Att skjuta budbäraren

BROTTSLIGHET. Häromdagen publicerades en rapport om att Brottsförebyggande rådet vinklar och ändrar i forskningsresultaten efter politiska påtryckningar.

Steget Efter

Nu plockar de utpekade fram desinformatörerna för att neka till att de desinformerat och påstår att studien är av mycket diskutabel kvalité.

Det är inte direkt de mest trovärdiga gänget som uppträder och försvarar sig själva.

  • Morgan Johansson (S) ansvarig justitieminister från 2014 och fortfarande.
  • Beatrice Ask (M) ansvarig justitieminister 2006-2014.
  • Jerzy Sarnecki, sedan 1977 i 42 år, inblandat i och tidvis chef för Brås forskning- och utredningsverksamhet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Att skjuta budbäraren

    • Vid debatt i riksdagen mellan Morgan Johansson (S) från Höganäs och Richard Jomshof (SD) om massinvandringen till Sverige så säger Jomshof efter uppräkning av ett antal invandrarbrott bl a följande:

      ”… misstänkt gruppvåldtäkt i Stockholm. Ett litet urval som tydligt visar vad den politik som Morgan Johansson företräder har lett till” … varpå Morgan Johansson mumlar/viskar: ”… för mig spelar det ingen roll” vilket hörs svagt vid tidskod c:a 17:56.

      YouTube-videon publicerades den 24 okt. 2019

      [youtube https://www.youtube.com/watch?v=Q0IHXaTbrDI&w=560&h=315%5D

      Tror knappast Höganäsborna kan känna sig stolta över minister Morgan.

  1. Nä, nu får ni verkligen ge er, det är väl ändå ingen som tror att dessa tre”seriösa” personer skulle försöka att fiffla med information eller ljuga för att undanhålla sanningar om tillståndet i nationen !?
    Obs! Ironi på hög nivå !

  2. Jag avskyr magdalenaandersson av hela mitt hjärta. Som hon sviker dem som arbetat i hela sina liv och nu sitter gamla på hemmen. Det är skamligt över allt jordiskt. Må M.A. brinna i helvetet i 500 år.

  3. 2018 fick 828 personer sjukhusvård efter knivangrepp jämfört med 148 skottskadade, visar siffror från Socialstyrelsens patientregister.

    Fler personer vårdas för skottskador. 2018: 148 personer . Det är en ökning med 26 personer jämfört med 2017. Och mer än en dubblering jämför med 2012.

    2011-2017 dödades 267 personer med kniv och 190 personer med skjutvapen. 2017 vägde det dock nästan jämnt – 42 dog av knivvåld och 40 av skjutvapen.

    Läs skillnad på dödligt våld och ”skador”.

    Kollar man i patient register över sökt sjukvård istället för BRÅ så visar sig en helt annan bild än att alla brott går ned hela tiden…..

  4. I flera år ca 2001 och framåt visade BRÅ och Interpol helt olika siffror på ”Antal Mord per 100 000 invånare” för Sverige!
    Interpols data visade redan då att Sverige låg ett steg över Norge, Danmark och Finland!
    Jag tyckte det var märkligt o mailade lite med BRÅ och frågade?
    Förklaringen var att det som rubricerades i andra länder som mord kallades helt andra saker av BRÅ!
    Vid ett telefonsamtal sa tjänstemannen på BRÅ att syftet var att det skulle se lite bättre ut!
    Då var det ingen stor fråga, men han skulle säkert inte bekräftat det officiellt…
    Bara att se på hur benägna Svenska Domstolar är att gå på även de mest långsökta bortförklaringarna.
    Typ ”Bara råkade trycka avtryckaren längre än jag tänkt” ”Ren olycka”…
    Fängelserna sprängs snart, så likhet inför lagen skulle exponera problemet ännu mer o blotta varför grov importerad kriminalitet i det närmaste exploderat i just Sverige!
    Ett paradis för importkriminella och ett helvete för fattiga arbetsamma lockar just kriminella!
    Helt självklart ett Facit på att bidragsfuskande importerade yrkeskriminella behandlas i alla instanser som ”Herrefolk” ungefär som SS-männen i Polen 1943!
    Ljugandet är lika ingrott hos PK-cancern som det en gång var i Sovjetunion och dess satellit-stater!
    Desto grövre lögner och demonisering av kritiker med fängelsestraff för påhittade brott typ HMF, desto mer löneökning och karriär från likasinnade högre chefer!
    De förstår inte att folket hatar dem och kan göra uppror!
    De tror nog att de importkriminella rasistaporna ska ”känna tacksamhet” o försvara dem…
    Ha ha…

  5. Svenska politiker och chefer för ämbetsverk, har lyckats klubba igenom att helt slippa ansvar för sina beslut.
    Lätt att vara efterklok….
    Den såg vi inte komma….
    Samtidigt har de fått ekonomisk trygghet, ifall de faller bort, fuskar eller blivit omöjliga på jobbet.
    Vilken annan grupp har dessa förmåner?

  6. Idag försöker Magdalena Andersson åter att göra den åldrande Befolkningen ansvariga för kommunernas dåliga ekonomi???
    Det är en jävla oförskämdhet att denna överbetalda figur
    försöker att smeta skulden på dem som arbetat och gjort rätt för sig genom livet, men att inte lotsas om att den absolut största kostnaderna står dom importer som hon själva varit med om att ta hit, dessutom utan att fråga befolkningen om dom vill ha Europas mest generösa villkor för invandrare på skattesedeln, och för att inte tala om mängden?

    • Precis som politikerna konsekvent började säga utmaning i ställer för problem så har man lyckats utmönstra alla problem i landet.

      Nu talar alla om åldrande befolkning och många barn utan att våga säga vilka det är. Så kommer man att indoktrinera väljarna att det är den tidigare redovisade ålderspyramiden som plötsligt blivit svajig under de senaste 4-5 åren.

    • Märkligt sammanträffande att kostnaderna för pensionärerna i dagens läge plötsligt påstås ha stigit till mycket höga nivåer enligt finansminister Magdalena Andersson (S) exakt samtidigt som regeringen nu efter c:a två (2) år vältrat över statens ”lilla kostnadspuckel” för flyktingar på kommunerna.

      Johan Westerholm, Ledarsidorna förutsåg de kommande ekonomiska problemen för hela Sverige och skrev om ”Den lilla puckeln” redan den 27 Aug 2016.

      Läs gärna hela det insiktsfulla inlägget på:

      http://ledarsidorna.se/2016/08/den-lilla-puckeln/

      Den 26 augusti 2016 såg Magdalena Andersson ljust på den svenska ekonomin då hon sa:

      ”De (= ”flyktingarna”), som kom hösten 2015 är ju bara en liten kostnadspuckel, men eftersom regeringen har lagt om politiken har kostnaderna i jämförelse med i våras minskat med 100 miljarder.

      Men det ska tilläggas att det inte var ekonomiska orsaker som gjorde att vi la om politiken, utan det var rent praktiskt väldigt svårt att skaffa tak över huvudet för så många människor”.

      Läs mer om detta på länken nedan:

      http://www.svt.se/nyheter/inrikes/magdalena-andersson-ser-ljust-pa-den-svenska-ekonomin

      Ska Magdalena Anderssons nya uttalande att kostnaderna för pensionärerna är huvudorsaken till kostnadskrisen för kommunerna runt om i landet. Bestod då gruppen ”migranter” till huvuddelen av pensionsmässiga personer som invandrat de senaste 4 -5 åren.

      Om så inte är fallet så förstår man varför de aggressiva ligisterna som attackerade Joakim Lamotte i Kronogården, Trollhättan var maskerade. De ville helt enkelt dölja att de INTE var några invandrade pensionärer.

  7. De insåg att de hade fel, jävligt fel med sin naiva syn på invandringen. Men istället för att säga det, så målar de in sig i ett hörn av ännu mera lögner, de värsta är att de är så vana att ljuga att de ser inte vet skillnaden mellan lögn och sanning. De är alla vana att vända och vrida på siffror och diagram till sin fördel, men nu står de med rumpan bar och hela Sverige undrar va de har sysslat med. Finns ingen som kommer att tro på dessa tomtar mer, hade haft en uns av självkritik så hade de avgått för länge sedan, hade de haft lite civil kurage i kroppen så hade de inte tagit jobben som de besitter.

    • Har ni tänkt på det att det är alltid de gamla som är orsaken till det dåliga tillståndet i kommunerna och i statens finanser?
      Det är så jävla fult och skamligt av de ansvariga att alltid komma dragande med detta.
      Allt handlar ju om den oansvariga invandringspolitiken som orsakat den usla ekonomin.

KommenteraAvbryt svar