Jimmie Åkesson inte bjuden på Nobel-festen i år heller


INRIKES, Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson portas än en gång från Nobelfesten. – Nobelstiftelsen sitter inte och analyserar partier utifrån opinionsmätningar, säger presschef Mikael Östlund.

Stockholms stadshus där Nobel-festen hålls i Blå Hallen.

”Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra. Partiets bakgrund i högerextremism och företrädarnas agerande i nuet visar på en bristande respekt för den grundläggande principen om alla människor är lika värda och rättigheter – oavsett hudfärg, härkomst eller religion.”

Så motiverar Nobelstiftelsen sitt beslut att inte bjuda in SD till årets festligheter – en formulering som levt kvar ett antal år.

Nobelstiftelsens styrelse beslutade i oktober 2010, när SD valts in i riksdagen, att inte bjuda in partiets ledare till Nobelfestligheterna. Styrelsen har sedan dess, skriver man, inte funnit anledning att ompröva det tidigare beslutet.

-Pettersson antar att det är fullt, ett gäng diktaturer och islamister går väl före, det är nog bara att acceptera att Nobelstiftelsens styrelse har en märklig människosyn långt från normala, demokratiska värderingar.

Till mänsklighetens största nytta. Det var Alfred Nobels intention när han instiftade Nobelpriserna.

År 1948 fick schweizaren Paul H Möller, upphovsman till DDT, Nobelpriset i medicin.

Fritz Haber, som fick kemipriset 1918. Kallades ”dödens kemist” för att han låg bakom och själv övervakade användandet av stridsgas under 1:a världskriget. Han utvecklade även insektsmedlet Cyklon B som nazisterna använde i sina gaskamrar. Då var dock Fritz död.

Konrad Lorenz var nazist och arbetade med rasbiologi under nazisterna. Han fick Nobelpriset i medicin 1973.

Norske Knut Hamsun fick nobelpriset i litteratur år 1920. När Hitler invaderade Norge gick han med i nazistpartiet. Under Nobelfesten söp sig Hamsun rejält redlös och hans skandalösa uppförande under festen nådde sitt klimax när han med rejält under västen spatserade fram till Selma Lagerlöf och glad i hågen började tafsa på henne. Lagerlöf bar kvällen till ära en korsett av metall under klänningen och Hamsun jublade högt att hon lät som en klockboj. Efter dessa eskapader tog sig vår nobelpristagare till Grand Hotell där han i fyllan och villan lyckades glömma både diplom och prischeck i hissen.

Henry Kissinger var USA:s säkerhetsrådgivare under Vietnamkriget. Julbombningarna över Nord-Vietnam 1972 fick internationell kritik, bland annat av den svenska statsministern Olof Palme. (Se Olof Palmes uttalande om Hanoibombningarna. År 1973 undertecknade USA och Nord Vietnam ett fredsavtal. Kissinger fick fredspriset 1973.

Yassir Arafat som grundade terroristorganisationen Fatah, fick fredspriset 1994.

Barack Obama fick fredspriset, när han blev president var USA indraget i fyra krig, efter Obamas fredarbete var USA inblandat i sju krig.

Det var bara några kontroversiella Nobelpristagare, det finns många fler – Nobelkommittén borde tänka sig för lite när de snackar skit om SD. Den värdigaste ska få priset som Nobelkommittén säger…

TIDIGARE 2013-12-03. Fyra år i rad har SD-ledaren Jimmie Åkesson portats från Nobelfesten. Ambassadörer från åtta diktaturer, bland annat Eritrea och Syrien, är däremot välkomna.

– Vi bjuder in samtliga som finns på UD:s diplomatlista, säger Annika Pontikis, informationsansvarig vid Nobelstiftelsen.

Nobelstiftelsen står för gästlistan inför den årliga Nobelfesten i Stockholms stadshus. Vilka som är bjudna på banketten i Blå hallen, som hålls efter prisutdelningen, är alltså helt upp till den privata stiftelsen.

Sedan 2010 har stiftelsens styrelse tagit beslutet att alla partiledare i Sveriges riksdagspartier är välkomna – förutom Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna. Nobelstiftelsen menar att SD:s anda strider mot principen i Alfred Nobels testamente.

Beslutet har uppmärksammats varje år inför Nobelfesten, så även i år. – Samtidigt säger detta en hel del om Nobelstiftelsen som nog har svårt att sitta på några höga hästar med tanke på att de inbjudit representanter som inte följer mänskliga rättigheter. Det har historiskt sett varit en stor skara skurkar. 

Ambassadörer för flera länder som betecknas som diktaturer eller hårt styrda auktoritära stater i bland annat Utrikespolitiska institutets landguider är nämligen välkomna. Det handlar om ambassadörer för bland annat Syrien, Vitryssland, Eritrea, Iran, Nordkorea, Saudiarabien, Sudan och Zimbabwe, som alla är stationerade i Sverige.

– Det är så att man bjuder in samtliga som finns på UD:s diplomatlista, säger Annika Pontikis, informationsansvarig vid Nobelstiftelsen. Vilka ambassadörer som faktiskt kommer på festen vill hon däremot inte gå in på.

Nobelstiftelsen hänvisar till dessa rader i Alfred Nobels testamente när man inte bjuder Åkesson…

”Det är min uttryckliga vilja att vid prisutdelningarne intet afseende fästes vid någon slags nationalitetstillhörighet sålunda att den värdigaste erhåller priset, antingen han är Skandinav eller ej”

-Pettersson hoppas att Åkesson den dag han blir bjudensom statsminister, tackar nej till at umgås med anti-demokrater och skurkar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


45 responses to “Jimmie Åkesson inte bjuden på Nobel-festen i år heller

 • Ingvar

  Verkar som den kinesiska ambassadören är bjuden, Ni vet han med hagelgeväret han tycks ha rätt värderingar
  https://www.expressen.se/nyheter/kinas-ambassador-vi-har-hagelgevar-for-vara-fiender/

  Gilla

 • Maja 2

  Carl Bildts alternativa Nobelfest på en då känd krog när han inte blev bjuden på Nobelfesten.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Xwq1lg/politikerkrog-misstanks-for-miljonsvindel

  Gilla

 • Nobelstiftelsen behöver ett nytt Nobelpris i hyckleri till sig själva | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] I går fick vi läsa om att Nobelstiftelsen för tionde året i rad avstår från att bjuda Jimmie Åkesson på Nobelfesten. Orsaken är […]

  Gilla

 • Tony

  Om det skulle bli så att Jimmie Åkesson blir statsminister i en kommande regering, så ska det bli kul att höra nobelkomiten förklara för utländska journalister varför inte Sveriges statsminister är inbjuden?

  Personligen tror jag att Jimmie struntar fullständigt i detta Pingvinsällskap, och jag hoppas att om han skulle bli inbjuden någon gång att han tackar nej till dessa fisförnäma och uppblåsta figurer.
  Tror inte heller att Alfred Nobel varit förtjust i detta apspel.

  Skulle heller inte förvåna om dom fått order från Sosseregimen att inte bjuda in Jimmie

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Åkesson ska vara glad ! 😁

  Att inte bli bjuden till denna hycklande, ljugande, feministiska, förnekande, patetiska skara av Nobelstiftelsens bottenskrap av mänskligt avskräde.
  Så varje dag/gång som går utan att Åkesson inte närvarar är en vinst för demokratin, då dessa patetiska feministiska fjantar i Nobelstiftelsen visar hela världen hur sjukt och antidemokratiskt de agerar !

  Är det då så konstigt att övriga världen tittar på Sverige och ruskar på huvudena och säger: Detta är Sverigemodellen, låt inte bara vårat land bli som Sverige…ett avskräckande exempel på total haveri !

  Så tack till er nyttiga idioter i Nobelstiftelsen, fortsätt det fina arbetet för SD.
  TACK 😊

  Veni Vidi Vici
  // SD

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Värdegrundsdemokratin” råder när Nobelstiftelsen bjuder till fest.

  Vilket hyckleri och hån mot deras uttjatade ”allas lika värde”.

  Värdigheten finns inte bland Nobelstiftelsen, det kan vi konstatera. När man ser vilka de har bjudit in och även bjuder in i år.

  Det mest sorgliga är väl att andra demokrater från Sverige, inte protesterar eller avstår. När det så uppenbart handlar om att kränka och mobba, ett demokratiskt parti, i Sveriges riksdag.

  Högdjuren och fasadmänniskorna är svåra att begripa sig på.

  Gilla

 • turrim

  Riksdagens talman som ska agera politiskt neutralt kommer givetvis att sitta vid honnörsbordet.

  Gilla

 • eugenecork


  varför inte introducera ett SD:s eget pris Svenskhetens
  bevarande…Pettersson får äran stå som ”donator” för
  SVENSKHETENS BEVARANDE i vårt skövlade Rike,
  till en duglig Svea el. Svenne…vi skapar helt sonika
  en FOND genom att samtliga (c:a 1miljon) SD:are en
  gång i månaden SWISHAR in på Petterssons konto
  ett belopp på 10:- (ef. förmåga) och öromärkt att delas
  ut 1 gång per/mån el kvartal till den Svensk som gjort
  sig förtjänt av ett dyligt pris!
  Detta förslag tycker jag ger mig (eugene) 1:a priset
  som delas ut, gärna 1:a kvartalet…ist för plottra me
  småbelopp! Tack på förhand // er egen Eugenecork

  Gilla

 • Hasse

  Alla människors lika värde!!!! När har nobel bjudit en fattigp,hemlös.En vanlig svensk arbetare?Kan man anmäla dom för diskriminering?

  Gilla

 • Erik

  Nobelstiftelsen kränker Sveriges grundlag och våra folkvalda.
  All makt utgår från folket och riksdagen är folkets högsta beslutande organ.
  Nobelstiftelsen skulle bli portat från alla offentliga byggnader som tillhör folket och staten.
  Kungen är statschef och rikets högsta representant. Han skulle inte delta om han förstod sitt uppdrag som konung.
  Alla offentliga universitet och Instruktioner skulle omedelbart avsluta allt samarbete med denna organisationer.
  Betalas det ut statliga bidrag till någon verksamhet så skulle det också stoppas omdelbart.
  Nobelstiftelsen är en politisk extrem organisationnsom är fiender mot Sverige, vår grundlag och riksdagen.
  De ska kastas ut från allt som vi äger.

  Gilla

 • Pensionären

  Gå tillbaka till din säng lilla du.

  Gilla

 • Thor

  Som offentliganställd får man inte ens ta emot en bricklunch av företag eller stiftelser som Nobelstiftelsen. Då kan man bli anklagad för att ha fått en muta, oavsett om den offentliganställde är i en position där vederbörande kan gynna givaren eller ej.

  Här har vi politiker som solklart får mutor. Nobelstiftelsen är ett skattefrälse där avkastningen på kapitalet är skattefri. Och så lär det förbli så länge en riksdagsmajoritet får mutor.

  Åkesson är den ende partiledaren som inte är mutad.

  Gillad av 1 person

 • volse

  Det liberalextrema etablissemanget kan kräla i sina perversa orgier i Stockholms stadshus på sin utmätta tid, ty framtiden tillhör inte dem.
  Men jag hade uppskattat om Jimmie hade nobbat den så kallade nobelfesten om han nu hade fått en inbjudan. Tyvärr tror jag inte det, ty också Sd verkar ha slagit in på en liberal riktning. Hoppas dock att det är av taktiska skäl.

  Gilla

 • compulsoryunion

  N-obel n-ominerar Jackie Arklöv till fredspriset efter Obama, den farligaste kärnvapen afroafrikanen..

  Gilla

 • Lellego

  Vilka twistade rubriksättare de har i Aftonslasken, Jag kan inte uppfatta för fem öre att SD attackerar… (oklart vad). Utan bara konstaterar att nobelkommittén bjuder in gäster från diktaturstater, År efter år.

  Fär vilket litet offer som helst jobba på aftonslasken?

  Gilla

 • Wally Walrus

  Ska bli intressant att se hur Nobelkommittén kommer att kräla i stoftet
  när Jimmie har valts till statsminister.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Jag väntar ihärdigt till den dag när Åkesson blir inbjuden till Nobelfesten och svaret blir, att jag tacka nej då jag inte önskar bidra till elitens firmafest och ryggkliarparty tillsammans med inbjudna gäster från diktaturer och terrorstater.

  Gilla

 • Kungen

  Skulle det vara nåt att sträva efter ??
  Jag var inte heller bjuden i år 😄😄 Den festen är väl mest för inbördes beundran

  Gilla

 • Rustrik

  Det finns många Alfred Nobel i utanförskapsområdena, många dynamitkungar. Är dom bjudna i stället?

  Gilla

 • Stenbock

  Tja då kan han åter andas ut. Som jag informerat om tidigare,lär denna samling vara tråkig och ansträngande,enligt de som har närvarit !

  Gillad av 1 person

 • centurion

  PK-slöddrets värdegrund och Allas Lika Värde innebär alltså att ALLA ICKE HAR ETT LIKA VÄRDE. Sista spiken i kistan ? Lägg ner skiten !

  Gilla

  • Cinna

   Hur kan man motivera att behandla OLIKA med att ”alla har lika värde”?
   -Det säger ju emot sig självt!

   Att påstå att de man utesluter inte står bakom allas lika värde, för att motivera att man själv behandlar olika, det är ju då inget annat än en jäkla projicering!

   Nobel devalverar sitt eget värde.
   I synnerhet när det samtidigt går fint att bjuda in diktaturer (med dödstaff och tortyr) som gäster.

   Gillad av 1 person

   • Maja 2

    Lovar att Lövén skulle vara beredd på att kyssa skorna på shejkerna om det vore en lag i deras länder.
    Han gör allt för att behaga och det blir så fel hela tiden. Clownen inser bara inte det själv.

    Gilla

 • Gustavsson

  Skitfånigt! Har SD valts in i Riksdagen av sina väljare, borde partiets representanter också ha rätt att närvara under Nobel-högtiderna.
  Det är direkt odemokratiskt att utesluta ett helt parti på detta sätt. Å andra sidan så ger detta fler röster åt SD.

  Gillad av 1 person

 • blabaris

  Alfred nobel tog patent på DYNAMIT och KRUT på 1800.Hur mycket blodpengar tror ni nobel stiftelsen har ???

  Alla som köpt krut och dynamit har inte bara användt det till att spränga berg……..det är krigsmaterial och BLODSPENGAR

  Gillad av 1 person

  • blabaris

   utan skf:s kullager hade inte stridstankar – bombflygplan – vapen kunnat bli så effektiva som de var under första och andra världskriget.

   Kollade på en dokumentär som visade vad kullagret gjorde för skillnad i krig innan 1900 och efter 1900 talet. Kära nån…..

   Kan säga att det inte bara fanns kullager i maskiner inom industrier……

   VAPEN !!!!

   Gilla

   • blabaris

    Jag var inte så insatt i ”kullager” och vad det betytt för utvecklingen.

    Jag vet att det finns. SKF finns i min hemstad.

    Men att det var såååå vapen fixerat visste jag INTE

    Gilla

 • Nisse

  En stor skandal att detta politiska spektakel, är förankrat i alla s k opolitiska grupper/ kommittéer.
  Framtidens historiker kommer lyfta fram galenskapen hos pk folket och domen blir inte nådig.

  Gilla

 • blabaris

  Vi kan alla DO anmäla kungen för diskriminering:

  Det finns sju diskrimineringsgrunder som omfattas av lagens diskrimineringsförbud:
  kön,
  könsöverskridande identitet eller uttryck,
  etnisk tillhörighet,
  religion eller annan trosuppfattning, XXX annan tros uppfattning XXX
  funktionsnedsättning,
  sexuell läggning
  ålder.

  https://www.do.se/att-anmala/gor-en-anmalan/

  Gilla

  • Maja 2

   Knappast kungen som står bakom det här. Släkting till Daniel var ju medlem i SD . Westin…?
   Kungen får inte blanda sig i politiken i Sverige.Hoppas på en tyrann som får ordning på landet. Jag är så jävla trött på allting här.

   Gilla

 • ossie

  Hoppas att Jimmie när han är statsminister ber dessa PK pisshögar dra åt helvete offentligt. åt dem ha sina skitfester för sig själva.

  Gilla

  • Bosse S

   Samt stoppar festerna Stockholms stadshus, så de får väl hyra in sig på något hotell eller folkets hus i framtiden.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Vill J.Å verkligen gå på detta patetiska och tillgjorda spektakel ?
  Om det är någon ryggrad i J.Å så säger han att han inte är intresserad av detta PK-jippo.

  Gilla

 • Maja 2

  De kan fara och flyga till månen med sitt rasistiska sätt mot Jimmie. Sveriges blivande statsminister.

  Gilla

 • Nicklas

  Klockren kommentar blabaris. Så är det i dagens PK Sverige. Man vill bara kräkas.

  Gilla

 • Maja 2

  Hoppas på en djävul som tar över Sverige ! Så att dessa uppkäftiga jävlar får på käften.

  Gilla

 • Maja 2

  Hoppas att den bortgjorda Nobelstiftelsen läggs ner. Så att herrarna kan söka sig till andra gratismiddagar bland pöbeln.
  Lägg ner !

  Gilla

 • Tanten

  Man tror inte det här är sant!!!
  Orkade inte läsa texten, bara rubriken.
  Mitt land Sverige som jag skröt om då jag bodde utomlands 70-80 talet!!!

  Gilla

 • blabaris

  öppna era hjärtan , underliv och plånböcker för terrorister och bidragsfuskare men stäng era hjärtan för svenska äldre – handikappade och sjuka.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: