Nobelstiftelsen behöver ett nytt Nobelpris i hyckleri till sig själva

MORAL. I går fick vi läsa om att Nobelstiftelsen för tionde året i rad avstår från att bjuda Jimmie Åkesson på Nobelfesten. Orsaken är Sverigedemokraternas människosyn och värderingar. 

Lars Heikensten, vd Nobelstiftelsen
Wikipedia

Till mänsklighetens största nytta var Alfred Nobels intention när han instiftade Nobelpriserna.

För några år sedan rapporterade norska NRK om att Nobelstiftelsen investerar pengar i företag som producerar bland annat vapen, tobak, kol och olja.

Nobelstiftelsens direktör Lars Heikensten sade då till NRK att stiftelsen inte aktivt arbetar med att välja företag man investerar i.

-Pettersson konstaterar att samtidigt som Nobelstiftelsen inte bjuder Jimmie Åkesson, så bjuder de representanter för världens värsta diktaturer som Iran, Saudiarabien, Syrien, Kina, Nordkorea, Kuba med flera.

De delar ut fredspris till människorättsaktivister och klimatkämpar samtidigt som de festar med dem som hugger huvudet av människorättsaktivister och är med och finansierar tobak, kol, vapen och oljeindustrin.

Pettersson säger att det behövs ett nytt Nobelpris, ett pris för världens största Hycklare och Nobelstiftelsen är given pristagare. 

 

Nobelstiftelsen har ingen ägare, det är en juridisk person som förvaltar Alfred Nobels förmögenhet och styrelsen bjuder vem de vill på sina fester, och klart är att de föredrar diktaturer framför Sveriges enda opposition.  

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Nobelstiftelsen behöver ett nytt Nobelpris i hyckleri till sig själva

 1. Nobelstiftelsen gjorde bort sig redan 2010 då dom började med sin totala människofientliga angrepp mot SD-medlemmar genom att förbjuda Jimmy att deltaga. FY FAN för dessa amöbor.

 2. Knut Hamsun – Nobel pris : litteratur- NAZIST

  Adolf Butenandt – Nobel priset i kemi – NAZIST

  finns säkert fler men dessa två är KÄNDA nazister som “alla” vet om och det finns bevisat i vilket media du än söker

 3. Tja, det låter lika illa att trampa i klaveret som att dra foten ur den. Nobelstiftelsen letar efter en metod att dar ut foten utan att låta illa.

 4. Nu har jag läst Nobelstiftelsens motivering flera gånger “…. respekt för den grundläggande principen om alla människor är lika värda….”

  Jag kan inte se annat än att Nobelstiftelsen bryter mot detta och således har diskvalificerat sig för ett deltagande i Konserthuset och Blå Hallen.

 5. Läste jag rätt när en representant från Nobelstiftelsen skrev att de följde Nobels vilja när de bjöd in till festen? Ingenstans står det i testamentet om att pengarna skall slösas på fler än pristagarna.
  Något om att partiledare skall inbjudas står heller ej, därför bör endast ett fåtal prominenta personer bjudas.

 6. Det är mer passande att dom hoppar. En syssla som skulle klä dem väl.

  Offentlig tillställning: “Hela stiftelsen hoppar”

 7. Apropå vidriga nobelpris utnämningar med “knepig värdegrund”…………

  Portugisen Egas Moniz betraktas som en av grundarna av den moderna psykokirurgin och introducerade på 1930-talet en neurokirurgisk operationsmetod (lobotomi) för lindrande av ångest. Vid till exempel schizofreni, samt vid svåra smärttillstånd.

  För sina upptäckter fick Moniz, tillsammans med Walter Rudolf Hess, Nobelpriset i fysiologi eller medicin 1949.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Egas_Moniz

 8. Enligt Nobelstiftelsen har man tydligen fel värdegrund
  om man ägnar sig åt ren och skär självbevarelsedrift.

 9. Nobelstiftelsen och Nobelpriset är rent löjeväckande och ett enda stort skämt. Titta bara på Nobelpriset i litteratur dom sista 50 åren, det har gått till författare som dom flesta människor inte har en aning om vem det är. Det största skämtet och rena hånet mot Astrid Lindgren och hennes familj är att hon aldrig fick Nobelpriset i litteratur. Astrid Lindgren var en av världens mest kända författare och som barn i hela värden kände till tack vare hennes böcker. Lars Heikensten, vd Nobelstiftelsen, hur orkar du med att se dig själv i spegeln och samtidigt sitta som vd för en så förljugen stiftelse? Jimmie Åkesson ska vara glad att han slipper blanda sig med allt pack och slödder som bjuds in varje år.

Kommentera