Regeringen vill begränsa yttrandefriheter för oliktänkande och ”rasister”


DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Detta är inte tider att vara naiv. Vi har sett förut vad som kan hända när gränser förskjuts för vad som går att säga. Sett hur samhällen förändrats i grunden, skriver ministrarna Åsa Lindhagen (MP) och Amanda Lind (MP) på internationella dagen för mänskliga rättigheter i en debattartikel i gårdagens Expressen

Demokratiminister Amanda Lind samt Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation är inte blyga, de, alltså regeringen har tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska se över om rasistiska organisationer bör förbjudas och de krafter som vill göra skillnad på människor.

-Pettersson bli beklämd, två ministrar i ett demokratiskt land vill förbjuda yttrandefrihet för de människor som inte håller med dem, ”vi får aldrig vackla när det gäller mänskliga rättigheter och alla människors lika värde”, säger ministrarna samtidigt som de just vill göra skillnad på människor på grund av deras åsikter…

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind, mp, till vänster och jämställdhetsminister Åsa Lindhagen till höger. Bilderna från Wikipedia.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


30 responses to “Regeringen vill begränsa yttrandefriheter för oliktänkande och ”rasister”

 • Ragnar Wesy

  Börja med att förbjuda islam och alla dess avarter! Där finns varken demokrati eller jämställdhet.

  Gilla

 • Peter Lindström

  Yttrandefrihet är till för att skydda dom som säger det du INTE vill höra.
  Yttrandefrihet finns bara till 0 eller 100 proc
  ent.
  Vad ska man kalla personer som säger sig värna om demokratin gör det med odemokratiska metoder?
  Det är diktatorer med ändelse som slutar på
  Någon – ism
  Demokrati är överlägset det svåraste statsskicket det kräver att man accepterar andras åsikter hur konstiga man än tycker att dom är och att man även visar respekt mot andra.
  Dessa damer är varken demokrati anhängare eller visar någon respekt för andra åsikter och platsar därför in i någon av – ismerna

  Gilla

 • Göran

  Före kollapsen i DDR planerade PK-cancerns motsvarigheter där att fängsla 30 – 50 000 oliktänkande!
  Sen vet vi vad som hände!
  Undrar om SÄPO fått order att skjuta in i folkmassorna som stormar Regeringsbyggnaden när de ogiltigförklarat det första valet utan möjlighet till omfattande valfusk?

  Gilla

 • rustibus46

  Det går fort nu. Makten visar sina muskler.
  De som betalar kalaset vill ha förändringar.
  Försöket att tysta svenskarna fortsätter.
  Arma land.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Partiet har farit fram med osanning hela tiden, det började med sälarna. Sen säger dom att dom heter MiljöPartiet, men MP är egentligen en förkortning av MentalPatienter ?

  Det är bara att titta vilka krav dom har hela tiden, finns inte en normal människa som ens kan fundera på att ställa sådana krav av andra

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det var likadant i det forna DDR, i dagens nya DDR Sverige är det naturligtvis inte annorlunda vad beträffar censur, PK-styrd media och poliskår !
  Demokratin och kristendomen är död i Folkhemmet nu stundar andra tider tack vare ett vidrigt HYCKLERI och ett mångkulturellt LANDSFÖRRÄDERI.

  Gilla

 • Varjager

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Sveriges egna stasi politiker.

  Gilla

 • Nosferatu

  Efter nästa val vill ingen ha med Mp i en regering och då kan de stå vid sidan om och lägga vilka idiotiska förslag som helst.

  Gilla

  • grunehetgrot

   Efter nästa val säger du, jag tror att nu när sossarna förlorar så många medlemmar så kommer en lag om att det är förbjudet med val i diktaturen Sverige så det blir nog inga fler val i detta land tyvärr.

   Gilla

   • Stadshuset i Minsk

    Det är osannolikt att valen kommer att avskaffas.

    Hotet mot demokratin utgörs inte av mörka krafter som vill avskaffa valen. Hotet mot demokratin utgörs istället av mörka krafter som vill begränsa väljarnas valmöjligheter vid valen. Miljöpartiets företrädare Åsa Lindhagen och Amanda Lind är exempel på sådana farliga krafter.

    Gilla

 • Bengtis

  Om Löfven vill avsluta sin s. k. karriär på ett någorlunda värdigt vis, så ska han utesluta allt samarbete med MP imorgon dag! Och sedan erkänna att det var ett stort misstag att låta dessa extremister få mandat!! Och därefter meddela att han avgår med omedelbar verkan!

  Gilla

 • Billy Boy

  Kommentar till raden i startinlägget ovan som lyder:

  ”Vi har sett förut vad som kan hända när gränser förskjuts för vad som går att säga”

  Karl-Petter Thorwaldsson (LO) säger: Vi har alldeles för länge pratat om Sverigedemokraternas rötter i nazismen. Det lyssnar inte våra medlemmar på.

  Nu kommenterar LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson SCB:s senaste partisympatiundersökning som visar att fler än var fjärde LO-medlem sympatiserar med SD. (Publicerad 2019-12-11)

  Läs mer, se och lyssna till SVTPlay-videon på länken nedan:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/thorwaldsson-vi-har-pratat-for-mycket-om-sd-s-rotter

  Nu kommer Stefan Löfven (S) att möta mycket stora problem i kommande debatter mm eftersom ”Sverigedemokraternas rötter i nazismen” är den enda inövade frasen han lärt sig repetera i c:a 6 – 7 års tid utan några som helst framgångar för (S).

  Framgångarna har däremot blivit desto större för partiledaren Jimmie Åkesson & hela SD-partiet.

  Gilla

 • Regeringen vill begränsa yttrandefriheter för oliktänkande och “rasister” — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Regeringen vill begränsa yttrandefriheter för oliktänkande och “rasister” — Petterssons gö… […]

  Gilla

 • Stenbock

  I DDR var en genomgående paroll på banderoller,och vid deras parader följande:
  ”Partiet har alltid rätt” !
  Tror fortfarande de styrande idioterna i Abzurdien har kommit över någon gammal partibok,från Honeckers land.

  Gilla

 • Ingen särskild

  Och i en handvändning har de förbjudit sitt favorithatparti att existera.
  För de är väl rasister? Vem avgör vad som är rasistiskt? De har ju själva tolkningsföreträde av definitionen.

  Gilla

 • kent

  Fruktansvärt farliga entiteter, det är exakt samma typer som till slut tar massorna till slakt.

  vänsterslibbhbtqXpedogreta med Soros och andra globalister som finansiärer.

  Det går fort nu..

  Gillad av 1 person

 • Stadshuset i Minsk

  Omformulering av Åsa Lindhagens och Amanda Linds budskap: Demokrati är farligt, och bör avskaffas.

  Citat från Åsa Lindhagen och Amanda Lind:
  Därtill har en parlamentarisk kommitté tillsatts som ska se över om rasistiska organisationer bör förbjudas.

  – Demokrati innebär att väljarna har makten att rösta för en förändring. Detta inkluderar möjligheten att rösta på ideologier som makthavarna tycker illa om. Ifall vissa partier förbjuds, så innebär det att demokratin avskaffas. Ifall väljarna enbart kan välja mellan partier som makthavarna har godkänt, så råder icke demokrati.

  Demokrati innebär vissa faror. Det ligger i demokratins natur, och kan inte undvikas med mindre än att demokratin avskaffas. En fara med demokratin är att demokratin ger väljarna makten att rösta bort demokratin. Väljare som vill avskaffa demokratin, kan uttrycka detta genom att lägga Miljöpartiets valsedel i valurnan.

  Gilla

 • ossie

  Har man inte de rätta och korrekta åsikterna så är yttrande och åsiktsfriheten redan avskaffad.

  Gilla

 • Kungen

  Det mest vettiga vore att helt förbjuda mp. Tänk vad mycket skit och idiotiska förslag vi skulle slippa helt plötsligt. Att ett parti som hela tiden balanserar på spärren får sånt otroligt stort inflytande. Det visar tydligt hur långt vansinnet gått i Sverige

  Gillad av 1 person

 • T

  Säga vad man vill om Miljöparasiterna, som är duktiga på att plocka fram ministrar som är ännu mera korkade än den förutvarande som man trodde var den dummaste,, det måste finnas ett oändligt djup.

  Och tidigare idag så gaggade den sömniga Ygeman om att samköra
  alla departements dataregister?, Ja det blir ju lättare då när man ska överlämna alla uppgifter till Globallisterna?

  Gillad av 1 person

 • Stadshuset i Minsk

  Citat från Åsa Lindhagen och Amanda Lind:
  De som utsätts för hatet riskerar att tystna. I förlängningen är det ett allvarligt hot mot vår demokrati när människor skräms till tystnad.

  – Det finns individer känner sig tvingade att vara tysta. För att åtgärda detta, vill politikerna införa lagar som tvingar folk att vara tysta.

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Men det är ju helt fantastiskt…Man skall alltså slå vakt om Yttrandefriheten genom att kraftigt begränsa Yttrandefriheten !

  Gillad av 1 person

 • Robert N.

  Veganerna flyttar fram positionerna…..

  Gilla

 • MrR

  Jag håller faktiskt med till fullo det är skrämmande hur Kommunismen och Globalismen tar mer och mer plats i samhällen värden över och systematiskt försöker att strypa yttrandefriheten !

  Gilla

  • grunehetgrot

   Jag blir mer och mer övertygad om att det inte finns en enda politiker i världen som är värd namnet.
   Politiker i hela världen använder sitt inflytande till att hota och hata sina civila medborgare till döds.

   Gilla

 • Gringo

  Värdegrund för dem är att vi inte delar deras åsikt. Yttrandefrihet betyder att man kan ha olika åsikter och diskutera detta utan att bli kallad rasist. Allas lika värde ett riktigt sjuk värdering, klart det är skillnad på människors värde, ingen ska inbilla mig att en våldtäktsman tillika mördare är lika mycket värd som en läkare eller någon annan som vill samhället väl.

  Gilla

  • Stadshuset i Minsk

   Jag instämmer i att anklagelser om rasism har missbrukats i nutidens samhälle. Men detta bör inte åtgärdas genom att man förbjuder rasist-anklagelser, eftersom det skulle inkräkta på yttrandefriheten.

   Yttrandefriheten kan vara obekväm. Och yttrandefriheten måste få vara obekväm. Annars är yttrandefriheten värdelös.

   Gilla

  • grunehetgrot

   Begreppet ” Allas lika värde” är det värsta jag har hört.
   Den Svenska regeringen har valt ut några högs kriminella till att få allt gratis i Sverige. Men de andra 25 miljoner flyktingarna på jorden har inte samma värde så dom kan gärna dö svältdöden.
   Nej om Sverige skall leva upp till vad dom påstår så måste dom ta hit alla andra flyktingar på jorden också.
   Tänk er att vi ökar vårt innevånarantal med 25 miljoner NYA ANALFABETER SOM ARBETSVÄGRAR.DET VORE VÄL BRA ?????

   Gilla

 • blabaris

  ”vi får aldrig vackla när det gäller mänskliga rättigheter och alla människors lika värde”,

  Mjea……

  Är ALLA verkligen lika mycket värda i sverige?

  Hur slumpar det sig att äldre – sjuka – handikappade får det sämre överallt?

  Hur kommer det sig att judar fått flytta från malmö?

  Allt är en STOR fråga i Sverige…..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: