Folkrepubliken Kina 70 år

GOTT OCH BLANDAT. Den 1 oktober 1949 utropade Mao från podiet på Himmelska fridens torg att Folkrepubliken Kina bildats. 70 år senare förklarar president Xi Jinping att ingen kan stå emot landets fortsatta framsteg.

Om Kina kan man tycka vad man vill men filmen nedan är lite imponerande.

-Pettersson undrar hur många timmar de övade?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

6 thoughts on “Folkrepubliken Kina 70 år

  1. Lyssnade på P1 idag där det var en kvinna som gjorde nån slags dokumentär om Kina. Började småfnissa lite när hon började ”sjungöversätta” Kinas nationalsång.

  2. Jag har sett massa dokumentärer och lyssnar på poddar och fått en helt ny ”kina bild” än den hemska svenska bilden av Kina.

    Kina erkänner officiellt att landet är en multietnisk ENHETLIG stat och erkänner 56 olika nationaliteter. 56 olika etniska grupper och folkslag som nummer ett är kinesiska och nummer två jag ni får utöva era traditioner inom landets lagar. Kina vänder inte olika grupper mot varandra utan ser hellre olika etniciteter som en del av kina. Ingen är bättre eller sämre utan alla är kineser.

    Kina låter sitt folk studera utomlands – åka på semester utomlands – låter internationella företag etablera sig i kina -kina har samarbete med andra länder. Kina är en modern form av kommunistisk bland ekonomi. Andra människor från andra länder kan åka till kina på semester – studera och jobba.

    Kina är inte stängt som sovjet eller nordkorea är/var.

    Folk i kina har fått det så grymt mycket bättre både ekonomiskt och välfärden har ökat för de allra flesta i kina. När människor blir intervjuade känner de flesta kineser inte alls igen sig i bilden av att leva förtrycka i en diktatur. De känner sig fria. De kan studera vad de vill – flytta vart de vill – jobba med vad de vill. De kan resa vart de vill. De ser en stor skillnad mellan standarden i landet på sin generation och sina föräldrars generation. Idag finns sjukvård och mediciner i kina.

    Kina har varit utsatta för massor av terrordåd av muslimer och sverige skriver aldrig om detta. Det har verkligen varit fruktansvärda terrordåd. Sök valfri källa och läs om dessa dåd. Kina har bett FN om hjälp och det blev inte bättre på något sätt med all terror. Tillslut tröttnade Kina och skapade avprogramerings läger för radikala muslimer som mördat 1000 tals kineser i olika hemska terrordåd. Nu är sverige upprörda över att muslimer bor i läger. Ja men vad ska ett land göra när befolkningen och polisen och myndighetspersonal blir sprängda – knivhuggna – gång efter gång ???

    Jag tycker inte illa om kina eller att kina är värre än något annat land. Jag tror att de gör så gott de kan idag och här och nu. Kina är inte emot väst världen. Kina är inte våra största ”fiender”. Sverige ska sluta bråka med Kina. Bättre att samarbeta än skaffa fiender.

  3. Tycker att Kina ska uppmana Sverige att sluta tillåta omfattande valfusk genom importkriminella Islamisters många falska identiteter!
    Även uppmana Sverige att släppa politiska fångar som av empati med brottsoffer valt att prata sanning om importkriminella gärningsmän!
    Även uppmana Sverige att sluta förtrycka fattiga skötsamma människor för att istället med stulna pengar hålla islamistiska diktaturer under armarna.
    Tror även att många skulle jubla om Kinas Armé kunde befria Sverige från den sjukligt korrupta lögnaktiga PK-cancern och deras omgullade importkriminella rasistapor?

KommenteraAvbryt svar