Är Svenska Kyrkans ärkebiskop en ambassadör för islam?

KYRKAN. Svenska kyrkan är en öppen folkkyrka som styrs av folkvalda kyrkopolitiker tillsammans med biskopar, präster och diakoner. Därför tycker jag man ska tänka sig för två gånger innan man lämnar kyrkan, gör man det lämnar man också sitt inflytande. 

Några hundra meter från denna kyrka bor Pettersson och den oäkta hustrun…

Främsta företrädare för kyrkan är ärkebiskopen, som nu är Antje Jackelén. På julafton publicerade Expressen en krönika av Antje Jackelén.

Jackelén tar upp det manliga väldet, patriarkatet och lyckas med konststycket att skriva om att miljoner flickor lever under förtryck och utsätts för hot, våld och övergrepp – bara för att de är flickor. Fler än 30.000 flickor gifts bort, varje dag. Flickor och kvinnor ses i många kulturer som egendom. När en kvinna eller flicka gifts bort är det något som män betalar för eller får betalt för. Då har en man rätten att bestämma över henne. Han äger henne.

Det lyckas ärkebiskopen med utan att nämna var merparten av detta förtryck och denna destruktiva manlighet kommer ifrån, helt utan att låtsas om att hon själv bidrar till ett nytt, aggressivt patriarkats framväxt i Sverige, det patriarkat som grundar sig i islams doktrin om världsherravälde och utplåning av alla “otrogna”.

Hur det kommer sig att Svenska kyrkan säger sig vilja stötta förtryckta flickor i andra länder och samtidigt vara blind för det vidriga förtryck av flickor, kvinnor, sexuella minoriteter, kristna och judar som sker i Sverige, mitt framför ärkebiskopens näsa? Att det finns en risk att kristna kyrkor ska förvandlas till moskéer är en annan realitet som Antje Jackelén verkar strunta i.

Ärkebiskop Antje Jackelén verkar helt missa att det finns något som heter islam i världen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Är Svenska Kyrkans ärkebiskop en ambassadör för islam?

  1. Har vi en ärkebiskop (kvinna dessutom!!!) med ett muslimskt valspråk kan jag inte bedöma läget på annat sätt än att hon är troende muslim…
    Att valspråket valts för att tilltala ev muslimer att ansluta sig till Sv Kyrkan anser jag vara uteslutet!

  2. Den där, Jackelen är väl muslim i grunden?

    F.ö. kan jag inte gå in i svenska kyrkan igen för då måste jag döpas!
    Jag är inte beredd att ljuga om att jag tror på något som inte finns.
    Jag läste hela konfirmationskursen för att få kunskap –
    – men det fanns inga fakta att få så jag konfirmerade mig inte –
    – gick ur kyrkan i stället!

    Att tro är att inte veta.
    Att inte veta är okunskap
    Om tro kan vara en övertygelse så vill jag tro att jag är
    flygkapten: Är det någon som vill flyga med mig?

    – jaså inte! Det är väl ändå ingen som tror på riktigt
    på något som inte finns?

  3. Separationen mellan stat och kyrka och den massiva förmögenhetsöverföringen därefter anser jag vilar på olaglig grund. Det satt många riksdagsmän som berikade en organisation där de själva var medlemmar. Det kallas jäv och regler på alla nivåer föreskriver att man förklarar sig jävig och avstår ifrån att rösta.

    Sedan anser jag att förändring av all gemensam egendom ska föregås av efterhörande av befolkningens åsikter.

  4. Alla som blir Svenska medborgare blir automatiskt medlemmar i svenska kyrkan .
    Därför måste svenska kyrkan gulla med Islamister för att inte tappa dom sista medlemmarna .

    • Det är inga som automatiskt blir medlemmar i Svenska Kyrkan.
      Sedan 1996 blir man medlem genom eller – om önskas – ”i avvaktan” på dop i Svenska kyrkan. Tidigare blev barn vars föräldrar var medlemmar automatiskt medlemmar. Medlemskapet hävs genom anmälan till kyrkoherden i ens församling. Vårdnadshavare kan även häva medlemskap för minderåriga. För minderåriga över tolv krävs personens godkännande.

  5. Katerina Janouch förtjänar en guldmedalj med sitt klarsynta sätt att rapportera om allt som sker.
    Skrev till ärkebiskopen och fick ett väldigt spydigt svar av honom via sekreteraren gällande SD 2010.

    Ӏr Muhammed lika bra som Jesus?
    Före valet fick Antje Jackelén svara på frågor om sin kristna tro och hur hon vill styra kyrkan. Då lät det så här:
    -Ger Jesus en sannare bild av Gud än Muhammed?
    -Det är självklart för mig att kristna, muslimer och judar tillber samma gud, svarade Antje Jackelén då.

    Det här svaret har retat upp en del inom Svenska kyrkan. En av kritikerna är den kristna journalisten Elisabeth Sandlund:
    -Självklart är Jesus den enda vägen till Gud. Det står ju i Bibeln, säger hon. ”

    Verkar som även den svenska kyrkan skall bort till fördel för moskéer. Jag säger bara bättre fly än illa fäkta mot de onda krafterna.

  6. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Vårt inflytande som väljare vid kyrkovalen är mycket mindre än vad vi har i de allmänna valen, och där har vi inte mycket att säga till om, läs SD’s andel av väljarna och dess del av makten.

    • Så mycket kan jag säga att när jag röstade på Oscars kyrkan i Stockholm fick jag och en ung man utskällning av prällen när han hörde att vi gav våra röster till SD!

  7. Svenska kyrka säljer kyrkor som de inte äger.
    De var folket i byn som samlades och byggde sin kyrka för egna pengar.
    Svenska folket äger sin kyrka.
    Svenska kyrkan bidrog inte med något.

    • grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
      gamgubben skriver:

      Det var det grövsta på länge jag sett, en ohygglig generalisering, det finns minst lika många vettlösa män som kvinnor. Hoppas innerligt Tore att du inte tillhör de vettlösa.

      • ”Där feminister ” glömde Tore att skriva .Jag är benägen att stryka under det Tore skriver, för man måste läsa mellan raderna också.
        Såna här skandaler sker inte i andra länder där också feminister har makt. Bara i Sverige.

  8. Ärkebiskopen gör uttalanden som tydligt visar att hon är helt fel person på det jobbet. Tur att man inte är med och betalar vansinnet. Gick ur kyrkan 1986 så man har väl sparat drygt hundratusen på det. 😄😄

  9. ”Är Svenska Kyrkans ärkebiskop en ambassadör för islam?”

    Ja så är det, jag tycker även dom Svenskar som fortfarande är medlemmar i denna sekt kan och bör ses som ambassadörer för islam och en sorts medlöpare.

KommenteraAvbryt svar