Alkoholhandläggare hotas och misshandlas


BROTTSLIGHET. Var tredje alkoholhandläggare i landet har utsatts för hot eller våld, rapporterar Sveriges Radios P1-program Kalibers granskning. Alkoholhandläggaren Curt Benckert blev misshandlad under ett tillsynsbesök på en restaurang av en krögare som skar honom i halsen med ett krossat ölglas. – Jag har aldrig varit så rädd någon gång i hela mitt liv. Då kände man att det kan gå hur som helst, säger Benckert.

På Petterssons krog behövs inget alkoholtillstånd och ingen misshandlas.

Det är alkoholhandläggare i kommunerna som gör utredningar av de krogar, restauranger och andra som vill sälja alkohol och som sedan föreslår för politikerna som tar besluten, om en restaurangägare ska få tillstånd eller inte. Handläggarna kontrollerar också att de som fått tillstånd sköter sig, till exempel inte serverar alkohol till minderåriga.

Alkoholtillstånden betyder mycket för en restaurangägare och att förlora tillståndet kan också leda till att man tvingas stänga.

-Pettersson säger att detta är också sådant som statsministern inte ser, i fallet i Katrineholm handlade det om invandrare och i Södertälje gick det så långt så de fick anlita Eskilstunas kommun för tillstånden, klanerna nästlar sig in på tillståndsenheten och gynnar sina egna och missgynnar oönskade konkurrenter eller dem som inte betalar skyddspengar.

I Katrineholm dömdes ägaren till restaurang Rhodos år 2016 till en månads fängelse för våld mot tjänsteman och flera fall av misshandel, vilket känns löjligt lågt Genom beteendet har ägaren enligt domen, ”visat bristande personlig lämplighet i alkohollagens bemärkelse och det finns grund för att återkalla bolagets serveringstillstånd”. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


4 responses to “Alkoholhandläggare hotas och misshandlas

 • Maja 2

  Sverige har blivit ett spännande land.När jag skulle sälja min krog till två utlänningar, vad annars, var de där två veckor och putsade kassan. Sedan sade den ene, vi vet inte om vi köper stället.
  jag höll på och banka en entrecote med en köttyxa. Jag slog yxan genom entrecoten så att den fastnade på bänken.”Ni har exakt 30 minuter på er att hämta pengarna, annars kommer polisen.”
  Jag fick pengarna och de som köpte åkte på en skönstaxering på en miljon och sålde vidare.

  Gilla

 • Maya

  Snart är varenda jobb där man måste ha med folk att göra livsfarligt.Blåljuspersonal,sjukvården,skolan,affärer,krogar,biblioteken,socialtjänst, kollektivtrafiken m.m.Ska vi ha det så ?? Att en alkoholhandläggare blir skuren i halsen är inte misshandel.Det kallar jag för mordförsök och borde rendera några år bakom lås och bom.1 månad är ju löjligt lågt.Höj straffatserna för dessa hot och trakasserier och börja utvisa dom som inte förtjänar ett Svenskt uppehållstillstånd eller medborgarskap.

  Gilla

 • Tore

  Vanligtvis ger våld mot tjänsteman högre straff men kebabsvarvare har straffrihet numera.
  Eller så får alkohol handläggarna tänka som den urbota korkade Svensken
  Den finns Svenskar som misshandlar alkohol handläggare också.

  Gilla

 • blabaris

  bara man skriver en speciell lag mot hot och våld mot:

  blåljus personal

  sjukvårds personal

  journalister

  politiker

  lärare

  Nu alkoholhandläggare….

  Eller kan man ha jävligt hårda straff om hot och våld som gäller för alla

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: