Stäng

Irans dummaste man dödades av Trump

MELLANÖSTERN. En dag kommer kanske en gata i Teheran att uppkallas efter USA:s president Donald Trump, resonerar den Pulitzerprisvinnande kolumnisten Thomas L Friedman en opinionstext i New York Times.

Donald Trump Foto Gerd Altman, Pixabay

Anledningen, enligt Friedman, är att Trump nyligen beordrade attacken mot ”den dummaste mannen i Iran och den mest överskattade strategen” i hela Mellanöstern: generalen Qassem Soleimani.

Friedman nämner fler skäl som belägg för sitt påstående, bland annat hur Iran kunde sjabbla bort den för landet gynnsamma överenskommelsen med USA och EU 2015 och den upptrappade retoriken mot Israel.

-Pettersson tycker det är intressant att The New York Times, en av världens mest ansedda tidningar med USA:s mest besökta webbsida som har 30 miljoner unika besökare per månad inte tycker som den allvetande svenska pressen.

Soleimani, för och efter sin död

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

7 reaktioner på “Irans dummaste man dödades av Trump

 1. Varför kallar man generalen ” Irans dummaste man” då? Och låg USA i krig med Iran? Om inte hur bra är det att mörda en av Irans högste statsmän?
  Är det bara jag som tycker att det inte hederligt och inte värdigt?
  Samt att den generalen stred mot ISIS… Själv, tillsammans med soldaterna… inte dömde sig i säkerhet på något kontor… Jag är inte så bra i utrikespolitik men ofrivilligt respekt känner jag till den mannen…
  Vila i frid …

  1. Hur kan du respektera en person som styrde mesta av terrorn i mellanöstern och i världen?
   Iran och Soleimani skänkte miljarder och åter miljarder dollar till olika terror organisationen, han var med på 70-talet och islamiserade Iran.
   Hanns säkerhetsgrupp ligger bakom dödande av över tusen demonstranter de senaste två-tre månaderna i Iran.

   https://nypost.com/2020/01/04/inside-the-twisted-terrible-reign-of-iranian-general-qassem-soleimani/
   https://www.timesofisrael.com/1500-people-said-killed-by-iranian-security-forces-in-protests/
   https://aawsat.com/english/home/article/1972626/iran-remains-top-state-sponsor-terrorism-says-us-state-department

 2. Har tappat förtroendet totalt för USAs styrande och massmedia. De är styrda av globalister med långa näsor som är bra på affärer.

 3. Hmmm… Trump hyllad NYT? Måste sätta griller i huvudet på honom. Om han så utrotade världssvälten och skapade oändlig fred skulle ingen rejält vänsterbliven hylla honom. Måste ligga andra faktorer bakom.

 4. Vad ska man då säga om dom flera hundra tusen som demonstrerade mot attacken i teheran.
  Dessa folk förstår bara våld och hat.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: