HBTQ-gänget i kyrkan får backa och plocka ned tavla med bögar och flator


SVENSKA KYRKAN. Tavlan ”Paradiset” plockas ner från sin plats i Sankt Pauli kyrka i Malmö efter de senaste dagarnas debatt om hur ormen i Edens trädgård porträtteras. I ett pressmeddelande skriver kyrkoherden Per Svensson att tavlan väcker obesvarade frågor och att den därför ska få en annan slutgiltig placering än i själva kyrkorummet.

Paradiset. Bild Svenska kyrkan

Det är inte avbildningen av hbtq-personer som ligger bakom beslutet, understryker kyrkoherden.

”Men att det finns en orm, vilket av tradition står för ondska, och att den dessutom övergår i en transperson gör att en tolkning kan bli att en transperson är ond eller djävulen”, står det i pressmeddelande från Svenska kyrkan.

-Pettersson säger att kyrkoherde Per Svensson tydligen inte kan sin bibel och att han inte lärt sig att det är fult att ljuga. ”Att det finns två homosexuella par i konstverket är helt okontroversiellt”, säger kyrkoherden. Undrar om han tror på det själv…

Pettersson vill meddela att jag är ateist men fortfarande medlem i Svenska kyrkan, jag vill kunna rösta i kyrkovalen för att försöka få en ändring till stånd.

Konstnären Elisabeth Ohlson Wallin kritiserar Svenska Kyrkan och menar att hennes verk som tagits ner från S:t Pauli kyrka i Malmö uppfattas som för kontroversiellt.

TIDIGARE 2019-12-01. Paradiset beboddes av bögar och flator enligt aktivisterna som kidnappat Svenska kyrkan

SVENSKA KYRKAN. Första advent i S:t Pauli kyrka i Malmö firas med invigning av en ny altartavla. I skolan och enligt bibelns skapelseberättelse i Första Moseboken skapade gud de första människorna, Adam och Eva, som bodde i paradiset. Gud ger dem i uppdrag att föröka sig och uppfylla jorden och råda över alla levande skapelser. Till föda åt både människan och djuren ges alla växter och frukter. Berättelsen avslutas: Så fullbordades himlen och jorden och allt vad där finns. Den sjunde dagen hade Gud fullbordat sitt verk och han vilade på den sjunde dagen efter allt han hade gjort. 

 

Det var fel, i varje fall om man får tro aktivisterna i Svenska Kyrkan. Idag avtäcktes en ny altartavla i S:t Pauli kyrka med festmässa och avtäckning av tavlan ”Paradiset”, skapat av uppmärksammade konstnären och fotografen Elisabeth Ohlson Wallin, rapporterar Expressen.

Tavlan skildrar paradiset men där finns inte Adam utan två samkönade par och transpersoner.

Oavsett hur mycket vi predikar alla människors lika värde, behövs konkreta bilder som vi ska kunna identifiera oss med. Oavsett vem vi älskar eller identifierar oss som är vi alla inkluderade i guds kärlek, säger Sofia Tunebro, arbetsledande präst i S:t Pauli kyrka.

-Pettersson tror inte ett dugg på Sofia Tunebro, jag misstänker att massor med människor inte känner sig inkluderade i detta…

Jag är fortfarande med i kyrkan och tänker inte gå ur, jag tror i min enfald att vi borde kunna rösta bort de aktivister som tagit över kyrkan, priderörelsen, rättvisemärkningen och mycket annat.

Utträde ur Svenska kyrkan

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “HBTQ-gänget i kyrkan får backa och plocka ned tavla med bögar och flator

 • Kenth Andersson

  Har den kristna kyrkan något med saken att göra eller är det Sveriges nya blivande religion som har ett finger med i spelet ?

  Gilla

 • Gå ur svenska kyrkan

  Uppenbart val.

  Gilla

 • Sven T

  Det kommer snart en ny tavla som de med glädje kommer acceptera.
  Samma motiv med bögar och flator med skillnaden att ormen denna gång är en vit medelålders man! SÅ RÄTT

  Gilla

 • Tore

  Fuck off Svenska kyrkan ni ingår ej i den kristna läran längre. Antikrist!

  Gilla

 • blabaris

  När det finns fler PK islamister än hbtq……

  Gissa vem som får dra nitlotten…..

  Hbtq utgör ca 3% av hela befolkningen. Hahaha…..

  Gilla

 • Maya

  Tack och lov att denna anskrämliga och fula tavla med ett ytterst tveksamt religiöst motiv åker ner från en sådan framträdande plats i kyrkan.Är det ingen i församlingen som har ett sommarställe med utedass ? Skänk då tavlan till den personen så den hamnar på sin rätta plats.

  Gilla

 • Stadshuset i Minsk

  Citat från Sofia Tunebro, S:t Pauli kyrka:
  Oavsett hur mycket vi predikar alla människors lika värde, behövs konkreta bilder som vi ska kunna identifiera oss med.

  – Det där resonemanget har jag svårt att följa. Det påminner om resonemanget där främmande folkslag kräver att synliggöras i Europa, med hänvisning till ”alla människors lika värde”. Ifall svarta människor vill kunna beskåda andra svarta människor, så borde dom rimligtvis ha stannat i Afrika. Det är oförskämt att åka till Europa, och på plats i Europa klaga på att dom ser för många vita människor.

  Gilla

  • SasjaL

   Allas lika värde” var ett mantra för nordkoreanerna redan innan Koreakriget. De som flydde hade erfarenheten utav innebörden …

   Gilla

 • Galten

  Hypokriten var väl tvungen att haspla ur sig någon tvivelaktig förklaring, för att inte göra sig helt omöjlig bland Sodomiterna. Äckligheterna 🤢 hör inte hemma i det allmänna kyrkorummet.

  Gilla

 • blabaris

  Allt är ORMENS fel……

  Har svenska kyrkan fördomar mot ALLA ormar?

  Känner de just denna ormen?

  Är det ormfobi eller ormrasism ?

  Gilla

  • Johan

   Just det! Det är inget fel på riktiga ormar, Men det är mycket värre ställt med mänskliga ormar. Det vet vi ju alla, utom möjligen svenska kyrkan, MP, S, osv.
   O då vet jag en hel del om riktiga ormar 🙂

   Gilla

 • centurion

  Varken svartrocken Per eller färgkluddaren Elisabeth verkar ha någon större koll på de bibliska texterna. Om nu detta ska föreställa Adam och Eva i Edens lustgård, var kommer då de andra figurerna ifrån ? Är detta deras barn ? Och i så fall ; är då detta fråga om Incest ? Snurrigt så det förslår. Då kunde man ju faktiskt lika gärna begåvat ”konstverket” med en Traktor eller en flaska Pucko . Eller är det självförnekelse ? Då hoppas jag att dom driver med muhammed nästa gång.

  Gilla

 • svensson

  Nu är det plötsligt ormen som är i djävulens tjänst? Läste för några dagar sedan att biskopen uttalat sig negativt om ”konstverket” och tyckte det skulle flyttas till mindre synlig plats. Vågar inte kyrkan säga sanningen, det är fullt att ljuga enligt bibeln men inte enligt koranen.

  Gilla

 • Kungen

  Den bästa slutgiltiga förvaringen är i en kompostkvarn…😄😄😄😄

  Gilla

 • Conny Lundberg

  Eliten som korrumperar människor hela vägen in i religionens heliga rum, dyrkar själva djävulen och hatar kristendomen och tanken på en Gud!

  Gilla

 • Tony

  Ja Svenska kyrkan har verkligen ballat ur sedan den senaste ärkebiskopen tillträdde, den styrs idag av hel o halvkommunister
  och det syns i dom flesta församlingar, i fjäskandet för Islam,
  och i tron att förvridna sexuella läggningar är sådant som
  intresserar församlingsborna i allmänhet?

  Gilla

  • Argus

   Jag tror att det beror på ett missförstånd. De vantolkar Marx helt enkelt. ”Sie [Die Religion] ist das Opium des Volkes.” Jag tror att de trodde att de skulle bli höga om de gick med i Svenska kyrkan. Godhetsknarkare!

   Gilla

 • Stefan SH

  Hela HBTQ-rörelsen och allt runt om är ett desperat uttryck av frustration över den missbildning (och hysteri) de är drabbade av. Synd om de bara.
  Också synd att de inte kan hålla käften och bara vara, utan bara skrika i alla samhällsnivåer och hävda någonting som, ja, ingen vet, inte ens de själva…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: