Runt 19-20 varje månad kommer pengarna in till flyttfåglarna


INVANDRING. -Pettersson vet inte var pojkarna kommer ifrån, men de har väl flytt för sina liv, det var väl i varje fall vad de skrev på asylansökan. Nu kommer det pengar in på kortet runt den 19:e varje månad. De kanske har flera identiteter i landet som dignar av pengar och flathet så det rasar in stålar. Det finns mängder med möjligheter, när de bidrar till vår välfärd.

Jag skrev om gökungen första gången i oktober 2010 och jag kan tala om så mycket som att vår statsminister är inte fågelskådare..

Göken som mest är känd för sitt läte ko-koo…ko-koo…hörs runt om i vårt land när den i maj kommer från länderna på södra sidan av Medelhavet.

− Göken är en storbedragare och parasit som inte vill arbeta själv utan låter andra jobba för att försörja sina barn. Den lurar betydligt mindre fåglar genom att lägga sitt ägg i deras bo. Det finns gökhonor som lägger blå ägg exakt lika rödstjärten. Andra lägger brunfläckiga för att lura sädesärlan men även rörsångare, trädgårdssångare, gulärla och många andra får besök av göken och äggen är på pricken lika värdfåglarnas men större. Göken väntar tills värdfågeln lagt 1-2 ägg och börjat ruva innan den lägger sitt eget där sedan är det så listigt uträknat att gökägget kläcks efter 12 dagars ruvande med värdfamiljens egna ägg kläcks efter 14 dagar.

När sedan gökägget kläcks är ungen först och blir störts. Den slänger ut de andra äggen och ungarna ur boet för att den vet att resurserna är begränsade, värdfamiljen kan inte försörja hur många som helst.

Den växer sig större och större och till slut är den mycket större än fosterföräldrarna. Sedan flyttar den söderut för att komma tillbaks nästa sommar och för att lägga ägg, slänga ut de andra ur boet och växa sig större och större….och gökhonan lägger inte ett ägg per år, det kan bli upp till 20 st som andra får försörja.

Gökens beteende kallas häckningsparasitism och man ska naturligtvis inte skylla det enbart på göken utan ett stort ansvar har värdfamiljerna som inte är vaksamma nog.

Nedan en stor gökunge med en liten järnsparv som sliter arslet av sig för att försörja göken som är omättligt och bara kräver mer och mer och hänsynslöst slängde ut sina fostersyskon.

-Pettersson, som är naturintresserad, vill påpeka att eventuella liknelser med andra företeelser i vårt samhälle är tillfälligheter, ovanstående är bara en berättelse om en fågel som jag skrev 2010 och nu tar i repris…

Gökunge till vänster, syskonen är för länge sedan utslängda ur boet och har dött svältdöden. 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


22 responses to “Runt 19-20 varje månad kommer pengarna in till flyttfåglarna

 • Göran

  För länge sen kom rapporter både från SÄPO och polisen om att (import) kriminella mycket ofta hade flera identiteter!
  Sen kom även rapporter om att Islamister och importkriminella var fullt integrerade i varandra!
  Bidragsfusk är tydligen det vanligaste sättet att kunna skicka större summor till Terrorfinansiering.
  ”Går inte att göra någonting! ” är det ständiga mantrat från makthavarna med ansvar för andras liv!
  I andra länder har inte Socialdemokraterna skrivit avtal om total ”Underkastelse” för Islamism om bara de får röster!
  (Kallas på Svenska för ”Landsförrädari med främmande makt”!)
  Så i alla andra länder går detta att kontrollera!
  Vilket därmed med ”Svensk logik” gör dem ”Nazistiska”…
  Tänk ett sånt omfattande Valfusk att importkriminella Islamister med ambition att via (S) dominera över Sverige kan rösta med många identiteter!
  Något som i vanlig ordning förbigås med maximal tystnad!
  Till det kommer de gamla vanliga alla andra sätten att valfuska som S, Mp och Vp blivit så kända för!

  Gilla

 • Tony

  Dom har flytt för sina liv,ynkryggarna, och lämnat systrar och småbröder och föräldrar kvar ? Undrar om det inte är så att det är beräknande att sen kan dessa ljugande fegisar ta hit mor o far o farmor o farfar och fan
  och hans gamla moster, och allt går ju hem i världens mest flata land, och det att dom flyr från problemen är väl samma gen som styr att dom behöver vara 10 man för att råna någon som råkar komma i vägen för dem.
  Och tack vare att vi har en obefintlig regering så går ju allt deras väg,
  och Dumsvensken får betala kalaset, och rätt ofta med sina liv, och
  straffvärdet för det senare är ganska obefintligt.
  Bara det att här flyter omkring tiotusentals individer som Sverige inte har en jävla susning om vem dom är säger rätt mycket om styret i landet, men detta är väl en del av löftena till globalist maffian att det går fortare att förstöra landet genom att importera så mycket Löske folk som möjligt.

  Gilla

 • Stadshuset i Minsk

  Skribenten Rashid skrev:
  ”Jag kommer från Afghanistan men Sverige är mitt nya land.”

  – Hur fick du uppehållstillstånd i Sverige? Påstod du dig vara flykting?

  Ifall du har för avsikt att stanna i Sverige permanent, så är du inte flykting. Du är en kolonisatör. Du vill öka ditt eget folks livsutrymme, på andra folks bekostnad.

  Skribenten Rashid skrev:
  ”Här ska jag bo och söta flickor.”

  – Kolonisatören erövrar andra folks länder genom att befrukta deras kvinnor.

  På vilket sätt duger inte ditt egna folks kvinnor till dig? Anser du afghanska kvinnor vara fulare än svenska kvinnor?

  Gilla

 • Xebo

  Södergök är dödergök brukade min mormor vist säga. Hon sa även en hel del riktigheter om invandrare. Då fick man säga sanningen antar jag. Men i och med TV och sånt skit så har deep state nästan paralyserat människan. Ingen säger sanningen, alla går som katten kring het gröt (i bästa fall).

  UT MED ER; NI HÖR INTE HEMMA I MITT LAND. Apor!

  Gilla

 • ruben

  Bra exempel på hur naturen försett mänskligheten med tydligt varnande exempel för att undvika. Men att ta del av den visdomen krävs mänsklig inlevelseförmåga och ett friskt förstånd. Jag saknar det hos ansvariga samhällsbyggare idag. De kanske tror att gökens primitiva överlevnadsstrategi är naturligt för människor och kallar det värdegrund. Jag kallar det vansinne. Jag kan ju ha fel men tror inte det.

  Gilla

 • blabaris

  nya pickadoller stulna från regeringen igen….

  flyttfågel vapen?

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y30ble/uppgifter-ny-vapenstold-inne-pa-regeringskansliet

  Gilla

  • Realist

   PS. Det är kostsamt att vara ”gökbo förälder” !!!

   Gilla

  • Orvar d.ä.

   Pistolerna är väl till för partitopparna, så dom kan ta livet av sig stilenligt vid det kommande muslimska maktövertagandet.

   Gör dom inte det, blir det väl publik rakning med den stora kniven i direktsändning under bästa sändningstid.

   Dessa maktfullkomliga toppar, tror alltid dom undkommer oskadda vad än för h-vete dom än ställer till med…

   Gilla

  • rune

   ”Det är den tredje vapenstölden i år på Regeringskansliet”
   Både skrattretande och skrämmande !!!
   Rena rama JÖK-boet.

   Gilla

 • blabaris

  Sveriges befintliga skatteavtal med Portugal tillåter svenska pensionärer att flytta till Portugal i fem år, plocka ut hela sin tjänstepension skattefritt, och sedan flytta tillbaka till Sverige igen. Men nu är den ”luckan” täppt, menar finansministern som i dag har skrivit på ett nytt avtal med Portugal.

  alla svenskar ska betala skatt till sverige som skattenationalister även om de bor utomlands.

  Samtidigt tycker regeringen synd om eritreaner som har en skatteplikt på 2% till sitt land även om de bor i sverige…..

  Gilla

 • Stadshuset i Minsk

  Petterssons blogg skrev:
  ”Nedan en stor gökunge med en liten järnsparv som sliter arslet av sig för att försörja göken som är omättligt och bara kräver mer och mer och hänsynslöst slängde ut sina fostersyskon.”

  – Järnsparven vill bara bevisa att den inte är rasist mot gökens barn.

  Principen om ”alla barns lika värde” tvingar järnsparvarna att försumma sina egna barn, och satsa alla resurser på gökbarnens välbefinnande. Järnsparvar som satsar på sina egna barn, riskerar att trakasseras av omgivningen. Föräldrar som inte försummar dom egna barnen, kan förvänta sig att bemötas med anklagelser såsom ”Usch, du anser att gökens barn är mindre värda än dina egna barn”.

  Gilla

 • Stadshuset i Minsk

  Petterssons blogg skrev:
  ”Gökens beteende kallas häckningsparasitism och man ska naturligtvis inte skylla det enbart på göken utan ett stort ansvar har värdfamiljerna som inte är vaksamma nog.”

  – Det skulle vara rasistiskt att skydda det egna boet.

  Att bevaka sitt eget bo skulle kunna uppfattas som unkna fördomar mot gökar.

  Gilla

 • volse

  Skjut inte på gökungarna utan på hökarna i Rosenbad!

  Gilla

 • Kent

  Men i Löfvens huvud säger det säkert Koko Koko hela tiden.
  Det är väl därför han inte ser något komma.

  Gilla

 • Olof.p

  Håller med. Gökar verkar vara fridlysta och får en särbehandling i vårt samhälle så att de kan leva gott och flott. Det verkar som dom både hoar och gökar nere i Afrika och Mellanöstern, för de blir fler och fler hela tiden.

  Gilla

  • Stadshuset i Minsk

   Den ständigt ökande mängden gökar är ett problem, i synnerhet för gökarna själva.

   Hur gör gökarna när det inte längre finns tillräckligt många rödstjärtar, sädesärlor, rörsångare, trädgårdssångare och gulärlor?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: