandalerna detta. Om kyrkan blir tillräckligt vänster så kanske icke-vänstern äntligen blir sekulär.
  Dessutom får det kanske tröga människor att till sist gå ur.
  Jag önskar Mats Hermansson allt gott i livet, särskilt god hälsa och ett långt yrkesliv.

  1. Ni som TROR men inte VET något om religion må kalla mig vad som helst, men ingen människa på jorden kan bevisa att vare sig GUD, Jesus,Muhammed eller någon annan religionsfigur någonsin funnits, så jag tror inte på detta. Jag kan lika bra tro på Pippi Långstrump som är en annan sagobok.

   1. Jesus borde ha funnits men historien bättras på och anpassas undan för undan. Sedan kan man även tillbe Messi ( fotboll ) eller den stora guden Mammon.

  2. Jisses, här är det en som missat vad islam står för. Ruggigt att ni inte har mer att komma med i argument än svaga och starka religioner. Jag blir mörkrädd!

 6. Svenska Kyrkan borde anmälas för det beteendet. Sådant här har inte varit sen häxbränningarnas dagar. Då var dom också bidragande orsak till att så många oskyldiga människor brändes till döds. Verkar inte ha lärt sig, bibeln talar klarspråk, angående kyrkan och politiska åsikter. När man använder kyrkan i syfte att störa andras tal för sina egna kommunistiska åsikter, då har tron helt övertagits av dom ogudaktiga, oavsett om man kallar sig för biskop eller präst. Nu vore det på sin plats för Guds sändebud att köra ut månglarna från Templet.

 7. Kyrkan ha i alla tider med väldig få undantag lierad sig med makten.
  Det är dags att sluta ha översände med div. svartrockars tilltag. Vi är ett sekulariserad samhälle.

 8. BB 16 kap. 16 § Den som för oljud på allmän plats eller annars offentligen beter sig på ett sätt som är ägnat att väcka förargelse hos allmänheten, döms för förargelseväckande beteende till penningböter.

  Jag TROR att det lyder under allmänt åtal.

 9. Pga detta har jag gott ur kyrkan. Kyrkan ska inte syssla med politik, kyrkan ska syssla med religion.

 10. Vilken fascistpräst! Helt uppfylld av hat och ondska tycks han vara.
  Antagligen gillar han inte människor av utländsk härkomst.
  Undrar vad han kommer ställa till med på lördag när Jimmie skall tala?
  Kanske bäst att uppmana SÄPO att hålla ett vakande öga på honom och ev. bryta strömmen till Domkyrkan under Jimmies tal.

 11. Fan så skönt att man gick ur detta svenskfientliga haveri för 14 år sen.
  I övrigt borde detta vara olagligt.

  1. Det är olagligt, men den Svenska kyrka står över Svensk lag precis som all annan religion vekar det.

 12. Apropå att tysta människor i Sverige……………

  Vad händer i Sverige? Sanningen har blivit ett brott.

  Tandhygienist Bernt Herlitz förlorade domen i Arbetsdomstolen.

  Nina Drakfors möter tandhygienist Bernt Herlitz på Gotland den 4 Juli 2018 när han får ta emot den orättvisa domen i Arbetsdomstolen.

  Bernt Herlitz blivit av med sitt jobb inom Region Gotland efter att med rätta ha ifrågasatt vissa ensamkommande barns ålder baserat på deras tandutveckling.

  Inte heller denna gång gav facket stöd i kampen för att behålla jobbet.

  Kampen för att behålla jobbet har pågått i två år. Bernt berättar att han till och med var på väg att ta sitt liv under denna tid.

  Bernt tackar alla människor som har uppmuntrat och stött med pengar.

  För dig som vill stödja Bernt Herlitz, som ska betala närmare en halv miljon i rättegångskostnader, går det bra att donera till Swish 0768-226122.

  För ytterligare info besök hans hemsida berntherlitz.com

  1. Visselblåsare skulle skyddas, jo pyttsan. Ord som ynkligt felaktigt och katastrofalt räcker inte till.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: